Kıbrıs’ta Görmeniz Gereken Yerler

Antik Yunan Mitolojisi’nde anlatılışına göre sahiline vuran köpüklerden güzellik ve aşk tanrıçası Afrodit’in Kıbrıs’ta doğduğu söylenmektedir. Bu yüzden de Kıbrıs fazlasıyla güzel kabul edilmektedir. Kıbrıs’ı gördüğünüzde sizde bundan emin olacaksınız. Neredeyse on bin yıldır Kıbrıs’ta yaşam sürülmektedir. Oldukça güzel sahilleri bulunmaktadır. Gelin, sizlerle birlikte bu mükemmel adada görmeniz gereken yerleri inceleyelim.

Girne Kalesi

Bizanslılar tarafından inşa edilmiştir. Kalenin kalıntılarının Roma dönemine ait olduğu bilinmektedir. Kale, Lüzinyanlar tarafından genişletilmiş onarılmıştır. Daha sonra Venediklilerin ve Osmanlıların etkisiyle mükemmel bir mimariye sahip olmuştur. Ünlü bir yat limanının girişinde bulunan bu büyüleyici kale aynı zamanda da mükemmel manzarasıyla gelenleri kendine hayran bırakmaktadır. Kale içerisinde George Klisesi, Venedik Kulesi, çeşitli mezarlar, anıtlar, sarnıçlar ve o döneme ait zindanlar bulunmaktadır. Aynı zamanda da oldukça önemli olan Batık Gemi Müzesi yer almaktadır.  Kıbrıs seyahatinizde ilk ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri Girne Kalesi olmalıdır.

Kıbrıs Müzesi

Kıbrıs Müzesi’nin diğer bir adı da Kıbrıs Arkeoloji Müzesi’dir. Neredeyse bilinen en eski ve en önemli arkeoloji müzesidir. Müze, Lefkoşa’da yer almaktadır. Müze içerisinde Kıbrıs’ın Neolitik Çağ’dan Erken Bizans dönemine kadar gerçekleşen gelişimi ziyaretçilere aktarılmaktadır. İçerisindeki eserler kronolojik sıraya göre sergilenmektedir. Burayı ziyaret ederek, Kıbrıs kültürünü ve tarihini öğrenip birçok arkeolojik yapıyı görebilirsiniz.

Batık Gemi Müzesi

Girne Kalesi’nin içerisinde bulunmaktadır. Batık Gemi Müzesi’nden sizlere ilkyazımızda bahsetmiştim. Burada dünyanın en eski batık gemisinin sergilenmesi, müzeyi oldukça önemli kılmaktadır. Bu yüzden de oldukça fazla ziyaretçisi olmaktadır. Gemi içerisindeki eşyalar adeta geminin içerisinde dört kişinin olduğunu bizlere kanıtlamaktadır. Gemiden dört kaşık, dört kavanoz, dört kadeh çıkarılmıştır. Bu yüzden de dört kişinin var olduğu düşünülmektedir. Bu çıkarılan kalıntıların sergilenmesi olağanüstü bir etki yaratmaktadır. Müzenin içerisinde gemi maketleri, gemiden çıkan eşyalar sizlere sergilenmektedir. Geziniz esnasında da keyifli müzik ezgileri sizlere eşlik etmektedir.

Biletall.com’dan Kıbrıs’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Mavi Köşk

Paulo Paolides’in evi olan Mavi Köşk günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Paulo’nun İtalyan asıllı bir Rum olduğu bilinmektedir. İlginç bir hayat yaşadığı için, içinde bulunduğu ev hakkında da ilginç efsaneler anlatılmaktadır. Bir silah kaçakçısı olan Paulo bu köşkü silah ticareti yaparken kullanmaktadır. Köşkün en önemli ve ilginç olan özelliği de hiçbir yerden görünmemesidir. İçerisinde gizli tüneller, ondan fazla banyo ve oda bulunmaktadır. Köşk içinde oldukça ilginç şeylerin olduğu bilindiği için ziyaretçisi de fazla olmaktadır. Paulo 13 rakamına takıntılı olduğu için köşkte ki her şeyin sayısının 13 olduğu bilinmektedir.  Köşke yukarıdan bakıldığında da 13 rakamına benzediği söylenmektedir.  Bu ilginç köşkü Kıbrıs seyahatinizde mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Olimpos Tepesi

Kıbrıs’ın bilinen en yüksek tepesidir. Olimpos Tepesi’nde meyve bahçeleri ve uçsuz bucaksız vadiler bulunmaktadır. Size sunulan manzaranın büyüleyiciliği ancak yaşanarak anlaşılabilir. Ağaçların arasından gökyüzünü seyretmek ve o güzel manzara eşliğinde temiz havayı içinize içmek için burayı ziyaret etmelisiniz. Ziyaretinizin size fazlasıyla huzur vereceğinden emin olabilirsiniz. Ayrıca tepede bir kayak merkezi yer almaktadır. Seyahatinizi Ocak ayı sırasında gerçekleştirirseniz kayak yapabilme şansını da yakalayabilirsiniz. Bu mükemmel manzaralı tepeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.