Kış Aylarında Otobüs Seyahatiniz Sırasında Yanınızda Mutlaka Olması Gereken 5 Şey

İnsanın ufkunu genişleten ve her daim yeni şeyler keşfetmesine yardımcı olan en etkili aktivite; seyahat etmektir. Her yolculukta yeni insanlar ile tanışır, başka bir kültürü yakından tanıma imkanı bulursunuz. İnsan hayatın içinde aktif bir şekilde yer alırken daha fazla şey öğrenir. Bir seyahat size aslında nelerin gerekli olduğunu, başka bir dünya tanımak için hazır olduğunuzu kanıtlar. Dünya büyük bir yer ve her yerde, her an başka bir şeyler yaşanıyor.

Dünyada yaşananlara ya da kendi ülkenizde bir başka şehirde yaşananlara tanık olmak sizi daha güçlü ve donanımlı bir hale getirecektir. Her seyahatin kendi içinde bir zorluğu vardır. Yaz aylarında çıktığınız bir tatil sırasında başınıza güneş geçme riski olduğu gibi kış aylarında yaptığınız seyahatler de bazı riskler taşımaktadır. Fakat zamanla bilgili bir gezgin olacak ve tüm bunları geride bırakacaksınızdır.

Seyahat ederken dikkat etmeniz gereken noktaları öğrendikten sonra geriye sadece güzel ve eğlendiğiniz o muhteşem dakikalar ve elinizde bir sürü fotoğrafınız kalacaktır. Gezdikçe öğrenir, keşfeder ve kendinizi tanırsınız. Yollar benliğinizi keşfetmenizi ve bir nevi büyümenizi sağlar. Fakat hayat içerisindeki her şey tabii ki deneyerek öğrenilmek zorunda değil. Bu nedenle kışın yolculuğa çıkacak kişiler için yanına alması gereken en önemli 5 şeyi seçtik. Artık kış seyahatlerinde; yollar sizden korkacak!

1. Kalın kıyafetler:

kisin-kalin-kiyafetler

Kış aylarında gideceğiniz yerin hava şartları önemlidir. Kış şartlarını taşıyan bir yere gidiyorsanız yanınıza mutlaka kalın kıyafetler almanız gerekecektir. Kalın kazaklar, atkılar, montlar özellikle eldiven ve çoraplar çok önemli. Soğuk havalarda rahat bir şekilde gezmek istiyorsanız eldivenlerinize ve çoraplarınıza dikkat edin çünkü üşüme önce el ve ayak gibi uzuvlardan başlar.

2. Harita:

harita

Bir kampa ya da doğa gezisine gidiyor olabilirsiniz. Karlı bir havada yolunuzu tekrardan hatırlamak ya da bulmak sizin için zor olabilir. Tanımadığınız bir şehirde karlar altında kaldığı zaman sizin için her yer birbiri ile benzer bir hal alacaktır, bu nedenle yanınıza bir harita almanız işinizi oldukça kolay bir hale getirecek ve paniğe kapılmanızı engelleyecektir.

3. Tekerlekli valiz:

tekerlekli-valiz

Kış şartlarına göğüs germek için kalın ya da ağır eşyalar alacağınız için mutlaka sizin hareket kabiliyetinizi engellemeyecek bir çantaya ihtiyacınız var demektir. Bu nedenle tekerlekli bir valiz kullanmanız çok daha iyi bir seçim olacaktır. Bir omuz çantası ile kıştan keyif alamazsınız. Tekerlekli valiz almanız halinde çok daha rahat bir şekilde çanta hazırlayabilirsiniz. Aksi durumlarda çantadan birtakım şeyleri eksiltmeniz ya da vazgeçmeniz gerekecektir. Kış tatili asla çantadan bir şeyler çıkarmayı göze alabileceğiniz bir tatil olmamalıdır. Bu nedenle tekerlekli büyük bir valiz işinizi çok kolay bir hale getirir.

4. El ve vücut kremleri:

el-ve-vucut-kremi

Kar da yaz sıcağı gibi insanları yakan bir özelliğe sahiptir. Cildiniz kurur, pul pul olur ve çatlamalar meydana gelir. Dudaklarınız, elleriniz, burun çevreniz, yanaklarınız kıştan en fazla etkilenen bölgelerdir. Bu bölgelerde sorun yaşamamak için nemlendirmeniz ve belirli aralıklar ile krem uygulaması yapmanız yararlı bir davranış olacaktır. Çantanızda mutlaka etkili nemlendiriciler olmak zorunda. Kış seyahati sonunda cildim ne hale geldi dememek için mutlaka yanınıza alınacaklar listesine bu maddeyi eklemelisiniz.

5. Yemek:

yemek

Gideceğiniz yerin yemeklerine uyum sağlayamayacağınızı düşünüyorsanız, bir kamp ya da çadır tatili yapacaksanız yanınıza mutlaka ekstra yiyecekler almanız gereklidir. Konserveler uzun tatiller için, kapalı sandviçler ise 2 – 3 günlük tatiller için ideal çözümler olacaktır. Her ihtimale karşı beklediğiniz gibi gitmeyen ve zor durumlarda kalacağınız bir tatil olabilir bu nedenle su ve yemek stoklarınızı unutmamanız gerekli.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.