Kışın Gidilebilecek Termal Oteller

İş hayatının yarattığı stresten ve günlük yaşamın koşuşturmacasından uzakta bir kış tatili geçirmek mi istiyorsunuz? Birçok hastalığa karşı etkili olduğu, iyi geldiği bilinen termal su kaynakları ve otel konforunun bir araya geldiği tesislerde yılın yorgunluğunu üzerinizden atabilir, dinlenip yenilenerek günlük hayatın karmaşasına dönebilirsiniz.

Kış tatilinde sağlık ve huzur beklentisi olanlar için tercih edilebilecek en uygun seçim olan termal oteller şifalı suları, alternatif tedavi merkezleriyle birçok rahatsızlık için alternatif tedavi yöntemleri sağlıyor.

Son zamanlarda her yaş grubuna hitap eden termal otellere özellikle kış aylarında talep artıyor. Kendi tesislerinde yer alan sağlık tesisleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri, danışman doktorları ve hemşireleriyle ziyaretçilerine sağlık turizmi imkanı sunuyor. Termal otellerde bulunan kaplıcalar ve şifalı sular başta romatizma olmak üzere kireçlenme, fıtık, böbrek ağrısı gibi birçok rahatsızlığa iyi gelir. Birçok insan sağlık turizmiyle kaplıcalarda sağlık sorunlarına şifa bulabilmektedir.

Marigold Termal Otel & Spa (Bursa Osmangazi)

marigold-termal-otel-spa

Bursa’nın tam merkezinde yer alan Marigold Termal Otel Bursa’nın ilk termal otelidir. Alışılmış otel anlayışının dışında, özgün, konforlu odalarıyla hizmet vermektedir. Marigold Bursa’nın dört farklı türde odası vardır ve executive suit seçerseniz odanızda bulunan jakuzi ile dışarı çıkmadan termal su kullanabilirsiniz. Sıcaklığı ortalama 45 derece olan termal havuz, spa türk hamamı bulunan otelde kadınlar için özel bir bölümü bulunan sauna, şok duşu, aile hamamı ve masaj birimleri de bulunuyor. Otelin spor salonunda yorulup terleyen misafirler kendini otelin sıcak şifalı sularına bırakıyor.

Biletall.com’dan Bursa’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Kaya Termal Otel (Balçova İzmir)

kaya-termal-otel

Agamemnon Kaplıcaları olarak bilinen ve tedavi edici termal suyuyla ünlü İzmir’in Balçova ilçesinde çam ormanlarının arasında ve körfeze yakın konumuyla ziyaretçilerine 5 yıldızlı ve lüks bir termal otel hizmeti veriyor. Şehre yakın ancak orman içinde temiz havası ve doğal güzelliklere yakınlığıyla kendini yenilemek isteyen ziyaretçilerine kapalı termal havuzu, hamamı, saunası, jakuzi ve balneoterapi küvetleriyle hizmet veriyor. Bununla birlikte masaj ve özel dinlenme yataklarına sahip 3 adet vip alanı olan otel tamamen uluslararası standartlarda servis sağlıyor.

Limak Termal Otel (Yalova)

Kaynak; tripadvisor.com.tr
Kaynak; tripadvisor.com.tr

48 odalı otelin en önemli özelliği termal suyun çoğu odaya jakuziler aracılığıyla veriliyor olması. Otelin önündeki cam piramit içindeki spor salonunda çalışıp terledikten sonra termal havuz, hamam ya da masaj merkezinde dinlenebilirsiniz. Limak Termal Otel’de ayrıca 80 yıl önce bu otelde Atatürk’ün kahve içtiği köşede kahve içebilirsiniz. İstanbul’a olan yakınlığıyla haftasonu kaçamağı için tercih edilen otel kusursuz servisiyle ziyaretçilerine hizmet veriyor.

Çam Termal Otel Resort & Spa Convention Center (Kızılcahamam Ankara)

cam-hotel-resort-spa

Ankara’nın kaplıcalarıyla meşhur ilçesi Kızılcahamam’da bulunan Çam Termal Otel ismini içinde bulunduğu çam ormanlarından alıyor. Otelde tamamı orman manzaralı 256 oda yer alıyor ve bunların bir kısmında özel jakuziler aracılğıyla odalara sıcak termal suyu veriliyor. Otelde ayrıca engelli ziyaretçiler için özel tasarlanmış odalar da bulunuyor. Termal havuzla birlikte yüzme havuzu, spa, sauna, buhar odası ve masaj merkezine de sahip olan Çam Termal Otel günlük yaşamın stresinden uzakta sağlık dolu bir konaklama imkanı sunuyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Ankara Otobüs Biletini Bul »

İkbal Termal Otel & Spa (Afyon merkez)

ikbal-termal-otel

Türkiye’nin kaplıca merkezi olarak bilinen Afyonkarahisar’ın ilk termal tesisi olan İkbal Termal Otel’de standart, deluxe, superior, aile suiti ve engelli odası seçenekleriyle 286 odaya sahip. Gürültü ve keşmekeşten uzakta; basit, ferah ve doğasıyla hem iş, hem tatil, hem sağlık hem de alışveriş için Afyon’a gelen ziyaretçilere hitap ediyor. Kendine ait bir açıkhava eğlence ve alışveriş merkezine de sahip olan otelde özel ebeveyn banyosu, çocuk havuzu, sauna, buhar banyosu hizmetleri de verilmektedir.

Rixos Termal Otel (Odunpazarı Eskişehir)

Rixos-Termal-Otel

Termal Otel Rixos Eskişehir özel mimarisi, hizmet kalitesi ve ulaşım kolaylığı ile bilinen termal otellerden biridir. Rixos zincirinin termal otel konseptiyle hazırlanmış hali olan bu otelde alternatif isteklere yanıt veren 165 oda bulunuyor. Otelde bununla birlikte restoran, bar ve spor salonu da bulunuyor. Otelin bütün odaları dinlendirici bir anlayışla tasarlanmıştır ve bazı odalarda kendine ait jakuzi ve sauna bulunmaktadır. Kadın ve erkek için ayrı türk hamamı, aile bölümü, buhar odası, şok havuzu, dinlenme bölümü, açık/kapalı yüzme havuzu ve bir spor salonu bulunmaktadır. Otelin masaj odasnda ise 10 farklı masaj türü ile hizmet veriyor. Bir aile oteli olarak nitelendirilebilecek Rixos ayrıca çocuklar için de bir çocuk kulübü bulunuyor ve siz otelin imkanlarından faydalanırken çocuklarınız bu kulüpte eğlenceli vakit geçirebilir.

Doğa Denizli Termal Otel (Karahayıt Denizli)

doga-termal-otel

Karahayıt günümüzde iş dünyasının sık ziyaret ettiği bir kongre turizmi merkezi haline gelmiştir. Standart, engelli, suit seçenekli odaların bulunduğu oteldeki tüm odalardan termal suya erişim imkanı var. Oteli diğerlerinden ayıran bir diğer özelliği ise fizyoterapi ve rehabilitasyon merkezine sahip olması. Spa bölümünde buhar odası, kar çeşmesi, kova duşu, rasul banyosu, tuz odası gibi birçok alternatif yer alıyor. Ünlü Pamukkale travertenlerine sadece 3 km uzaklıkta bulunuyor.

NG Afyon Termal Otel (Erkmen Afyonkarahisar)

ns-afyon-termal-otel

Afyon-İzmir yolunda ve İzmir yönünde yer alan tesis Afyon merkezine sadece 7 km uzaklıkta bulunuyor. Otelde standart, deluxe, engelli, kral dairesi, dublex suit, corner deluxe gibi çeşitle oda seçenekleri mevcut. Otelin spa alanında kadınlar için özel tasarlanmış üstü açılıp kapanabilen bir yüzme havuzu; özel tasarlnmış karma ve ayrı termal havuzlar; fin saunası, aromaterapi merkezi, şok duşu, kar çeşmes, masaj odası, cilt bakım odaları gibi çeşitle hizmetler veriliyor. Tam bir aile oteli olan NG Otel’de çocuklar için de özel etkinlikler düzenleniyor.

Oruçoğlu Termal Resort Otel (Kütahya)

orucoglu-termal-otel

330 odalı ve 800 yatak kapasiteli, 4 yıldızlı bu otelde bütün odalara şifalı termal suyu sağlanmaktadır. Oteldeki termal suyun sıcaklığı yaklaşık 50 derecedir. 26 özel kaplıca bölümüne, 1 açık havuza ve 3 tane de kapalı havuza sahiptir. Otelin sağlık personelleri ve fizik tedavi ekibi bulunmakla birlikte bütün masaj çeşitlerinin uygulandığı bir masaj odası da bulunmaktadır. Otel Kütahya kent merkezine 14 km mesafede bulunur.

Korel Thermal Resort Otel (Afyonkarahisar)

korel-termal-otel

Afyonkarahisar’ın en popüler termal oteli olarak bilinen Korel Thermal Resort Otel kapalı ve açık havuzu ile özel aile havuzlarıyla ziyaretçilerine hizmet veriyor. Bu oteli diğerlerinden ayıran özellik ise SGK kapsamında hizmet veren polikliniklere ve sağlık ekibine sahip olması. Son zamanlarda ilgi gören ozon tedavisinin de

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.