Kış Aylarının Vazgeçilmezi Oldukça Popüler Olan Doğu Ekspresi

Ankara’dan Kars’a en güzel yolculuk. Manzarasıyla kendine adeta aşık eden Doğu Ekspresi, özellikle sonbahar ve kış aylarında yoğun ilgi görmekte haklı. Son dönemlerde oldukça popüler olmaya başlamasıyla birlikte birçok kişi bu macerayı merak ediyor. Biletall sizler için yazdı!

Doğu Ekspresi Hakkında

Bu yolculuk için iki alternatif karşımıza çıkmakta. İlki Turistik Doğu Ekspresi diğeri hepimizin bildiği Doğu Ekspresi. Turistik Doğu Ekspresi yaklaşık bir buçuk gün sürmektedir. Farklı lokasyonlarda uzun süreli molalar vermektedir. Diğeri ise yaklaşık bir günde yolculuğu tamamlayan ve pek fazla mola vermeyen ekspres. İki sefer de Ankara’dan Kars’a çift yönlü olarak yapılan seyahatlerdir. Bu seferler Türkiye’deki en uzun demir yolu hatlarındandır. Bazı popüler istasyonlar Ankara Tren Garı– Elmadağ – Kırıkkale – Kayseri Tren Garı – Şarkışla – Sivas Tren Garı – Yenikangal – Divriği – Kemah – Erzincan Tren Garı – Karasu – Ilıca – Palandöken – Erzurum Tren Garı – Hasankale – Horasan – Sarıkamış – Kars Tren Garı şeklindedir.

Yolculuk Hakkında Genel Bilgiler

Seyahat konforuna göre farklı seçenekler ve fiyatlar mevcuttur. Vagonlar pulman, örtülü kuşetli ve yataklı olmak üzere 3 çeşittir. Pulman vagonlar tıpkı otobüsler gibi 2+1 şeklindedir ve sıralı koltuklardan oluşur. Yatak olmadığı ve tüm seyahati oturarak geçirme zorunluluğu olduğu için pek tercih edilmez fakat en uygun fiyatlı olanı da pulman tipidir. Örtülü kuşetli vagonlar ise 4 kişilik yataklı vagonlardır. 2 adet çift katlı ve karşılıklı yataklar şeklindedir. Ortada ise ortak bir de masa vardır. Eğer 4 arkadaş iseniz en iyi seyahat seçeneği örtülü kuşetli bilet almaktır. Gelelim son alternatifimize, 2 kişilik yataklı vagonlar. En konforlu olanıdır ve dolayısıyla bilet ücreti diğerlerine göre biraz daha fazladır. 2 kişilik yataklı vagonda bir adet ranza şeklinde yatak, küçük bir valiz alanı ve oldukça büyük bir masa bulunmaktadır. Ayrıca küçük bir lavabo ve mini bir buzdolabı da mevcuttur. Diğer vagon tiplerinde ise tuvaletler ortak kullanımdadır ve vagon başlarında ve sonlarında bulunmaktadır. Fakat küçük bir lavabo bütün tiplerde mevcuttur.

Biletall.com’dan Kars’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Ankara-Kırıkkale-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars trenimizin rotası. Manzaralı kısımlar çoğunlukla Kars, Erzurum ve Erzincan’dadır. Ankara’dan tren akşam üzeri kalkacağı için sabah gözünüzü en güzel manzaraya açacaksınız. Dönüş rotasında da tren sabah Kars’tan hareket ettiği için yine Kars, Erzurum ve Erzincan manzarayı en güzel seyredeceğiniz rotalar olacak. Tabii ki bu normal Doğu Ekspresi için, Turistik Doğu Ekspresi için değil. Doğu Ekspresi’nde bir klasik; Erzurum Cağ Kebap. Erzurum’a yaklaşırken telefon ile sipariş verdiğinizde, siparişleriniz tren istasyonuna gelecektir.

İlk rotamız Kırıkkale; Ankara’dan çıktıktan hemen sonra sizi karşılayacak olan bu şehir, küçük ve tatlı köyleriyle içinizi ısıtacak.

Sonraki durak Kayseri; bu lokasyona vardığınızda gece olacak fakat hava açık olursa ve dolunay varsa kışın en güzel manzarasını size sunabilir.

Sivas; geceyi atlatacağınız ve günün ilk ışıklarına gözünüzü açacağınız şehir burası. Sivas sizi kahverengi toprakları ve bembeyaz karın birleşimiyle karşılayacak. Dolayısıyla erkenden uyanmanızı tavsiye ederiz. Güneşin doğuşu bu topraklarda bir başka.

Bir sonraki durak Erzincan; göl ve dağ manzaralarının başladığı, en güzel kareleri yakalayabileceğiniz İliç lokasyonu bu durakta. Bağıştaş Baraj Gölü ve Kemah sınırından ilerleyecek bu kısımda size Munzur Dağı eşik edecek. Havanın da aydınlık olacağı bu lokasyonda seyahat fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Erzurum; tarihi eserlerin ve cağ kebabının tadını çıkarmanın vaktinin geldiğini bu istasyonda anlayabilirsiniz. Yolculuğun en keyifli anlarını yaşatacak olan lokasyonlardan biridir.

Son olarak Kars; seyahatin son istasyonu. Türkiye’nin en doğusundaki eşsiz manzaraların ev sahibi. Ani Harabeleri’nin bulundu lokasyon burasıdır. Ayrıca Kars Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. 10. Yüzyıldan beri var olan 12 Havariler Kilisesi de buradadır. Burası Kümbet Camii olarak da bilinmektedir. Şehri kuş bakışı seyretmek için ise Kars Kalesi’ne mutlaka gitmelisiniz.

İşte Doğu Ekspresi’nin popüler olma nedeni bunlardır. Doğrusu bu popülariteyi hak etmektedir. Size de tavsiye etmekteyiz.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.