Kışın Yurt Dışı Tatillerinde Yanınızda Götürmeniz Gereken 8 Şey

Şehirler arası yolculuğun zorluğunu çoğu kişi yaşamıştır. Bir de bundan kat kat zorlu olan yurtdışı gezileri var. Her ne kadar gelişen teknoloji ile hayatımıza bir sürü kolaylık gelmişse de zor durumlarla karşılaştığınızda muhtemelen yalnız başınıza bir çare düşünmeniz gerekecek. Bu durumlarla karşılaşmamak için yapılabilecek en iyi şey önceden hazırlıklı olmak. Bu sayede yabancı bir ülkenin keyfini sorunsuz bir şekilde çıkarabilirsiniz.

Özellikle de kış aylarında seyahat edeceksiniz hazırlanmanız gereken bir çok durum var demektir.İşte Kış aylarında yurt dışına çıkacaksanız yanınıza almanız gereken ilk 10 şey;

1. Pasaport:

yurtdisi-pasaport

yabancı bir ülkeye giriş yapmanız için en temel şeydir. Ülkeler arası geçiş yapabilmek için de mutlaka pasaportunuz olmalıdır. Aksi halde gittiğiniz yerden sınır dışı edilebilirsiniz. Sizin kimlik bilgilerinizin ve hangi ülke vatandaşı olduğunuzun kanıtı pasaport olacaktır.

2. Kimlik:

kimlik

Yurt dışına çıkmanız halinde çeşitli yerlerde kimlik kartınız gerekli olacaktır. Konsolosluklarda kimliğiniz özellikle önem taşır. Pasaportunuz ile ilgili yaşanabilecek herhangi bir aksilikte (pasaportun kaybedilmesi, çalınması vb. durumlar) konsolosluğa kimliğiniz ile başvurabilirsiniz.

3. Banka kartı:

kredi-karti

Yanınıza para almanız zaman zaman tehlikeli olabilmektedir. Çalınma ya da kaybolma riskine karşı kart kullanmak oldukça avantajlıdır. Mağdur olmak ya da paranız olmadığı için eğlenceyi kaçırmak istemiyorsanız banka kartınıza para yüklemeniz iyi bir tercih olacaktır. Paranızı herhangi bir ülkenin bankamatiklerinden o ülkenin para birimine eşitlenmiş bir şekilde çekebilirsiniz. Götüreceğiniz kart mutlaka banka kartı olmalıdır, kredi kartlarınızla yabancı ülkelerde işlem yapmanız mümkün olmayacaktır.

4. El lambası:

el-lambasi

Yolunuzu kaybetmeniz halinde karanlık bölgelere geçtiğinizde, haritaları okumanız ve kendinizi emniyete almanız için en gerekli şey el lambası olacaktır. Özellikle tren istasyonları gibi alanlarda kaybolduysanız bir an önde yolunuzu bulmak için el lambalarından yararlanmanız gerekecektir. Bir ülkenin en tehlikeli alanları bu kısımlar olarak ele alınabilir.

5. Kişisel temizlik malzemeleri ve bakım ürünleri:

kisisel-bakim-urunleri

Yurt dışına çıktığınız zaman kaldığınız yerin şartlarını gitmeden kestiremezsiniz. Bu nedenle mutlaka gittiğiniz yere hazırlık yapmanız gerekir. Uzun süre duş alamayacağınız ya da kişisel bakım malzemelerine hızlı bir şekilde ulaşamayacağınız bir yerde kalma ihtimalini göz ardı etmemeniz gereklidir. Seyahatleriniz ile alakalı kişisel bakım malzemelerine buradan ulaşabilir ve Biletall güvencesi ile alışverişinizi yapabilirsiniz.

6. Vitaminler ve ağrı kesici ilaçlar:

vitamin-agri-kesici

İlaç fiyatları ülkeden ülkeye değişmektedir. Herhangi bir sağlık garantiniz olmadan ilaç almanız ya da ilaç bulmak zor olabilir. Uçaklarda kabine yalnızca reçeteli ilaçların alınmasına izin verilirken reçetesiz ilaçlarınızı bavulunuzda taşıyabilirsiniz.

7. Sinek kovucu:

sinek-kovucu

Sinekler bildiğiniz gibi birçok hastalığı beraberinde getiren bir yapıya sahiptir. Bu nedenle mutlaka yurt dışına çıkarken sinek kovucu kremlerden almanız da fayda vardır.

8. Fotoğraf makinası:

foto-makinasi

Yurt dışı gezisinden fotoğrafsız dönmek oldukça kötü bir tecrübe olacaktır. Anılar zamanla netliğini kaybeder ancak fotoğraf ile sabitlediğiniz hiçbir anın kaybolması söz konusu değildir. Bir tatilin en kötü anlarını dahi fotoğraflamanız sizin için oldukça iyi olacaktır çünkü her tatil dönüşünde bu anları dahi hatırlamak isteyeceğiniz kesindir. O an sizin için hüsran olan anları gülerek birileri ile paylaşmanın keyfini siz de yaşamak isterseniz mutlaka iyi bir fotoğraf makinası götürmeniz gerekecektir.

9. Su geçirmez mont:

kislik-sisme-mont

Kış mevsimi denince aklınıza soğuk, kar ve yağmur gelmiyor mu? Tüm bu mevsimler zorluklara karşı sizi koruyacak en önemli eşyanız tabi ki sıcacık montunuz !

10. Botlarınız:

kislik-bot

Sürekli yağan yağmur yüzünden otel odanıza kapanıp kalmayın. Su geçirmez botlarınız sayesinde ayaklarınız ıslanmadan şehri keşfetmeye devam edin.

11. Bonus:

Kış aylarında seyahat veya tatile çıkmadan önce kesinlikle Biletall Shop adresine göz atmalısınız. Yanınızda bulundurmanız gereken bir çok ürünü burada bulabilir, siparişlerinizi Biletall güvencesi ile verebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.