Kitap Listelerimizi Güncelliyoruz 2017’de Yolculukta Ne Okumalı

Yolculuklar her zaman insanlara yeni şeyler kazandırır. Bir yerden bir yere giderken insan en çok sabretmeyi öğrenir. Zamanın nasıl geçeceğini bize yolculuklar öğretir. Ancak yolculuk sırasında dinlediğimiz bir müziğe kendimizi kaptırır, aslında ne demek istediğini anlamaya çalışırız.

Bir kitap ancak yolculukta en rahat şekilde okunur. Kalkıp yemek yapmanız, çocukları okuldan almanız ya da ineceğiniz durağı takip etmeniz gerekmeden en son ne zaman kitap okuduğunuzu hatırlıyor musunuz? Dünya kocaman bir yer, her ne kadar yolculukları kısaltmak için araçlar gelişmiş olsa da aslında her seyahat sırasında kendimize zaman ayırıyor ve kendimizi dinleme fırsatı buluyoruz. Kendimizi geliştirmek için en iyi zamanlardan biri olan seyahatler sırasında bu sene hangi kitapları okuyacağınıza hala karar vermediyseniz; işte sizin için hazırladığımız ufak bir kitap önerisi listesi.

sapiens-hayvanlardan-tanrilara

1. Sapiens – Hayvanlardan Tanrılara:

Kendi içinizde modern çağın yargılamasını yapmaya devam ediyorsanız; bu kitap size bazı soruların cevabını verebilecek nitelikte bir içeriğe sahip. Kitap; paranın neden önemli olduğunu, insanların güçlerini neden mutluluk için kullanmadıklarını, insanlar için zamanın dolup olmadığını ve ilk insanın nasıl oldu da bir katile dönüştüğünün cevaplarını içeriyor. İnsanlık tarihini şöyle bir ele alan kitap birçok kişi için kendini sorgulama sebebi demek mümkün.

Grange-Lontano

2. Grange – Lontano:

Seyahat sevenler için muhteşem bir üçleme barındıran kitap Fransa, Belçika ve Kongo’da geçen bir hikayeye sahip. Grange; her kitabında yakaladığı başarıyı bir kez daha yakalamış ve yine tüyler ürperten bir kitap yazmış. Kitapta yine büyüler, iyiler ve kötüler var. İyi ve kötü çatışması ile iyi niyetin her zaman sütün geleceğini kitaplarında muhteşem bir olay örgüsü içerisinde vurgulayan Grange, yine sizi şaşırtacak ve bu kitap tek bir yolculukta bitecek.

Sabahattin-Ali-Kurk-Mantolu-Madonna

3. Sabahattin Ali – Kürk Mantolu Madonna:

O Nazım Hikmet gibi büyük bir aşk adamının ve Türk şiirinin en önemli şairlerinden birinin en yakın arkadaşı olan Sabahattin Ali. Çok uzun yıllar önce yazdığı kitabı; Kürk Mantolu Madonna yeniden okunması gereken kitaplar arasında yerini almayı başardı ve belki de çok geç değerini bildiğimiz kitaplardan birisi. Yolculuklar için çerez diyebileceğimiz kadar ince ancak anlatımı harika bir kitap.

Antoine-de-Saint-Kucuk-Prens

 

4. Antoine de Saint – Küçük Prens:

Kulağa bir çocuk kitabı gibi geliyor değil mi? Oysa ki büyüklere daha çok ders veren bir kitap çünkü çocuklar zaten kitap içerisindeki kadar sevgiye sahip ve masum bir şefkat ile yaklaşıyorlar her şeye. Çocukların hayal gücünün henüz sınırı yok, oysaki bizler bütün hayallerimizi dizginlemeyi başarmış durumdayız. Kitabın çevirisini seneler önce iki âşık olan Cemal Süreya ve Tomris Uyar yapmış. En iyi çevirilerden birisi ve şu anda 335.500’üncü baskısına ulaşmış durumda. Kitap yine son dönemde ünlenen ve değerini yeni bilmeye başladığımız eserler arasında yerini alsa da bir yolculuğun size verdiği huzuru katlayacak ve kendinizi yargılamanıza neden olacak türde.

Harper-Lee-Bulbulu-Oldurmek

5. Harper Lee – Bülbülü Öldürmek:

Çok eski dönemlerden günümüze gelen ancak yeniden aynı sorunların yaşanmaya başladığını gözler önüne seren bir kitap. Kitabın kahramanı Scout Finch; kendisi bir çocuk ve onun gözünden 60’lar döneminin Amerika’sı anlatılıyor. Kitap o dönemlerde yaşanan ırkçılığı ve eşitsizliği anlatıyor. Zencilerin ikinci sınıf olduğu dönemleri merak edenler varsa güzel bir seyahatte kendinizi bu kitaba verebilirsiniz.

Stephen-Hawking-Zamanin-Kisa-Tarihi

6. Stephen Hawking – Zamanın Kısa Tarihi:

Stephen Hawking oldukça önemli bir Cosmos araştırmacısı ve bilindiği üzere kendisi bir kas hastalığı nedeniyle konuşma yetisini dahi kaybetmiş durumda. Buna rağmen hala çalışmalarını sürdüren ve dünyanın en zeki insanlarından biri olma unvanını koruyan biri. Sürekli olarak araştırmalarına devam eden Hawking’in ilk kitabı 1988 yılında çıkan Zamanın Kısa Tarihi’dir. Kitap çıktığı anda akademik çevrelerin dikkatini çekmiş ve 40 dile çevrilmeyi başarmıştır. Bu güne kadar 9 Milyondan fazla satan kitap birçok uluşa sesini duyurmuştur. Yolculuk sevenler için zamanda yolculuğun da mümkün olduğunu açıklayan ve solucan delik teorilerini anlaşılır bir dil ile yazan Hawking kitabının güncel halini evreni merak edenler ile paylaşmış durumda. Büyülü bir yolculuk için bu kitabı okumak paha biçilemez olmalı.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.