Kurban Bayramında Gidilebilecek Yurtdışı Tatil Yerleri

Kurban Bayramı yaklaşıyor ve henüz bayram tatilinde nereye gitmek istediğinize karar vermediniz mi? Okullar açılmadan önce son bir tatil dönemi geçirmek isteyebilirsiniz. Dilerseniz ailenizle, dilerseniz arkadaşlarınızla bir tatil yapmak istiyorsanız yılın bu zamanlarında popüler olan tatil yerlerindeki sonbahar fırsatlarını inceleyin. Bayram tatiliniz için daha fazla ilham almaya ihtiyaç duyarsanız sonbahar seyahati için Kurban Bayramı’nda gidilebilecek yurtdışı tatil yerlerini sizin için derledik:

Roma, İtalya

Roma yürüyerek keşfedilebilen eski Avrupa şehirlerinden biridir. Bu nedenle Eylül ayının başında ziyaret etmek için oldukça makuldur. Eylül ayı Roma’da yaz sezonunun dışında görülüyor. Bu nedenle kentte önceki aya göre çok daha az kalabalık görürsünüz. Ne çok sıcak ne de serin olan havanın tadını çıkarmak için Roma uygun bir alternatiftir. Roma’nın esnafları dünyanın en iyilerindendir ve Roma’da alışveriş yapmak turistlerin en çok rağbet gösterdiği aktivitelerdendir.

Yurt Dışı En Ucuz Uçak Roma Bileti Biletall’da! Hemen Sorgula >>

Portland, Maine, ABD

Eylül ayına gelindiğinde yaz kalabalığı Portland‘dan ayrılır ve Maine kasabası büyüleyici sakinliğiyle ilginizi çekebilir. Ağustos ayının bitimiyle otel fiyatları önemli oranda düşmesine rağmen hava ay sonuna kadar güzel kalıyor. Yemekleriyle ünlü Portland’da bu dönemde ıstakoz ruloları, ördek kızartması, yerel kahve ve hamur işleri yiyebilir ve eğer cesaret edebilirseniz Tandem Coffee Roasters’da ıstakoz dondurmasını deneyebilirsiniz.

San Diego, Kaliforniya

San Diego‘ya henüz gitmediyseniz California‘nın en iyi yemek deneyimlerinden birinden eksik kalmışsınız demektir. Şehir daha önce sadece balık tacoları ile tanınıyordu ancak şimdi yaratıcı şefler bir restoran (Ironside Fish & Oyster) için özel olarak yetiştirdikleri istiridye ile inanılmaz derecede lezzetli börekler sunuyor. Kurban Bayramı’nda San Diego’da bir hafta sonu geçirmenin bir diğer güzelliği sınır boyunca bir günlük gezi yaparak Tijuana’ya geçme fırsatını içermesidir. Bu şehir Kaliforniya mutfağı hakkındaki fikirlerinizi tek başına değiştirebilir.

Paris, Fransa

Daha önce de söylendiği gibi: Paris‘i ziyaret etmek için yılın kötü bir zamanı yok. Ancak şehirdeki dükkanların çoğu Ağustos ayında tatil nedeniyle durgun olurlar ve Eylül ayı geldiğinde şehir canlanır. Paris yemek severler için çok renli bir şehirdir. Jambon’un her çeşidini deneyebileceğiniz Paris’te bütçeniz ne olursa olsun Jenerator Hostel’den Hotel Plaza Athenee’ye kadar geniş bir otel yelpazesinde konaklayabilirsiniz. Bu yıl beş yıllık restorasyonun ardından yeni açılan ikonik Ritz Paris’te kalmak isterseniz erken rezervasyon yaptırmanız gerekebilir.

Catskills, New York

Bugüne kadar New York‘lular şehirden kaçmak için Hampston’a giderdi ancak son dönemlerde özellikle hafta sonları New York’a akın etmeye başladılar. Tasarım odaklı otelleriyle meşhur Catskills’te Eylül ayı geldiğinde yapraklar sararmaya başlar ve bu kente oldukça şık bir görünüm kazandırır. Bölgenin en çok tavsiye edilen oteli 1966 yılında hizmete açılan Scribner’s Lodge’dur. Diğerlerinin aksine otel yıl boyunca açıktır; yani Kurban Bayramı’nda doğayla iç içe bir tatil geçirmek isterseniz Catskills oldukça uygun bir seçimdir.

Mexico City, Meksika

Mexico City yıl boyunca hareketli bir şehirdir ancak Eylül ayı şehri keşfetmek için en uygun zamanlardandır. Kent popüler bir ticaret merkezi olduğu için haftaiçi gidilmesi tavsiye edilir çünkü uçak biletleri hafta sonu daha pahalıdır. Son birkaç yıldır şehir zenginleşmiştir. Dünyaca ünlü restoranların yanı sıra gelişmekte olan bir moda ve sanat kültürüne sahiptir. Frida Kahlo’nun evini görün ve Polanco’da bulunan eski bir özel konutta yer alan Las Alcobas’ta konaklayın.

Tiflis, Gürcistan

Gürcistan‘ın başkenti mimariye ilgi duyanların görmesi gereken bir kenttir. Bölge hem Avrupa hem Asya’dan esintiler taşıma özelliğiyle Türkiye’ye benzemektedir. Mimari etkileri arasında Pers ve Sovyet dönemi etkileri bulunmaktadır. Harika bir tasarıma sahip Rooms Hotel Tiblis’te konaklayabilir ve eğer zamanınız varsa sadece bir saat uzaklıktaki Kakheti’deki üzüm hasatına katılın.

Biletall.com’dan En Ucuz Tiflis Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.