Mayıs Ayında Pedala Kuvvet 8 Bisiklet Rotası

Bahar geldi, havalar ısınmaya başladı. Bisiklet tutkunları şimdiden rotalarını hazırlamaya başladı. Peki Türkiye’de bisiklet ile seyahat edilebilecek en güzel rotalar nereler? Bu sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. İşte Türkiye’de bisiklet ile gezebileceğiniz en ideal 8 güzergâh

Nevşehir’in doğa harikalarını görerek seyahat etmek istiyorsanız, Kapadokya turunu mutlaka gerçekleştirmelisiniz. Avanos’tan yolculuğa başlayıp sırasıyla Göreme, Ortahisar, Ürgüp ve Mustafapaşa güzergahını izleyerek bu harika turu gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz bu doğa harikası bölgeleri de gezerek seyahatinizi çok daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

En Ucuz Kapadokya Otobüs Bileti Al >>

  • Gökova Körfezi Turu – 295 km

Muğla’ya geldiğiniz zaman Gökova Körfezi turuna çıkarak muhteşem manzaralara şahit olabilirsiniz. Halikarnassos’tan başlayıp Knidos’a kadar müthiş manzaralar eşliğinde pedal çevirebilirsiniz. Oldukça uzun bir rota olduğundan amatörler için biraz zorlu bir parkurdur.

  • Trakya Turu – 245 km

İstanbul’dan başlayıp Silivri, Saray, Bahçeköy, Kıyıköy, Sivriler Köyü istikametinde devam eden ve İğneada’da son bulan bu uzun ve eğlenceli turda arkadaşlarınızla keyifle vakit geçirebilirsiniz. Yol boyu bol oksijeni ve hafif rüzgarı tüm bedeninizde hissedeceksiniz. İğneada’da Longoz Ormanı’nda pedal çevirmeyi unutmayın.

  • Marmaris Turu – 107 km

Marmaris’in eşsiz manzarasıyla birlikte pedal çevirmek herkesin hayali. Yemyeşil doğa ve denizin sunduğu harika görüntüyle birlikte keyifle yolculuk yapabilirsiniz. Marmaris’e geldiğiniz zaman, Marmaris Kalesi ve Amos Antik Kenti’ne uğramayı unutmayın.

En Ucuz Marmaris Otobüs Bileti Al >>

  • Gelibolu Yarımadası – 115 km

Gelibolu’nun tarihi özelliğini keşfederek yapabileceğiniz bu gezi ile güzel deneyimlere sahip olabilirsiniz. Gelibolu – Eceabat arası olan bu rotada pedal çevirmeye karar verdiğiniz zaman şehitliklerimizi de görmeyi ihmal etmemenizi öneririz.

  • Amasra – Sinop – 331 km

Özellikle viraj sevenler için harika bir rota. Bartın’dan başlayıp Sinop’ta son bulan bu güzergahta pedal çevirmeden önce çok dikkatli olmalısınız. Karadeniz’in virajlı ve yüksek rakımlı yollarında zorlanabilirsiniz. Bu rotayı tercih ettiğiniz zaman, Şahinkaya Kanyonu’na uğramalısınız.

  • Muğla – Fethiye – 62 km

Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı Dalyan’dan başlayıp, portakal bahçeleri ile meşhur Göcek’te son bulan bu rotada Fethiye Körfezi’ni de seyredebilirsiniz. Temmuz ve Ağustos gibi zamanlarda bu rota üzerinde pedal çevirmeyi düşünüyorsanız, mıcırlı yollarda oldukça dikkatli olmalısınız.

En Ucuz Fethiye Otobüs Bileti Al >>

  • Assos – Kazdağları – 90 km

Behramkale’den yola çıkıp sırasıyla Altınoluk, Akçay ve Edremit – Kazdağları’na ulaşabilirsiniz. Bu güzergah üzerinde pek çok ünlü plajlar da yer alıyor. Dilerseniz sıcak havalarda kendinizi Ege’nin serin sularına bırakabilirsiniz. Milli Park statüsünde olan Kazdağları’nı da ayrıca keşfetmenizi tavsiye ederiz. Uçsuz bucaksız yemyeşil ormanı ile görenleri kendisine hayran bırakıyor. Dilerseniz arkadaşlarınızla kamp yapabilirsiniz. Oldukça eğlenceli olan bu rota üzerinde dilediğiniz her şeyi yapabilirsiniz, seçeneğiniz çok…

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.