Meksika Mutfağından Damak Tadımıza Uygun 5 Muhteşem Lezzet

Aztekler ve Mayalar gibi eski yerlilerin geleneklerinin bir sentezi olarak ortaya çıkan Meksika mutfağı, baharatlarıyla ünlüdür. Verimli topraklarında yetişen fasulye, mısır ve meyvelerin bolca kullanıldığı Meksika mutfağının ülkemizde en bilinen yemeği Fajita’dır. Meksika mutfağından damak zevkimize uygun 5 muhteşem yemeği sizler için derledik.

1-Fajita

Ülkemizde Meksika yemekleri denince akla ilk olarak Fajita gelir. Etli, tavuklu veya balıklı hazırlanabilen Fajita’nın kelime anlamı, İspanyolca’da “etin en güzel yeri” olarak bilinir. Fajita, buğday veya mısır unu ile hazırlanan tortillanın arasına konan bir yemektir. Jülyen biçiminde kesilen bonfile et sotelenir ve zengin baharatlarla hazırlanmış guacamole sos ile birlikte servis edilir.

2-Quesadilla

Tortilla arasına konarak hazırlanan Quesadilla; ekşi krema, guacamole, chili thai ya da salsa sos ile birlikte servis edilir. Bonfile eti, tavuk ya da balık ile hazırlanabilen, içine pek çok sebzenin konduğu, kaşar ile lezzetlenen Quesadilla, Meksika mutfağının damak tadımıza uyan en lezzetli yemeklerinden biridir.

3-Nachos

Meksika mutfağında başlangıç olarak hazırlanan nachos; tortilla veya mısır cipslerinin üzerine konan, cheddar peyniri ya da jalapeno turşusu ile servis edilen, kıymalı, tavuklu ya da etli olarak hazırlanabilen bir yemektir. Cips olarak baharatlı cipsleri tercih edebilirsiniz, tortilla ekmeği yerine de lavaş kullanılabilir. Marketlerden kolayca bulabileceğiniz Meksika fasulyesini haşlayıp et, tavuk ya da kıyma ile soteledikten sonra baharatlarla zenginleştirebilir ve cipslerin üzerine koyabilirsiniz. Üstüne kaşar ya da cheddar peyniri koyarak fırınlayabilir ve soslarla mükemmel bir nachos hazırlayabilirsiniz.

4-Chili Con Carne

Bizdeki yoğun çorbalara benzeyen Chili Con Carne, Meksika’da oldukça acı olan chili biberleri ile yapılan bir yemektir. Meksika fasulyesi ile yapılan yemek, bizdeki barbunya yemeğinin ya da kuru fasulyenin bol acılı haline çok benzer.

5-Churros

Tatlısız olmaz. Churros’u halka tatlısına ya da tulumba tatlısına benzetebilirsiniz. Bizim tatlılarımızdan tek farkı şerbetsiz oluşu. Şerbet kullanılmadığı için daha çıtır oluyor Churros. Yanında eritilmiş çikolata, şeker ve tarçınla servis edilen bu tatlı son derece lezzetli.

Biletall.com’dan En Ucuz Meksika Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.