Mutlaka Görmeniz Gereken 10 İslami Yapı

Dünyada görülmeye değer pek çok yapı mevcut. Bunlardan birçoğu da İslam’ın etkisi ile ortaya çıkmış eserler ve yapılar. Sizler için bu yapılardan ön plana çıkanları derledik.

1. Agra Kalesi

Agra-Kalesi

Agra Kalesi’ni listemizin en başına alıyoruz. Hindistan’ın nehir kıyısında bulunan mütevazı şehir Agra’nın biricik kalesi. Agra aslında tarihin birçok yüzüne tanıklık etmiştir. Tabi bu tanıklık, kendini şehrin mimarisine de yansıtmıştır. Öyle ki ünlü Tac Mahal de bu şehirde bulunuyor. Agra Kalesi ise görkemli yapısıyla Unesco dünya mirası listesindeki yerini oldukça hak ediyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Hindistan Uçak Biletini Bul »

2. Mescid-i Cuma Camii (Ulu Camii)

Mescidi-Cuma-Camii

İran’ın İsfahan şehrinde bulunan bu cami Selçuklu döneminde yapılmış. Bu nedenle Selçuklu mimarisinden de izler taşıyor. Tarihi Ulu Camii, eski zamanlardan bu yana birçok kez restore edilerek günümüze kadar ulaşmıştır. En ucuz İran uçak biletleri Biletall.com’da sizleri bekliyor.

3. Hasan Camii

II-Hasan-Cami

Fas’ta bulunan bu cami, deniz doldurulduktan sonra oluşan kısma inşa edilmiştir. Bu camiyi özel kılan, dünyanın en uzun minaresine sahip olmasıdır.

4. El Hamra Sarayı

El-Hamra-Sarayi

İspanya’da bulunan bu saray Unesco Dünya Mirası listesinde yer alıyor. Hem dış hem de iç mimarisiyle oldukça görkemli olan bu saray görülmeye değer.

5. Şeyh Zayed Camii

Seyh-Zayed-Cami

Bu büyük camiye Ulu Cami de deniyor. Abu Dabi’de bulunan bu caminin en dikkat çekici yönlerinden birisi, dünyanın en büyük tek parça el dokuma halısıyla kaplı zemine sahip olmasıdır. Aynı zamanda camide dünyanın en büyük avizesi de bulunuyor.

6. Kuba Mescidi

Kuba-Mescidi

Kutsal Kuba Mescidi, mukaddes şehir Medine’de bulunuyor. İslam’ın ilk mescidi olan Kuba Mescidi’nin inşaatında peygamberimiz bizzat çalışmıştır. Bazı kaynaklara göre peygamberimiz, burada namaz kılmayı umreyle eş değer olarak görmüştür.

Biletall.com’dan En Ucuz Medine Uçak Biletini Bul »

7. İmam Ali Türbesi

İmam Ali Türbesi, aynı zamanda mescid ve camii olarak da isimlendiriliyor. İran, Necef’te bulunan bu türbede aynı zamanda peygamberimizin damadı ve dördüncü halife Ebu Talib defnedilmiştir.

8. El-Ezher Camii

El-Ezher-Cami

Kahire’nin en önemli turistik yerlerinden olan El-Ezher Camii eski zamanlardan bu yana çok kez restorasyona uğramış ve bugünkü halini almıştır. Bu görkemli caminin yanında bulunan yapılar ise üniversite olarak kullanılıyor.

9. Şian Ulu Camii

Sian-Ulu-Cami

Vakt-i zamanında İslam’ın gelişmesine katkı sağlamış, şimdi ise Çin’deki Müslümanların sahip çıktığı gösterişli cami, atmosferi hissedilmesi gereken mekanlardan.

10. Nur-Astana Camii

Nur-Astana-Cami

Kazakistan’ın ve Orta Asya’nın en büyük camisi, Nur Astana’nın boyutları oldukça anlamlı sayılardan oluşuyor. Ana binanın yüksekliği Hz. Muhammed’in peygamber olduğu yaşı, minarelerin yüksekliğiyse peygamberimizin vefat ettiği yaşı simgeliyor.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.