Ocak Ayında Yurt İçinde Gitmeniz Gereken 5 Özel Rota

Yaz bizim için gezilecek bir mevsim niteliği taşısa da aslında kış aylarında da gezmek oldukça zevklidir. Özellikle yazın çalışan kişiler için kışın gezmek tatsız gibi görülse de; aslında birçok eğlenceli seçenek mevcut. Yazın enerjikliğini kışın bulamayacağınızdan korkuyorsanız hızlı bir şekilde bunları unutabilirsiniz çünkü sizler için birbirinden harika, kışın gezilecek 5 yer bulduk ve Ocak ayında Türkiye’de görülmesi gereken yerleri sizler için sıraladık.

1. Kapadokya

kisin-kapadokya

Dünya’nın en güzel yerlerinden biri olan Kapadokya; her mevsim güzelliğini koruyan bir özelliğe sahip ve kışın gidilecek yerlerin başında. Dünya’da örneğini bulmanın mümkün olmadığı Kapadokya yeryüzünün muhteşem düzenine tanık olacağınız ve doğanın kendini ne kadar mükemmel bir şekilde ifade ettiğini göreceğiniz yer. Peri Bacaları ile sizi geçmişe götürecek ve renkli balonlar ile size tüm Kapadokya’yı eğlenceli bir şekilde tanıtacak bir tatil muhteşem anılar barındıracaktır. Ürgüp, Avanos ve Göreme gibi yerlerde kış aylarında gün batımı harika bir görüntü oluşturuyor. Bölgede akşamları Türk gecelerine katılmanız ve küçük butik oteller sayesinde sıcak bir tatil geçirmeniz mümkün.

En Ucuz Kapadokya Otobüs Bileti Al >>

2. Yedigöller

kisin-yedigoller

Sizi güzel bir doğa fotoğrafı içerisinde hissettirecek olan Yedigöller; insanın içini huzur ile dolduran bir yapıya sahip. Aradığınız tatil şekli kafa dinlemenize yardımcı olacak ve sizi doğa ile buluşturacak bir tatil ise kesinlikle Yedigöller iyi bir tercih olacaktır. Bolu’nun her köşesinde bulabileceğiniz kış güzelliklerini, en sade şekilde bulabileceğiniz yerlerden birisi. Bölgede orman yürüyüşleri yapabilir ve doğa ile gelen özgürlüğün tadını çıkarabilirsiniz. Spa otelleri ile de ünlü bölge hem dinlenmenize hem de arınmanıza yardımcı olacak niteliklere sahip.

3. Sarıkamış

kisin-sarikamis

Türk tarihinin en büyük acılarından birine tanıklık etmiş olan Sarıkamış; sizi bu sefer de karların en sıcak hali ile karşılamaya hazır. Türkiye için en soğuk toprak parçalarından biri diyebileceğimiz Sarıkamış; Alp dağlarında bulunan kar özelliklerini taşıyor. Burada bulunan karların da kristal yapıda olması özellikle kar sporları yapanlar için bulunmaz bir nimet demek. Sarıkamış’a gitmek isterseniz kayak tesisine de uğramayı unutmayın. 12 km alana kurulan tesis üzerinde tam 5 adet birbirinden farklı pist mevcut. Ağaçlar, kar ve kış sporlarını bir arada arayanlar için ideal bir seçim demek mümkün.

4. Palandöken

palandoken-kis-ayi

Kışı iliklerine kadar yaşamak isteyen kar tutkunları için Erzurum kadar iyi bir seçenek olamaz. -30 dereceye kadar düşen bu şehrin en güzel yerlerinden biri olan Palandöken; sert bir kışa yakından tanık olmak isteyen, kar tutkunları ve kar sporları aşığı için bulunmaz bir nimet. Palandöken dünya çapında ünlü kayak alanlarına sahip bir yer. Senenin 6 ayı boyunca kar altında bulabileceğiniz bu yer tam olarak 3185 m yükseklikte. Palandöken’in doğasını ve spor tesislerini yakından göreceğiniz bir tatil için burada bulunan otellerde konaklamanız mümkün. Bölgede bulunan restoranlarda Erzurum’un ünlü lezzeti olan Cağ Kebabını da yiyebilirsiniz. En ucuz Erzurum otobüs bileti sizleri Biletall.com’da bekliyor.

5. Sapanca

kisin-sapanca

Özellikle Marmara bölgesi için muhteşem bir kaçış yeri olan Sapanca; şehrin yorgunluğunu ve hareketliliğini geride bırakıp kafa dinlemek isteyenler için muhteşem bir tercih olacak demek mümkün. Konaklamak istemeyenler için günü birlik gezilerin dahi yapılabileceği pansiyonlar ile dolu. Doğası ve güzel bir gölü olan sapanca; muhteşem ağaç manzaraları ile gezenleri kendine hayran bırakmayı başaran bir yapıya sahip. Çevrede bulunan yöresel kahvaltı salonlarında enfes bir kahvaltı ile güne başlayabilir, akşam bölgenin meşhur yemeği olan ıslama köftenin tadına bakabilir ve kışın en güzel manzaralarını burada da yaşayabilirsiniz.

En Ucuz Sapanca Otobüs Bileti Al >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.