Öğrenciler İçin İpucu: Ucuz Bilet Nasıl Bulabilirim?

Öğrencilik yoğun bir ders çalışma temposu ve sınav stresi getirse de birçok açıdan özellikle ekonomik açıdan bazı avantajlar da kazandırabilmektedir. İndirimli sinema ve tiyatro biletleri, otobüs ve minibüs indirimleri, müzeler ve birçok konser girişleri, öğrencilerin sahip olduğu kartlar sayesinde oldukça indirime girmektedir. Bu indirim seyahat gibi eğlenceli ya da zorunlu hallerde de oldukça işe yaramaktadır. Seyahat ederken zaten kalınacak otel ya da pansiyonlar özellikle yaz sezonunda oldukça pahalıya patladığı için en azından ulaşım araçlarından ekonomi yapılması, bir öğrenci için son derece mutlu edici bir olay olabilir. Öyle ki birçok öğrenci, ucuz bilet sayesinde parasından tasarruf etmekte ve eline kalan bu para ile başka harcamalarını gerçekleştirebilmektedir. Birkaç ipucu sayesinde bütün öğrenciler daha avantajlı yoldan seyahat biletlerine ulaşabilirler. Özellikle son yıllarda artan yurtdışı eğitim olanakları ve uzun yol seyahatler, ucuz bilet bulmanın yollarını aratmaktadır. Bazı ülkeler 1 saat uzaklıkta bazıları ise, deniz aşırı olduğu için, bilet fiyatları da mesafeye ve sezona göre değişiklik gösterip artabilmektedir. Astarı yüzünden pahalıya gelen bir seyahati hiçbir öğrenci istemez. Binlerce öğrencinin harcadığı bilet masrafı bir kenara yazılsa herhalde bir servet değeri tutabilir. Biletten ekonomi yapmak değil öğrencilerin çoğu zaman iş adamlarının bile uyguladığı bir yöntemdir. Bazı uzun yolculukların tek gidiş fiyatı bile oldukça pahalıdır.

ucak-bileti

Ucuz bilet yakalamak için önerilen başlıca yollardan biri seyahat planını erken yapmak ve mümkün mertebe ertelememektir. Seyahat sebebi her ne olursa olsun mutlaka önceden planlı ve programlı bir şekilde gitmelidir. 6-7 ay öncesinden bilet rezervasyonu yapmak son derece avantajlı ve ekonomik olabilir. 7 ay sonrasının bileti için çok erken değil mi diye soranlar internete girdiklerinde burada ne denilmek istediğini daha net anlayacaklardır. Aylarca önce bilet almak ile son dakika bileti almak arasında dünyalar kadar fiyat farkı olacaktır. Aradaki ücret farkını gördüğünüzde, erken plan yapmanın ve bilet satın almanın ne kadar avantajlı olduğunu görebilirsiniz. Bunun yanı sıra erken uçak bileti rezervasyonu yapmak da son derece uygun olabilir. Uçak şirketlerinin web siteleri devamlı elinizin altında olsun hatta mobil cihazlarınızdan bu firmaların uygulamalarını indirin ve promosyon biletlerini takip edin. Bu promosyon biletlerinin sınırlı sayıda olduğunu da sakın unutmayın. Oldu ki biletlerden birini yakalama fırsatı buldunuz hemen rezervasyon yapmayı ihmal etmeyin. Promosyon biletlerin de elbette kendilerine göre sınırlamaları vardır. Örneğin bazı biletler kişi başı valiz kilo hakkını 15 kilo ile sınırlı tutmaktadırlar. Bu gibi sınırlamalar sizin için çok önemli değilse, promosyon bilet fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Uçması son derece keyifli biletlerdir ve yanınıza artı olarak bir sürü para kalabilir. Her firmanın kendine özel promosyon fırsatları mevcuttur.

bilet-rezervasyonu-nasil-yapilir

Biletall.com’dan En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Ucuz bilet bulmanın en güzel yollarından biri de eğer mümkünse yolculuklarınızı hafta içi bir gün yapmanızdır. Hafta içi seyahatler hafta sonu seyahatlerinden her zaman daha ucuz olmaktadırlar. Özellikle Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri yapılan seyahatler önemli bir fiyat artışına sahiptirler. Bu günler haricinde Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerinden size en uygun olanını seçebilir ve ona göre bilet satın alabilirsiniz. Bazı zamanlar Cuma günü de hafta sonuna göre daha ucuz olabilir. Çok elzem bir durum yoksa mutlaka hafta içi bir tarihe ayarlama yapmanız önemle tavsiye edilir. Bazı zamanlar da hafta içi fiyatlar bile saat farkına göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin sabaha karşı planlanan uçuş saatleri gün içindeki bir uçuş saatine göre çok daha ucuz olabilir. Ya da gece yarısına doğru bir saatte gerçekleşen bir uçuş yine gün içindeki uçuş saatlerine göre daha avantajlı fiyatlara sahiptir. Bu gibi ince noktaları mutlaka göz önünde bulundurmaya dikkat etmelisiniz. Bunun haricinde bir de Cumartesi kalma kuralı diye bir ayrıntı daha mevcuttur. Bu kural kapsamı da şu şekilde işlemektedir. Gitmek istediğiniz bir noktada eğer Cumartesi günü kalma olanağınız varsa buna göre daha ucuz bir bilet bulma şansınız da oldukça yüksektir. Genellikle bazı kesimde çalışan insanlar, mesela devlet memurları, iş adamları ya da çalışanlar yani belli bir amaçla seyahatte bulunan kişiler, hafta içi yolculuk yaptıkları için havayolları da Cumartesi günü gerçekleştirilen kalkışlarda bazı zamanlar çok daha ekonomik bir tarife uygulayabilmektedirler.

ucuz-otobus-bileti

Öğrencilerin en uygun bilet bulma yollarından bir diğeri de dönüşü kapalı olan kesin biletlerdir. Yapmış olduğunuz bir seyahatte dönüş tarihinin ucu açık değilse yani dönüş tarihiniz kesin olarak belli bir durumdaysa, ekonomik bir bilet bulma şansınız da yüksektir. Havayolları belirsiz durumlardan hoşlanmazlar ve kendilerini güvenceye almak için de ucu açık bilet olanaklarında genellikle daha yüksek bilet fiyatı uygulaması yaparlar. Bu yüzden özellikle öğrencilerin bu ayrıntılara dikkat etmesi ve ekonomik bilet fiyatından yararlanabilmesi son derece önemlidir. Elbette özellikle öğrenciler bazı durumlarda planlarının aksayacağını düşündükleri için bu tercihi çok fazla kullanmamaktadırlar. Oldu ki bilet tarihinde değişiklik yapmak istediniz; bu sefer de neredeyse uçak biletinin yarı fiyatı kadar ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu ayrıntıya özellikle yurtdışı eğitimi almak için ya da work and travel şeklinde gidenlerin dikkate almaları çok önemlidir. Öğrenciler için önerilecek bir diğer ucuz bilet bulma yolu da aktarmalı uçuş seçenekleridir. Özellikle yurtdışı uçuş yapacaklar, doğrudan yolculuk yapmak yerine aktarmalı olarak bilet almak isterlerse, bilet fiyatları son derece ekonomik olabilmektedir. Özellikle deniz aşırı yolculuk yapacak olanlar, ben zaten yolculuktan ve maceradan hoşlanırım diyorlarsa, aktarmalı uçuş seçeneklerinden kendilerine en uygun olanları seçebilirler. Elbette bazı durumlarda transit vize ihtiyacı doğabilir. Bu gibi durumlarda yol ortasında zor durumda kalmamak için mutlaka havayolu şirketleri ve uçuş formaliteleri ile ilgili ayrıntılı bilgi almakta fayda vardır. Bu kapsamda yine promosyon bilet fiyatları mevcuttur ve hemen her kurumsal havayolu şirketinin kendi politikalarına uygun promosyon biletleri gerek internette gerekse bilet ofislerde bulunabilir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.