Öğrenciler İçin Yurtdışı Seyahatlerinde Ek Gelir Elde Etme Tüyoları

Ebette hemen hemen her gencin hayali dünyayı dolaşmak, yeni coğrafyalara adım atmak ve yeni kültürlere dokunup farklı milletten insanlarla iletişim kurmaktır. Dünyanın her yerinde bu amaçla çantasını sırtına atıp hayalini gerçekleştirmeye koyulan, en azından her fırsatta farklı bir ülkeyi ziyaret etmeye çalışan, birçok genç bulunmaktadır. Özellikle üniversite ortamına girince hayata bakış açısı değişen öğrenciler, dünyayı keşfetme arzusuyla yola koyulurlar. Fakat elbette bütçe, çoğu zaman gezip dolaşmak isteyen öğrenciler için en büyük problem. Peki, yurtdışı seyahatindeyken nasıl ek gelir elde edilir? Seyahat ederken bir yandan para kazanmak mümkün müdür? Yazımızı okuduktan sonra rotanızı planlamaya koyulabilirsiniz. Başlıyoruz!

Yurtdışı hatıralarını fırsata çevirmenin vakti geldi

Yurtdışı seyahatine çıkan hemen hemen herkes geriye birçok hediyelik eşya ile döner. Zira görülüp beğenilen, genelde uygun fiyatlı ve o ülkeye özgü olan objeler sık sık hatıra veya hediye olarak satın alınır. Yurtdışı gezilerinin olmazsa olmazı sayılan bu alışveriş, farklı bir açıdan değerlendirildiğinde başka ülkeleri gezmek için öğrencilere finans desteği sağlayabilir. Şöyle ki; yurtdışından alınan; magnet, kartpostal, anahtarlık ve benzeri ürünler internet ortamında veya sokakta satılarak rahatlıkla nakite dönüştürülebilir. Yurtdışı gezilerinden alınan her bir obje o ülkeyi temsil ettiğinden muhtemelen diğer ülkelerdeki alıcıların ilgisini çekecektir.

Gezi esnasında yetenekler paraya dönüşüyor

Avrupa turu veya dünya turuna çıkan, hatta tek bir ülke dahi olsa yola çıkmış olan öğrenci için, gezi sırasında para kazanmak esasında çok da zor bir iş değil. Müziğe ilgi duyan, enstrüman çalabilen birçok gezginin, gittiği ülkelerde sokak müziği yapması tahmin edilenden çok daha fazla ilgi görebiliyor. İnsanlar farklı türden müzikleri ve dolayısıyla farklı kültürleri keşfetmeyi sevdiğinden, sokağın temposunda kulağa hoş gelen bir müzik duydukları zaman, kısa bir süre dahi olsa durup dinleyerek, karşılarındaki sempatik gençlere maddi katkıda bulunabiliyorlar. Sokak müziğine ek olarak takı–tasarım ve kitap ayracı yapma hobileriyle uğraşan kişilerin de, önceden hazırladıkları takıları ve ayraçları mini bir sokak tezgahında sergilemesi veya butik mağazalara satması, gezi için ek gelir oluşturma konusunda çok sık kullanılan bir diğer yöntemdir.

Günlük ve saatlik işlerle gezi finansmanı

Dünyanın her yerinde günde birkaç saat veya günübirlik  işlerde çalışıp para kazanmak oldukça yaygın bir gelir elde etme şeklidir. Dünyayı gezen kişilere, özellikle de öğrenci profiline dikkat edildiğinde; garsonluk, komilik, kasiyerlik, bakıcılık, köpek gezdiriciliği ve benzeri küçük işlerde günübirlik çalışarak para kazanan ve bir sonraki rotasını buna göre belirleyen birçok gezgin görülmektedir. Günlük ve saatlik işler, size geziniz için finansman sağlarken aynı zamanda yepyeni tecrübeler ve arkadaşlar kazanmanız açısından oldukça faydalı olabilir.

Çekilen fotoğraflardan gelir elde etme

Dünyayı gezen insanların ortak tutkularından biri de hiç şüphesiz ki fotoğraftır. Egzotik bölgeler, vahşi ormanlar, coğrafyayla bütünleşen insanlar, sevimli hayvanlar, eşsiz yapılar gibi birçok alanda tematik fotoğraf çeken gezginler, çektikleri bu fotoğrafları gezi dergilerine, sergilere veya kişisel bloglara satarak ek gelir elde etme yöntemini sık sık kullanırlar. Gezginler tarafından oldukça sık kullanılan bu yöntemle öğrenciler, bir taraftan harika kareler yakalarken bir taraftan da bir sonraki gezi masraflarının bir kısmını çıkarma şansı elde edebilirler.

Biletall.com’dan En Ucuz Yurt Dışı Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.