Öğretmenler İçin 10 Tatil ve Seyahat Önerisi

Bir neslin alt yapısını oluşturan, ülkenin temellerinin inşasında kendilerine en çok görev düşen hiç şüphesiz öğretmenlerdir. Eğitim süreci boyunca öğrencilere verimli olabilmek için; gayret eden öğretmenler de tıpkı öğrenciler gibi motive olmaya ihtiyaç duyar. En çok tatili olan iş grupları arasında yer alan öğretmenlik, yaz ve kış tatillerine çıkabilme olanağı sağlar.

Öğretmenler için Türkiye sınırları içinde tatil yapabilecekleri birbirinden güzel tarih, turizm, medeniyet ve doğallık kokan dünya cenneti olarak nitelendirilen yerlerin listesini yaptık. Öğretmenler için yaz ve kış tatili için işte en uygun yerler;

KÜÇÜKKUYU

kucukkuyuÇanakkale’nin Ayvacık ilçesinde bulunan Küçükkuyu; her yıl binlerce turistin de ziyaret ettiği turizm beldeleri arasındadır. Bu küçük kasabada gezilecek, görülecek, yaz ve kış tatili için harika zaman geçirilecek birçok turistlik yer bulunmaktadır. Küçükkuyu’da Zeus atları, Afrodit kaplıcaları, dünyanın en çok oksijen oranına sahip ormanları bulunur. Zeytinlikle kaplı nefis sahilleri sessiz ve sakin olan Küçükkuyu’nun, harika bir limanı vardır. Akşamları limanda deniz kokusu eşliğinde balık yemek, gündüzleri zeytin ve kekik kokuları arasında yürüyüşler yapmak, temiz denizinde yüzmek, Cunda ve Midilli adalarını seyredebileceğiniz harika bir beldedir. Ege’de Anadolu havasını yaşayacağınız son derece harika bir yerdir. Yazın gittiğinizde güneşi, sahili ve kumsalı ile sizi sarıp sarmalayacak olan Küçükkuyu, kış tatilinizde gittiğinizde Afrodit kaplıcaları ile güzelliğin iksirini size sunacaktır. Nefes darlığı ve solunum rahatsızlığı yaşayanlar için gidip Küçükkuyu’da bir süre yaşaması tavsiye edilir. Kendinizi bu beldede yenilenmiş, adeta yeniden doğmuş hissedersiniz.

En Ucuz Çanakkale Otobüs Bileti Al >>

ANAMUR

anamurMersin’in ilçesi olan Anamur, muhteşem denizi, lezzetli muzları, sakin ortamları ve hesaplı tatil siteleri ile yaz tatillerinin vazgeçilmez tatil beldelerindendir. Gündüzleri denize girip, Akdeniz’in muhteşem kumsallarında güneşlenebilir, akşamları iskelede canlı müzik eşliğinde yakamozu seyredebilirsiniz. Muz bahçeleri arasında, muz sesleri eşliğinde yürüyüşler yapabilirsiniz. Anamur dağlarla çevrilidir. Önünde kocaman bir deniz uzanır. Anamur’a geldiğinizde adeta şehrin sizi kabul ettiğini düşünürsünüz. Dağların arasında tüm güzelliklerini size sunar. Anamur’da Türkiye’nin en derin mağaraları arasında yer alan Sıtma Mağarası bulunur. Çok şık bir görüntüye sahip olan bu mağara yerel halk tarafından birçok hastalığın tedavisi içinde kullanılmaktadır.

KAŞ

antalya-kasYaz tatil denilince ilk akla gelen yer temiz denizi, altın sarısı kumsalları ile hiç şüphesiz Antalya’dır. Antalya’nın Kaş beldesi yaz tatili için en çok tercih edilen yerler arasındadır. Tekne turları, keşfedilmemiş koyları ve berrak denizi ile sizi derinliklerine çeker. Tatiliniz bitmesin istersiniz. Kaş’ta civardaki birçok adayı gezebilir, geceleri Yunanlılara ait olan Meis Adası’nın ışıklarını iskeleden seyredebilirsiniz. Ayrıca yanınızda pasaportunuz varsa geçiş bile yapabilirsiniz. Tatilinize küçük bir yurtdışı anısı da eklemiş olursunuz. Çok sevip, beğeneceğiniz bu beldede son derece huzurlu bir tatil geçireceksiniz.

HOPA

hopaGürcistan’a son derece yakın olan Hopa, bir sınır ilçesidir. Karadeniz’in tüm güzelliklerine ev sahipliği yapar. Yeşil ve mavinin iç içe geçtiği bu ilçede harika bir tatil yapma imkanınız vardır. Hem uygun fiyata tatil yapma şansınız olur. Yaz için iki ay tatili olan öğretmenler, baştanbaşa bir Karadeniz turu yapabilir, tatilin zirvesini de Hopa’da yaşayabilirler. Karadeniz’in eşsiz doğası hayranlık uyandırırken, sahili ve sakin plajı ile harika bir tatil yapma imkanı sunar. Hopa’nın korularında gezebilir, yöresel birbirinden lezzetli yemekleri tadabilirsiniz.

BEDRE

egirdirTürkiye’nin en yaşanılır şehri olarak seçilen Isparta’nın alternatif turizm cenneti olarak adlandırılan Eğirdir’de bulunan Bedre, temiz havası, sakin plajı ve harika göl manzarası ile son derece güzel bir sahil kasabasıdır. Yaz tatilinizi sakin ve huzurlu bu beldede dinlenerek ve gezerek geçirebilirsiniz. Eğirdir’e yakın olmakla birlikte, birçok aktiviteye de katılabilirsiniz. Göl kenarında kamp kurabilirsiniz, su sporları ve yamaç sporlarını yapabilir, muazzam Eğirdir yarım adasını geceleri seyretmeye doyamazsınız.

En Ucuz Isparta Otobüs Bileti Al >>

ULUDAĞ

uludag-teleferikKış tatili için en güzel seçeneklerden bir tanesi de kesinlikle Uludağ’dır. Herkesin kış aylarında tatile çıkma imkanı olmayabilir. Ancak öğretmenler için yarıyıl okul tatili ile birlikte kış tatili başlar. Kışın güzelliklerini yaşamak için ve unutulmaz anlar yaşamak için de son derece güzeldir. Kış tatilinde öğretmen arkadaşlarınız ile grup halinde gidebileceğiniz Uludağ’da hem eğlenir, hem bedeniniz kayarak yorulsa bile, zihniniz karların beyazlığında dinlenir. Uludağ kış tatili için son derece keyif alacağınız yerler arasındadır.

KAPADOKYA

kapadokyaKapadokya ülkemizin masal diyarıdır. Gezilip, görülecek yerleri ile sizi büyüleyecek güzelliktedir. Kapadokya’yı gezmek için zaman ayırmanız gerekir. Yaz ve kış ayrı bir büyüsü olan Kapadokya’ya tatilinizde yer ayırın. Ihlara Vadi’sinde güneşin batışına tanık olun, Peri bacalarında balon ile gökyüzüne yolculuk edip, güneşin doğuşuna şahitlik edebilirsiniz.

HALFETİ

halfetiŞanlıurfa’nın ilçesi olan Halfeti, Fırat nehrinin kenarında kurulu ve en ilginci dünyada tek siyah gülün yetiştirildiği güzide bir şehirdir. Yaz tatilinde güneşi Halfeti’de batırmalısınız. Tekne turları hem çok ucuz, hem de keyiflidir. Kesinlikle görülmesi gerekenler listenize eklemeniz gereken bir yerdir. Yaz sıcağında bile serin olan Fırat nehrinde yüzebilir, Kral Kızı Mağaraları’nı gezebilir, sular altında kalan şehri keşfedebilirsiniz.

BODRUM

bodrumBodrum’suz bir yaz, sanırım eksik kalır. Ege denizinin en güzel sahillerinin bulunduğu Bodrum, Türkiye’nin gözde tatil mekanlarındandır. Eğlenceye ve yüzmeye doyamayacaksınız. Sıcak kumlardan, serin sulara dalmanın keyfini en güzel Bodrum’da yaşarsınız.

ARMUTLU

armutluKış tatillerinde tercih edebileceğiniz bir diğer yer de Armutlu’dur. Yalova’da bulunan Armutlu, İstanbul’a yakın olması sebebiyle de tercih edilebilir gözde mekanlardandır. Kaplıcalarında dinlenip, Marmara Denizi’nin kenarında yürüyüşler yapabilirsiniz. Son derece şifalı olan kaplıca sularında adeta yenilenirsiniz. Ayrıca feribot ile hızlı bir şekilde İstanbul’a geçip, İstanbul turu da yapabilirsiniz.

Öğretmenlerin tatil yapması için okul tatilleri tam bir avantajdır. Türkiye’nin en güzel tatil beldelerinde unutulmaz tatiller yapabilirsiniz. Ayrıca öğretmenler için kalacak yer sorunu yoktur. Gittikleri her şehirde öğretmen evlerinde kalabilirler. Ucuza ve hürmet gördükleri bir tatil yapma imkanı bulurken, hem gezmenin, hem de dinlenmenin keyfini yaşayabilirsiniz.

En Ucuz Yalova Otobüs Bileti Al >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.