Pamukkale Ekspresi Hakkında Tüm Bilgiler

Kalkış Şehir: Denizli
Varış Şehir: Eskişehir

Rota Uzunluğu: 426 Km
Yolculuk Süresi: 8 Saat 30 Dakika

Pamukkale Ekspresi Nedir?

Pamukkale Ekspresi, Denizli-Eskişehir-Denizli arasında günlük olarak sefer düzenleyen bir tren hattıdır. 2008 yılında eskiyen hattın bakım çalışmalarının yapılması ve yenilenmesi adına seferlerine ara verilen Pamukkale Ekspresi, çalışmaların tamamlanmasının ardından 2015 yılında yeniden seferlerine başlamıştır.

Pamukkale Ekspresi tren bileti alarak çıkabileceğiniz bu yolculuk, Denizli Garı’ndan başlayacak, Afyonkarahisar ve Kütahya’dan geçtikten sonra Eskişehir Garı’nda son bulacaktır. 426 kilometrelik bu hattaki seferler ortalama 8 buçuk saatte tamamlanmaktadır.

Denizli Eskişehir tren bileti satın aldığınızda, sizi Denizli’den Eskişehir’e götürecek olan Pamukkale Ekspresi’nin son durağı Eskişehir’e ulaştığınızda buradan Yüksek Hızlı Tren(YHT)’e aktarma yaparak İstanbul, Ankara veya Konya’ya ulaşabilirsiniz.

Pamukkale Ekspresi Güzergâhı ve Geçtiği Şehirler

Pamukkale Ekspresi güzergâhı, Denizli’den başlayarak Eskişehir’de son bulmaktadır. Bu hat boyunca Afyon ve Kütahya garlarında da durmakta olan tren, bir yolcuğunu 8 saat 30 dakikada tamamlamaktadır.

Denizli’den Ankara ve İstanbul gibi kentlere tren ile ulaşım amacıyla oldukça sık kullanılan Pamukkale Ekspresi, hergün Denizli ve Eskişehir kalkışlı seferler düzenlemektedir.

Pamukkale Ekspresi Sefer Saatleri

Pamukkale Ekspresi sefer saatleri her gün için aynıdır. Seferler her gün sabah saat 7:50’de Denizli Garı’ndan başlamaktadır. Tren, Afyon Garı’ndan 12:39’da çıkmakta, Kütahya Garı’ndan ise 14:43’te hareket etmektedir. Pamukkale Ekspresi’nin son durak olan Eskişehir Garı’na giriş saati ise 16:14’tür.

Dönüş seferleri ise yine aynı hat üzerinden günlük olarak gerçekleştirilmektedir. Pamukkale Ekspresi Eskişehir kalkış saati 10:25’tir. Kütahya’dan 12:02’de kalkan dönüş treni, Afyon’dan ise 14:01’de hareket etmektedir. Trenin Denizli Garı’na varış saati ise 18:51 olmaktadır.

Denizli → Eskişehir Güzergâhı
# İstasyon Hareket Saati
1- Denizli 07.50
2- Kütahya 14.43
3- Eskişehir 16.14 (Varış)
Eskişehir → Denizli Güzergâhı
# İstasyon Hareket Saati
1- Eskişehir 10.25
2- Kütahya 12.02
3- Denizli 18.51 (Varış)

Pamukkale Ekspresi Bileti Nasıl Alınır?

Dilediğiniz zaman tren bileti almak için tek yapmanız gereken cep telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan TCDD sitesine girmek. Ardından kalkış varış noktalarınızı seçmeniz yeterli olacaktır.

Seyahat tarihinizi de girdikten sonra tüm Denizli Eskişehir tren seferlerini listeleyebilirsiniz. Tren bileti fiyatlarına da göz atarak size uygun olan seferi seçebilirsiniz. Devamında ise kimlik ve iletişim bilgilerinizi de sisteme girerek tren bileti alımını tamamlayabilirsiniz.

Pamukkale Ekspresi’ndeki Vagon Tipleri

Pamukkale Ekspresi’nde tek bir vagon tipi hizmet vermektedir. Pamukkale Ekspresi vagon tipleri şu şekildedir:

  • 2+1 Pulman Vagon

2+1 düzeninde sıralanmış otobüs koltuklarına oldukça benzer olan bu vagonun bir tarafında tek başına seyahat edecek yolcular için tekli koltuklar, diğer tarafında ise çiftli koltuklar yer almaktadır.

Pamukkale Ekspresi Görselleri

 Turistik Olarak Pamukkale Ekspresi

Pamukkale Ekspresi ile seyahat etmek için en uygun zaman.

Denizli Eskişehir tren biletiniz ile kolaylıkla seyahate çıkabileceğiniz Pamukkale Ekspresi en uygun seyahat ayları yaz ve bahar aylarıdır. Özellikle kış aylarında soğuk şöhreti ile meşhur olan Eskişehir’de tatil ya da gezi amacı ile bulunacaksanız en uygun zaman şüphesiz yaz aylarıdır. Yine de tarihe pek güvenmeyip, yola çıkmadan hava durumunu kontrol etmenizde fayda var.

Denizli’de görülmesi gereken yerler.

Denizli denildiğinde şüphesiz herkesin aklına UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş olan Pamukkale Travertenleri gelmektedir. Nitekim Pamukkale Ekspresi de adını buradan almaktadır. 400 bin yılı aşkın zaman önce meydana gelen bu doğal oluşumu ziyaret ederek Hierapolis Antik Kenti’ni de görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Kleopatra’nın yüzmüş olması ile ismini alan Kleopatra Havuzu’nda yüzme fırsatını sakın kaçırmayın. Travertenlerin tepesine doğru ilerlerken, ayakkabı ve çoraplarınızı çıkarıp, stresinizi atabilirsiniz. Şehrin merkezinde yer alan Anadolu Selçukluları tarafından yapılmış olan Kaleiçi Çarşısı ve Atatürk Etnografya Müzesi’ni de mutlaka görmelisiniz. Merkezden biraz uzaklaşmayı göze alırsanız, çok fazla şifası bulunan Karahayıt Kaplıcaları’na da uğrayın. Kaplıcalara yaklaşık yarım saatlik mesafede bulunan Tripolis Antik Kenti’ne de uğramanızı şiddetle tavsiye edebilirim.  Ağlayan Kaya Şelalesi de gerçekten görülmeye değer doğal güzellikler arasında. Ek olarak, zaman probleminiz olmadan rahat rahat gezebilmek için araç kiralayabilirsiniz.

Denizli’de ne yenir?

“Denizli’de ne yenir?” sorusu sorulduğu zaman ilk olarak herkesin cevabı Denizli Kebabı olacaktır. Bu kebap kuzu etinden yapılmakta ve odun ateşinde ağır ağır pişmektedir. Kebabın yaygın kullanılan diğer ismi “Denizli tandır kebabı”’dır. Denizli mutfağı şehrin coğrafi konumundan dolayı Ege’den esintiler taşımaktadır. Kuru Biber ve Patlıcan Dolması, Mısır Gömbesi, Patlıcanlı Kapama, Börülceli Tarhana Çorbası, Patlıcan Kebabı gibi diğer yöresel yemeklerin de mutlaka tadına bakmalısınız.

Eskişehir’de görülmesi gereken yerler.

Türkiye’nin son derece güvenli ve sakin kentlerinden birisi olan Eskişehir, özellikle öğrenci nüfusu ile dikkat çekiyor. Porsuk Çayı ile bütünleşmiş olan güzide kentin gezilecek pek çok yeri var. Tabi ilk olarak Eskişehir’in en eski yerleşim bölgesi olan Odunpazarı’ndan başlamak doğru olacaktır. Odunpazarı ve civarında görmeye değer birçok tarihi çeşme, konak ve müze var. Dilerseniz otelinizi de bu civardan ayırıp, nostaljik bir gece geçirebilirsiniz. Odunpazarı’ndan ayrılmadan önce, tarihi Odunpazarı Evleri, Alaaddin Camii, Lületaşı Müzesi, Eskişehir Balmumu Müzesi, Kurşunlu Camii ve Külliyesi gibi noktaları görmelisiniz. Gezinize Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi’nde devam edip gondol ve bot turları yaparak serinleyebilirsiniz. Sazova Parkı’na gidip Masal Şatosu’nun önünde fotoğraf çektirmeyi sakın unutmayın!

Eskişehir’de ne yenir?

Eskişehir yemekleri denildiğinde birçok kişinin “çiğ börek” olarak yanlış telaffuz ettiği, doğru telaffuzu çibörek olan hamur işi gelir. Çibörek, kıyma, soğan ve bir takım baharatlar ile hazırlanan harcın hamur içerisine doldurulup yağda kızartılması ile servise hazır hale gelir. Eskişehir’e özgü diğer bir hamur işi ise “kıygaşa”. İçi boş ya da kıymalı olarak servis edilebilir. Kavurma börek ve haşhaşlı gözleme de yine Eskişehir hamur işleri sınıfında anılabilir. Ana yemek statüsüne geldiğimizde ise dümeni “Balaban Köfte” ele alacaktır. Hemen peşinden ise göceli tarhana ve yufkalı büryan gelecektir. Un, şeker, limon, su ve yağ kullanılarak yapılan met helvası ise Eskişehir’in önemli bir lezzetidir. Eskişehir birçok ilimizden suyu ile de ayrılmaktadır. Kalabak suyunu da mutlaka denemelisiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.