Ramazan Ayında Seyahat Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Ramazan ayında seyahat etmek zorunda olanlar farz olan Ramazan orucunu ileride farklı bir zamanda tutmak üzere erteleyebilir. Fakat yine de ibadetini seyahat etse de ertelemek istemeyen kişiler, Mübarek Ramazan ayında oruç tutarken nelere dikkat ederse, daha kolay bir seyahat yaşayabilir sizin için araştırdık;

Sahur öğünü atlamamaya dikkat edilirse,

Oruç tutmak isteyenler mutlaka sahura kalkıp, bir şeyler yiyerek orucunu tutmalıdır. Aç karnına oruç tutmak isteyenler bir de seyahat etmeye kalkarsa, istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Uzun süren iftar süresince bir şey yemeden hareket etmek enerjiniz ve metabolizmanız açısından neredeyse imkansızdır.

Sahurda yenilenlere dikkat edilirse,

Sahurda yediklerinize dikkat ettiğiniz taktirde ertesi gün daha sağlıklı ve dirençli bir gün geçirilmektedir. Tuz içeren yiyecek ve içeceklerden kaçınmak oldukça yararlıdır. Aşırı yağlı ve ağır yemekler tercih edilirse, gün içerisinde sürekli su ihtiyacı doğuracağı bilinmeli ve buna göre hareket edilmelidir.

Sıvı tüketiminin arttırılmasına dikkat edilirse,

İftardan sahura kadar olan ki süreçte mümkün olduğunca gün içerisinde alınamayan sıvının tüketilmesi ve takviyesinin yapılması, vücut için yapılması olmazsa olmazlardandır.

seyahat-ederken-dikkat-edilecekler

Yenilen yemeklerin sağlıklı olarak sindirilmesine olanak sağlanırsa,

Yemek yeme süreci tamamlandıktan sonra hem sahurda, hem de iftarda yenilenlerin sindirilebilmesi için mutlaka en az 1 saat uyanık kalınmalı, hem de hareket halinde olunmalıdır. Bilgisayar ya da televizyon karşında oturularak geçirilen zaman da sindirim zorluğu yaşatarak seyahat etmenize engel teşkil edecektir.

Sahurda sadece su içerek oruç tutulmazsa,

Niyet etmek için sadece su içerek hele ki bu kadar uzun süreçte oruç tutulan zamanlarda oruç tutulmamalıdır. Vücudun enerji harcayabilmesi için mutlaka bir şeyler yenmelidir.

İftar ile Sahur arasına 1 öğün eklenirse,

Sağlıklı beslenebilmek demek günde en az 3 ya da 4 öğün tüketmekten geçmektedir. Ramazanda bu düzeni sürdürebilmek mümkün olmasa da iftar ile sahur arasına mutlaka 1 öğün eklenmelidir. Böylece sağlıklı beslenebilmeye olanak sağlanacaktır.

Gün içinde alınamayan su miktarının takviye edilmesi sağlanırsa,

Ramazan ayının yaz ayına gelmesinden dolayı uzun bir süre içinde aç ve susuz kalan vücudunuz için günlük tüketmeniz gereken minimum 2 litre suyu tüketirseniz, daha sağlıklı olursunuz.

Glisemik endeksi yüksek gıdalar yerine alternatif posalı olanlar tercih edilirse,

Beyaz ekmek ya da pirinç içeren gıdalar yerine glisemik endeksi yüksek olan gıdalar tercih ederseniz, daha kolay sindirmeniz gerçekleşecektir. Glisemik endeks; karbonhidratların kandaki glukoz düzeyine olan etkisidir. Bulgur pilavı, kepekli makarna ya da kepekli ekmek gibi posalı besinler tercih edebilirsiniz.

otobuslerde-sunulan-hizmetler

Sağlıklı ve çeşitli besin seçenekleri tüketilirse,

Unutmamak gerekir ki, sağlıklı olmak demek vücudumuza giren besinlerin ve sıvıların alımları ile doğru orantılı gerçekleşmektedir. Çeşitli besinler, sebze ve meyve ile geçirilen sağlıklı öğünler vücudunuzun yeterli ve dengeli beslenmesine katkı sağlayacaktır.

Tüm bu tavsiyeleri gerçekleştiren kişiler hem sağlıklı bir Ramazan ayı geçirecek, hem de seyahat ederken herhangi bir sorun yaşamayacaklardır.  Seyahat süresi uzun kişiler de seyahat sürecini günün sıcak olan kısmında geçirmek yerine gece yolculuğu yaparak daha rahat ve konforlu bir seyahat yaşayabilir. Ayrıca çocukları ile seyahat edecekler için de tavsiyemiz, bagajları dışında çocukları için araba içinde bulundurmaları gereken bir seyahat çantası hazırlamaları gerektiğidir.  Çocuklarınızın sıkılması ya da acıkması durumunda bagajdan bavulları karıştırmak, açık market bulmak için uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bu da sizin gereksiz yere stres yaşamamanıza ve enerji harcamamanıza yarayacaktır.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.