Ramazan Bayramında Görmek İsteyeceğiniz 10 Mekan

Ramazan ayı, 11 ayın sultanı olarak Müslüman aleminin en kutsal ayı olarak bilinmektedir. Bu ay içerisinde maneviyatın en çok hissedildiği, ibadetlerin yapıldığı, kutsal yerlerin ziyaret edildiği bir ay yaşanmaktadır. Ramazan Bayramında görmek ve gitmek isteyeceğiniz 10 mekanın listesini sizin için hazırladık. İş o liste;

1. Eyüp Sultan Camii

eyup-sultan-camii

Cami olmanın da ötesinde bir yer olan Eyüp Sultan, Haliç’in kıyısında Eyüp’te bulunan ve en çok ziyaret edilen kutsal bir yerdir. Her gün binlerce kişinin hem ziyaret ettiği, hem de ibadet ettiği bu kutsal mekan Müslüman alemi için oldukça önemlidir. Ramazanda siz de Eyüp Sultan Camii’ne gitmelisiniz.

En Ucuz İstanbul Otobüs Bileti Al >>

2. Konya Mevlana Türbesi

mevlana-muzesi

Adından da anlaşıldığı gibi Konya’da bulunan Mevlana Müzesi ‘’Ne olursan ol, yine gel’’ diyen Mevlana’nın hoşgörüsüyle herkesi kucakladığı, yedi asırdan fazla zamandır bilinmektedir. Birçok dile çevrilen eserleri ve ondan bahseden her kitap, onun hoşgörüsünü anlatmaktadır.

Mezarının da bulunduğu kutsal yer, şu an Türbe ve müze olarak ziyaretçi akınına uğramaktadır.

3. Hırka-ı Şerif

hirka-i-serif

Her yıl olduğu gibi bu yılda İslam aleminin en kutsal ve önemli emanetlerinden biri olan Peygamberimizin Hırka-i Şerif’ini binlerce İstanbullu ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden de yüzlerce kişi ziyaret etmektedir. Fatih’teki Hırka-i Şerif Camii’ne siz de mutlaka gitmelisiniz.

4. Yuşa Türbesi

Boğaz’ın sahile en yakın kısmında ve en yüksek tepesi olma özelliği taşıyan Yuşa Tepesi, Ramazan aylarında daha da fazla ziyaretçi ile buluşmaktadır. Beykoz ile Anadolu Kavağı arasında kalan bir tepede boğaza hakim bir konumdadır. Yuşa Peygamberin 17 metre boyundaki mezarı başında dua edenler, ona duyduğu saygı ve hürmetten manevi olarak huzurlu hissettiğini belirtiyor. Sizde huzur dolu bu kutsal yeri ziyaret etmelisiniz.

5. Oruçbaba Türbesi

oruc-baba-turbesi

Ramazan ayında ziyaret edilen başka bir yerde Oruçbaba Türbesidir. Fatih Şehremini’deki türbede dileklerinin gerçekleşeceğine inanan insanlar tarafından ziyaretçi akınına uğrayan bu kutsal yerde herkes orucunu açmak için kuyruklar oluşturmaktadır. Dileklerinin gerçekleşeceğine inanan kişiler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

6. Sokullu Mehmet Paşa Türbesi

sokullu-mehmet-pasa-turbesi

Bosna’nın bir köyünden devşirme olarak alınan gençlerden olan Mehmet Paşa, kendisinin yaptırmış olduğu türbe sade bir düzenlemeye sahip olmasının yanında iç duvarları çini bir bant içinde Fatiha Suresi ile çevrelenmiştir. 1579 yılında bıçaklanarak öldürülen Mehmet Paşa hayattayken Mimar Sinan tarafından tamamlanan bu türbeye defnedilmiştir. Ölümü ile Osmanlı Devleti’nin yükselmesinin son bulduğu kabul edilmiştir. Pazartesi günleri hariç her gün mesai saatlerinde ziyaret edebilirsiniz.

7. Yahya Efendi Türbesi

Hiç türbe ziyareti yapmadıysanız mutlaka gitmeniz gereken başka bir kutsal mekan olan Yahya Efendi Türbesi de Ramazan dolasıyla ziyaret edilen yerlerden birisidir. Ölümünden sonra Yavuz Sultan Selim tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan bu türbe, en çok ziyaret gören yerlerdendir. Ramazanda ihmal edilmemesi gereken türbelerdendir.

8. Mehmet Emin Tokadi Türbesi

Mehmet-Emin-Tokadi-Turbesi

Unkapanı’nda bulunan bu türbe de mübarek Ramazan ayında ziyaret edilecek yerlerdendir. Peygamberimizin türbedarlığını yapan Mehmet Emin Tokadi’nin türbesi, Zeyrek yokuşu ile Atatürk Bulvarı’nın kesiştiği noktada sarnıcın üzerinde yer almaktadır.

9. Urfa Halil-Ürrahman

Urfa’da bulunan Halil-Ürrahman Camii ve çevresi de en çok ziyaret edilen yerler arasındadır. İbrahim Peygamberin ateşe düştüğü yer olduğu söylenen gölde kutsal balıklar bulunmaktadır. Manevi havasının solunması gereken özel yerlerdendir.

10. Aziz Mahmud Hüdayi Türbesi

Aziz-Mahmut-Hudayi-Turbesi

İstanbul’un atmosferini ayakta tutan ve katkı sağlayan en önemli kutsal mekanlardan birisi de Aziz Mahmud Hüdayi Türbesi’dir. Ramazan ayında ziyaretçilerinin arttığı gözlemlenmektedir. Osmanlı zamanında yaşayan Aziz Mahmud Hüdayi, tasavvuf ehli olup, tasavvufun önde gelen kişilerinden Cüneyd-i Bağdadi’nin soyundan gelmektedir ve seyididir.

En Ucuz İstanbul Uçak Bileti Al >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.