Ramazan Bayramında Gidebileceğiniz En İyi 10 Yurtdışı Tatili

Her yıl genellikle bayramla birleşen günler vesilesiyle uzayan tatiller bu yıl da devam etmektedir. Ramazan bayram arifesi pazartesi gününe denk geliyor, Ramazan Bayramı ise; 5 Temmuz Salı günü başlayarak 7 Temmuz Perşembe günü sona eriyor.  8 Temmuzun da tatil olacağı açıklanınca tatilin 9 gün olduğunu söyleyebiliriz. Bu 9 günlük tatilde yurtdışında keyifli bir tatil yapmak için size bir liste hazırladık ve liste şu şekilde;

GİRİT

girit-adasi

Çok uzaklara gitmeden komşumuz Yunanistan’ın en büyük, Akdeniz’in ise, 5. büyük adası olan Girit’e gitmek, yakın olması açısından da güzel bir alternatiftir. Ege Deniz’inin güneyinde yer aldığı için deniz tatili yapmak isteyenler için oldukça ideal bir yer. Girit zengin bir Akdeniz mutfağına sahip olduğundan gittiğinizde taze ve doğal yiyeceklerle yapılan yemek ve mezelerle keyifli vakit geçirmeniz mümkün. Her şeyin doğalını tercih eden halk, yemeklerde buna özen göstermektedir. Gece hayatı ve alışveriş konusunda da çeşitlidir. Temmuzda ‘’Feast of Agia Marina’’ adlı Girit festivali de ilginizi çekebilir.

LONDRA

Londra

İngiltere’nin başkenti olan Londra, kültür turizmi açısından, Londra’yı görmek isteyenlere bu uzun tatili değerlendirmede iyi bir alternatif yaratabilir. 0 meridyeninin geçtiği Greenwich kasabası Londra yakındadır ve görülecek yerler arasındadır. Kendine has ve çok hareketli bir başkent olan Londra’da Hyde Park’ta oturup piknik yapmadan, Oxford Street’te alışveriş etmeden, Tate Modern ve British Museum’da sanat dolu saatler geçirmeden dönmeyin.

Biletall.com’dan İngiltere’ye En Ucuz Uçak Biletini Bul »

SANTORİNİ

Santorini

Yine komşumuz Yunanistan’da yer alan en meşhur adalardan biri olan Santorini, tarih boyunca volkanik patlama ve deprem yaşamış, bugünkü şeklini almış 70 km2’lik bir büyüklüğü sahip, deniz severler için tercih edilebilecek başka güzel alternatiftir. Adaya uçakla gidebileceğiniz gibi gemi ile de ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Mimarisi görenleri büyüleyen adada birçok Kiklades adasında olduğu gibi mavi beyaz evler bulunuyor. Ada evleri, Ege denizinin mavisi dalgalarının beyazı ile görenleri buluşturuyor.

PRAG

Prag

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti olan Prag, kültür turizmi ve alışveriş severler için süper bir alternatiftir. Son moda ürünlere ulaşabileceğiniz gibi yöresel ürünlerin de yan yana satılıyor olması şehre ayrı bir hava vermektedir. Gezginlerin en favori gezi rotalarından biri olan Prag’da birbirinden güzel tarihi yapılar, köprüler, meydanlar, kiliseler bulunduğundan Ortaçağ görünümünü eskisi gibi korumaktadır. Gezmeniz gereken yerlerden birkaçı şu şekilde; Eski Şehir Meydanı, Astronomik Saat, Tyn Kilisesi, Charles Köprüsü, Prag Kalesi ve dahası…

MYKONOS

Mykonos

Mykonos’un ününü duymayan yoktur herhalde. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren çılgın partilerle sınır tanımayan bir eğlence anlayışı ile eşsiz deniz ve kumsallarıyla bodrum evlerini andıran karakteristik yapılarıyla her geleni kendine hayran bırakmaktadır. İstanbul’dan sadece 1 saat 10 dakikada ulaşabilirsiniz.

VENEDİK

Venedik

İtalya’nın kuzeydoğusunda birbirinden kanallarla ayrılmış fakat köprülerle bağlanmış 118 adadan oluşan Venedik, uzun tatillerde başka güzel kültür turizmi alternatifidir. Kıyı şeridi boyunca uzanan, Venetian Lagoon bataklığında, Po ve Piave nehirleri deltası arasında konumlanmış, gondolların şehridir. Avrupa’nın en romantik şehirlerinden Venedik’te yiyebileceğiniz yemekler balık ve sebze ağırlıklıdır. Balık ve sebze yemekleri ana yemek çeşitleri olmakla beraber, Pizza ya da makarna yemek isterseniz Venedik, İtalya sınırları içerisinde diğer yerlere göre en kötüsünü yiyebileceğiniz yerdir. Siz en meşhur balık ya da sebze yemeklerini tercih edin.

İBİZA

ibiza

Balear Adalar’nda bulunan ada, İspanya yönetimindedir. Deniz severler için güzel bir alternatif sunduğu için her geçen gün turist sayısı artmaktadır. Gece hayatıyla bilinen ünlü parti adası İbiza, gece hayatını seven gençler ve yaş almış kişiler için son derece hareketli ve keyifli bir eğlence sunmaktadır.

BEYRUT

Beyrut

Yaz tatilinde değerlendirilebilecek tatil alternatiflerinden biri de Beyrut. Lübnan’ın başkenti olan Akdeniz ikliminin yaşandığı şehir, bayram tatilini değerlendirmek için uygun seçenekler arasındadır. Bölgelerarası mesafelerin uzak olmadığı şehirde konaklama için nerede kaldığınızın bir önemi bulunmuyor. Yürüyerek her yere gidebilirsiniz. Orta Doğu’nun Paris’i olarak nitelendirilen Beyrut’ta Harissa tepesinde şehir manzarasına karşı kahve içerek tatilinize başlayabilir ya da tatilinizi bitirebilirsiniz.

BARCELONA

barcelona

İspanya’nın 2. büyük şehri olan Barselona en popüler turistik yerlerdendir. Hem kültür, hem de deniz tatilini yapmak isteyen herkes için bir taşla iki kuş misali. Elverişli hava durumu yılın her döneminde ziyaret etmeyi kolaylaştırırken, birbirinden güzel plajlar seçim yapmanızı zorlaştırıyor. Nova Icaria, Bogatell, Mar Bella altın kumları ile ünlü plajların sadece birkaç tanesi. Ayrıca deniz dışında görmeniz gereken olmazsa olmaz şeylerden en önemlileri ünlü Katalan Mimar Gaudi’nin şehre kazdırdığı yapılardır.

AMSTERDAM

 

amsterdam

Hollanda’nın başkenti olan Amsterdam, kültür, sanat, eğlence ve turizm merkezidir. Tarihi evleri ve bozulmamış dokusu içindeki modern yaşamı, kozmopolit halkı ile en çok gidilen ve gidilmek istenen yerler arasındadır. Gittiğinizde gece hayatı dışında birbirinden güzel peynirlerden tatmanızı ve almanızı öneririz.

Biletall.com’dan En Ucuz Amsterdam Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.