Seyahat Ederken Kullanabileceğiniz 7 Farklı Sosyal Medya Uygulaması

Sosyal medya platformları birçok insanın eli ayağı durumuna geldiğinden beri her geçen gün yeni bir platform da tanıtılmaktadır. Sabah kalkar kalkmaz mobil cihazlarını açan herkes en az bir kere bu platformlardan birine giriş yapıp fotoğraf ya da yazı paylaşmaktadır. Günaydın demenin birinci basamaklarından olan sosyal platformda bilgi paylaşma durumu öğle saatlerinde ne yenilip içildiğinden devam edilip, gece yarısı paylaşımlarına kadar sürmektedir. Yapılan araştırmalara göre özellikle genç kullanıcıların sosyal medya platformlarında kaldıkları süre 6 saat civarındadır. Durum böyle olunca sadece evde ya da iş yerlerinde değil, seyahate çıkınca da bu alışkanlık sürdürülmektedir. Neyse ki sosyal medya uygulamaları artık hemen her mobil cihazda kolaylıkla bulunabildiğinden kimsenin bağı kimse ile kopmamakta ve paylaşımlar kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Sesli, görüntülü ya da sadece fotoğraf ve yazı ile gerçekleştirilen bu paylaşımlar dünyanın neresine giderseniz gidin devam edebilmektedir. İşte sizlere seyahatte de kullanabileceğiniz 7 sosyal platform adresi!

FACEBOOK

facebook

Facebook kullanıcıları tüm sosyal medya platformları geride bırakarak üst sırada bulunmaktadırlar. Bu platform halen ilk yıllarındaki popülerliğini korumakta ve üyelerine her gün yüzlercesini eklemektedir. Fotoğraf, video ve yorumlarınızı paylaştığınız Facebook ayrıca kim nerede, ne yapmış, nasıl yapmış gibi bilgileri en temiz şekilde ileten başlıca sosyal medya platformu olma özelliğini de korumaktadır. Son zamanlarda Facebook Messenger uygulaması sayesinde istediğiniz kadar sohbet edebilme olanağına da sahip olmaktasınız. Etiketleme ve yer bildirme özelliği de bulunan Facebook sadece genç kullanıcıların değil orta yaş ve üzeri kişilerin de rağbet ettiği bir platformdur. Seyahat etmeniz hiçbir şekilde Facebook kullanmanızı engellemeyecektir.

TWITTER

twitter

Yapılan araştırmalara göre dünyada en çok Twitter kullanıcısı Türkiye’de bulunmaktadır. Uygulama eskiden 140 karaktere sığdırılmaya çalışan bölümü ile dikkatleri çekerken, gittikçe geliştirilmiş ve mesaj bölümünden linklere kadar her türlü yenilik kullanıcılara sunulmuştur. Twitter aracılığı ile istediğiniz durumu az ve öz ifade ile anlatma olanağına sahip olursunuz. Fotoğraf yayınlayabilir ve platforma düşen haberleri saniyesinde görerek gündemi hızlıca yakalayabilirsiniz. Twitter özellikle son yıllarda sadece bir eğlence aracından çıkmış ve toplumun sosyal nabzını belirleyen önemli bir araç haline gelmiştir. Twitter ayrıca hashtag uygulaması ile de trendleri yakalamanıza hatta bir trend haline gelmenize de olanak tanımaktadır. Dünyaca ünlü isimlerin de Twitter hesabından anlık açıklamalarda bulunduğu bu popüler platform sizlere seyahatiniz boyunca gündemi yakalamanıza ve kişilerle iletişimi sağlamanıza imkan yaratacaktır.

INSTAGRAM

instagram

Son yılların en çok kullanıcı kazanan sosyal medya platformlarından biri de Instagram’dır. Kullanıcı ara yüzü son derece etkili, fotoğraf filtreleri oldukça kullanışlı olan platform, özellikle tatilcilerin başlıca sosyal medya araçlarından biri haline gelmiştir. Çekilen fotoğrafları filtreleyip paylaştığınız ve beğeni kazandıkça da dünyanın her yerinde fotoğraf sever arkadaşlar kazandığınız platformda video da yükleyip yayınlayabilirsiniz. Ünlü isimlerin de adlarını sıkça gördüğümüz platform, düzenli olarak geliştirmeler yapmakta ve kullanıcılarına ilginç yenilikler sunmaktadır. Instagram’da da yine etiketleme ve yer bildirme gibi özellikler bulunduğundan hemen her bilgiyi paylaşmakta ve başkalarının paylaşımlarında da neler olup bittiğini görmektesiniz. Fotoğraflar ve videolar altına yazılan yorumlar da Instagram’a girmenin nedenlerindendir. Platformda ayrıca birbirinden çeşitli fotoğraf yarışmaları düzenlenmektedir. Seyahat ettiğiniz yerlerde yakaladığınız ilginç kareleri çekip filtreledikten sonra belki siz de bir yarışmaya katılabilir ve başarılı bir sonuç elde ederek çok daha popüler bir hesaba sahip olabilirsiniz.

WHATSAPP

whatsapp

Bir zamanlar sadece bedava mesajlaşmak için kullanılan ve SMS’in pabucunu dama attıran bir uygulama olan Whatsapp artık fotoğraf ve video gönderimi konusunda da zirvelerde dolaşmaktadır. Anında konuşma da yapabileceğiniz uygulama özellikle iş seyahatlerinde insanlara son derece yardımcı olmaktadır. Whatsapp üzerinden iş toplantıları artık bir şehirden başka bir şehre hatta ülkeye yapılabilmektedir. Saatlerce telefonla konuşup dünyanın telefon faturası gelme korkusu da böylece whatsapp sayesinde sona ermiştir.

GOOGLE PLUS

google-plus-mobil

Google Plus en büyük özelliği çoklu sohbet sistemi sayesinde yine özellikle seyahatte bulunan iş adamları ya da çalışanların kullanmayı tercih ettiği bir sosyal medya uygulamasıdır. Elbette bu uygulamayı kullanmak için sadece beyaz yakalı olmak zorunda değilsiniz. Kaldı ki arkadaş grupları da dedikodu ve paylaşımlarını yine Google Plus üzerinden yapabilmektedirler. Bulunduğunuz konum neresi ise, Google Map üzerinden de atabiliyorsunuz. Aynı zamanda arama motorunun sizlere sunduğu her türlü içeriği, resim ve siteleri de beğenebilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Seyahatiniz boyunca Google Plus ile asla sıkılmazsınız. Bu uygulamaya sahip olmak için bir Gmail hesabınız olması gerekmektedir.

SKYPE

skype-mobil

Görüntülü konuşma uygulamalarının en revaçta olan platformu Skype, hem iş hem de keyif için seyahatte bulunanların oldukça sık kullandığı bir araçtır. Sesli ve görüntülü aramada oldukça kaliteli olanaklar sunan Skype, seyahate çıkan iş adamlarına da yeni gelişmeler sunmaktadır. Çoklu konuşma alternatifleri, oldukça kaliteli görüntü ve mesaj olanakları Skype uygulamasını üst sıralara çıkarmaktadır. Üstelik kurumsal uygulaması ile oldukça resmi iş görüşmeleri de yine Skype sayesinde gerçekleştirilmektedir. Seyahate çıkan ancak bir yandan da çalışmak zorunda olan kişilerin en çok kullandığı sosyal medya platformlarından biri de bu yüzden Skype uygulamasıdır.

PİNTEREST

pinterest

Türkiye’de yeni yeni ilgi görmeye başlayan Pinterest, 2010 yılından beri tüm dünyada kullanılan bir sosyal medya platformudur. Popüler olmaya 2011 yılında başlayan uygulamaya kimileri Twitter’ın resimli hali de demektedir. Kullanıcıları daha çok kadınlar olan platformda, önceleri sadece İngilizce seçeneği bulunmaktaydı ancak şimdilerde Türkçe dil seçeneği ile de rahatlıkla giriş yapabilirsiniz. Ücretsiz uygulaması sayesinde tüm mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz platform, seyahate çıkarken de ilgi alanlarınızı belirlemek üzere sizlere arkadaşlık etmektedir. Pinterest’e kişisel e-posta açabileceğiniz gibi Facebook, Twitter ya da Goog Plus hesabınızla da giriş yapma olanağına sahipsiniz. Profilinizi düzenledikten sonra oldukça hızlı şekilde platforma giriş yapabilirsiniz. Pinterest sizlere seyahatiniz sırasında da yaratıcı fikirler keşfetmenize ve bu muhteşem fikirleri saklamanıza yardımcı olabilir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.