Seyahatciler İçin Şarjı En Uzun Giden 5 Akıllı Telefon

Akıllı telefonlar; ister kısa süreli seyahatlerde, ister uzun süren yolculuklarda hayatınızı artık son derece kolaylaştırıyor. Gideceğiniz yer hakkında bilgi alırken, gideceğiniz yolun güzergahını sorgularken, yol boyu müzik dinlerken yahut sosyal hesaplarınızı kontrol ederken, seyahat esnasında işlerinizi kolayca hallederken, gördüğünüz güzellikleri fotoğraflarken, sevdiklerinizi nerede olduğunuzdan haberdar ederken kısacası seyahat esnasında her an elinizin altında olan cep telefonlarınızın tüm bunları yapabilmesi için şarjınızın bitmemesi gerekir. Şarjınızın bitmesi halinde ise, yolculuk oldukça zor bir hal alır. Daha yolculuğa çıkmadan önce yanınıza yedek batarya, yolculuk şarj cihazı almayı planlarsınız. Eğer şarj bitti ise, mola yerlerinde telefonunuzu şarj edebilecek bir yerler ararsınız. Şarjınız bitmesin diye telefonunuzu olabildiğince az kullanırsınız.

Yolculuğunuzun aksaklıklara uğramaması ve yolculuk boyunca ulaşılabilir olmak için, şarjı uzun süre dayanan bir telefona ihtiyaç duyarsınız. Şarjı diğer akıllı telefonlara nazaran daha uzun süre dayanan telefonları sizin için araştırdık. İşte seyahatinizi kolaylaştıracak şarjı uzun süre giden akıllı telefonlar;

1. HTC One (m8)

htc-one-m8

HTC’nin yeni amiral gemisi olarak nitelendirilen One (m8) modellerinin en dikkat çekici ve en önemli özelliklerinden bir tanesi de şarj tasarrufu sağlayan özel modu. Bu özellik sayesinde HTC One (m8) üstün batarya performansı sağlıyor. Telefonunun ana ekranının üst kısmında bulunan ‘üstün güç tasarrufu’ modunu, telefonunuzu tamamen şarj ettikten sonra açtığınız zaman; 2 hafta boyunca bekleme modunda kalabiliyor. Telefonunuzun şarjı yüzde 20’lerde iken bile güç tasarrufu özelliğini açtığınız zaman direk olarak yüzde 60’a kadar yükseliyor. Sürekli olarak telefonunuzu elinizden düşürmüyor, internet üzerinden işlem yapıyor ve günlük 2 saate kadar konuşma yapıyorsanız HTC One (M8)’un şarjı; 30 saate kadar dayanabiliyor. Seyahat esnasında yanınızda yedek batarya taşımanıza gerek kalmadan istediğiniz gibi video/fotoğraf çekip, internette dolaşabilirsiniz. Yolculuk için şarjı en uzun süre giden akıllı telefonlardan biri olan HTC One (m8) dayanıklılığı ve tasarımı ile de oldukça beğeniliyor. HTC One (m8) ile seyahatiniz boyunca şarjım biterse diye düşünmeden rahat bir şekilde telefonunuzu kullanabileceksiniz. Rahat ve huzurlu bir şekilde yolculuğunuzu tamamlayacaksınız.

2. LG g2

sarji-uzun-giden-akilli-telefon-lg-g2

Seyahat esnasında sizi sıkıntıya düşürmeyecek telefonlardan bir tanesi de LG modellerinin g2 modelidir. LG’nin sıkılaştırılmış batarya sistemi ile şarjı uzun süre bitmeden kullanılabiliyor. Tamamen şarj ettikten sonra gün boyu mobil bağlantınızı hiç kapatmadan, ortalama 50 kadar fotoğraf çekip, gelen e-postalarınız ve mesajlarınızı cevaplayıp, birkaç saat müzik dinleyip hatta oyun bile oynasanız 10 saate kadar şarjı rahatlıkla dayanabiliyor. Eğer internetinizi sadece ihtiyaç duyduğunuzda açıp,  birkaç fotoğraf çekip, kısa görüşmeler yapıyor ve ekran parlaklığını 50-60 oranlarında kullanırsanız 10 saatin sonunda şarjınızın yüzde 80 civarında olduğunu görüyorsunuz. Yolculuğunuz boyunca size yetecek şarjı ile LG g2 harika bir seyahat telefonudur.

3. Sony Xperia Z2

sony-xperia-z-su-girmez

Japon yapımı Sony akıllı telefonların Xperia Z2 modelinin bataryası rakiplerine oldukça fark atıyor. Kendine özgü kasa tasarımı ile dikkatleri çeken Xperia Z2, batarya performansı ile de en tercih edilen akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Pilini tasarruflu bir şekilde kullanan Xperia ile 30 saate kadar telefonunuzu kullanabiliyorsunuz. Devamlı olarak mobil verisini açık olarak kullandığınızda bile sabahtan akşama kadar şarjı bitmiyor. Yaklaşık 10 saat kadar kullanım süresi sunuyor. Telefon ile günlük 3 saat konuşulsa, video çekimi dahi bile yapılsa 2 gün kadar şarjı dayanıyor. Kullanıcının kullanımına göre farklılık gösterse de Sony Xperia Z2 ile seyahatleriniz esnasında şarj etmeye ihtiyaç duymadan yolculuğunuzu tamamlayabileceksiniz. Hiç bırakmadan kullandığınızda 1 gün, ara ara kullanımlarda 4 gün kadar şarja takmadan telefonunuzu kullanabilirsiniz. Sony Xperia Z2 akıllı telefonlar ile seyahatiniz boyunca şarjınızın bitmesinden endişe etmeyeceksiniz.

4. Lenovo S860

lenovo-s860

Lenovo S860 telefonları ile gün bitiyor ama şarj bitmiyor. Telefon şarj edildikten sonra bekleme modunda 40 gün, 40 gece boyunca kapanmadan durabiliyor. Bu bataryası harika cihaz ile 24 saat boyunca konuşabilirsiniz. Mobil veriniz açık olduğu halde 18 saat boyunca şarjınız dayanabiliyor. Yolculuk esnasında telefonunuz ile dilediğiniz gibi internette dolaşabilir, aralıksız müzik dinleyebilir ve 2 saate kadar konuşabilirsiniz. Sabah şarj edip yola çıktığınızda akşama kadar bataryanız size yetebilecektir. Lenovo S860 akıllı telefonlarınız ile seyahat esnasında “Şarjım biter mi? Yanıma yedek batarya almam gerekir mi?” diye düşünmenize gerek kalmayacak. Yolculuk boyunca hayatınızı kolaylaştıracak Lenovo S860 ile gördüğünüz her güzelliğin fotoğrafını çekerken, şarjınızın bitmesinden endişe etmeyeceksiniz. En uzun süre dayanan şarjı ile en çok tercih edilen akıllı telefonlar arasında yerini alan Lenovo S860 ile yapacağınız uzun süreli yolculuklar oldukça keyifli bir hal alacak. Bitmeyen şarjınız ile telefonunuzu dilediğiniz gibi kullanabilecek, sevdiklerinizle rahatça konuşabileceksiniz.

5. Samsung Note 4

samsung-galaxy-note-4

En çok tercih edilen akıllı telefon markalarından olan Samsung telefonların şarjları çabuk bittiği için yolculuklarda sürekli şarj etmeye, yedek batarya taşımaya ihtiyaç duyuluyordu. Samsung’un Note serisinin 4.sü olan bu teknoloji harikası telefonların şarjı uzun süre kullanıma rağmen bitmiyor. Yapılan batarya dayanıklılık testlerinden başarı ile çıkan Samsung Note 4 ile yolculuklarda 10 saate kadar şarjınız dayanabiliyor. Telefonunuz ile gün boyu veri bağlantınız açık olarak, internette dolaşabilir, yüksek çekim gücü ile 1 saate yakın video çekebilir ve birkaç saat müzik dinleyebilirsiniz. Uzun süre dayanan şarjı ile iddialı bir telefon olan Samsung Note 4 geniş ekranı, estetik görüntüsü ile de kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Çözünürlüğü yüksek fotoğraflar çekip, yolculuğunuz esnasında paylaşım yapabileceksiniz. Ve şarjım bitecek diye düşünmeden, yolculuğunuzu sorunsuz tamamlayabileceksiniz.

Seyahat severler için uzun süre giden şarjı ile bu akıllı telefonlar, son derece rahat bir yolculuk yapma imkanı sunuyor. Artık uzun süren yolculuklar sizi tedirgin etmeyecek. Telefon kullanımınızı sınırlamadan istediğiniz gibi internette dolaşabilecek, dilediğiniz zaman fotoğraf çekebilecek, sıkıldığınız zaman oyun oynayabilecek ve sevdikleriniz ile uzun süre konuşup, sosyal ağlarda istediğiniz kadar mesajlaşabileceksiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.