Seyahate Çıkarken Telefonunuzda Olması Gereken 10 Uygulama

İlerleyen teknoloji ile beraberinde gelen ürünlerden insanoğlu için en büyük dönüm noktası tartışmasız olarak akıllı telefonlar tarafından gerçekleştirilmiştir. Günümüzde nerede ve ne zaman olursa olsun bizlerin en büyük dostu olan akıllı telefonlar beraberinde getirdiği birçok program ile de hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Her alanda kendisini göstermiş olan bu programlar, seyahat etmeyi düşünen insanlar içinde birçok kolaylık sağlayacak düzeye gelmiştir. Teknolojinin sunmuş olduğu bu nimetlerden faydalanarak seyahatlerinizin daha kolay ve eğlenceli geçmesi için 10 akıllı telefon uygulaması hakkında bilgileri bu yazıda sizlere sunacağız.

Seyahate Çıkarken Telefonunuzda Olması Gereken 10 Uygulama

1. TRİPADVİSOR

tripadvisor

Düzenli olarak seyahat eden kişilerin kesinlikle takip ettiği programlardan bir tanesi olan TripAdvisor artık uygulama olarak akıllı telefonlarda kullanılmaktadır. Kullanıcılarına sunmuş olduğu program ara yüzü ile kolay bir kullanıma sahip olmaktadır. TripAdvisor üzerinden seyahat edeceğiniz ülkeler hakkında faydalı bilgiler, kalacağınız konaklama yerleri hakkındaki olumlu ya da olumsuz yorumları kolaylıkla bulabilmektesiniz. TripAdvisor ile gideceğiniz yerler ile alakalı birçok insanın yorumlarını okuma fırsatına sahip olarak, daha verimli geziler düzenleme şansına sahip olabilirsiniz. Uzun ya da kısa soluklu olarak düşündüğünüz seyahat planlarınız için TripAdvisor uygulamasından asla vazgeçemeyeceksiniz!

 

2. GOOGLE MAPS

google-maps

İnternet kullanan yediden yetmişe her insanın bildiği Google Maps, akıllı telefonlar için çevrimdışı çalışma özelliğine sahip programı ile seyahatleriniz için vazgeçilmezlerden bir tanesi olacak! Seyahat edeceğiniz yerlerde gitmek istediğiniz noktaları harita üzerinden işaretleyerek, GPS bağlantısı ile bu noktaları harita üzerinden alacağınız yol tarifleri ile kolaylıkla bulabileceksiniz. Herhangi bir kaybolma durumunda da internet bağlantısına gerek duymadan gitmek istediğiniz noktaların yol tariflerini sizlere sunacak olan Google Maps ile daha rahat seyahatlere sahip olacaksınız!

 

3. EVERNOTE

EVERNOTE

Akıllı telefonlar için geliştirilen akıllı not alma hizmeti sunan program olan Evernote ile nerede olursanız olun seyahatiniz ile ilgili bilgileri ve arkadaşlarınızın sizlere sunacağı önerileri kayıt edebilirsiniz. Uçak, tren ya da otobüs biletlerinizde bulunan bilgileri kolaylıkla not almanızı sağlayarak istediğiniz zaman bu bilgilere internet bağlantısına ihtiyaç duymaksızın ulaşmanızı sağlayan Evernote ile daha güvenli ve daha rahat bir seyahat yaşamanız için tek yapmanız gereken programı ücretsiz olarak akıllı telefonunuza indirmek olacaktır!

 

4. PIXLR O MATIC

PIXLR-O-MATIC

Gezi için düzenlemiş olduğunuz seyahatlerinizde yanınıza aldığınız fotoğraf makinaları ile profesyonel olarak fotoğraf çekme işlemini gerçekleştirmektesiniz. Seyahatinizi gezi için değil de iş için yapmış olduğunuzda yanınıza almayı düşünemediğiniz fotoğraf makinalarının yerine ya da şarjı biten fotoğraf makinalarının yerine sizlere alternatif olarak akıllı telefonlarınızdan profesyonele yakın fotoğraf çekme hizmeti sunan Pixlr O Matic, fotoğrafları çekip daha sonra resimleri düzenleme hizmetini sizlere sunan bir program olmaktadır. Instagram benzeri bir çalışma yapısına sahip olan bu program ile istediğiniz her zaman kaliteli fotoğraflar yakalayabileceksiniz.

 

5. TUNEIN

TuneIn

Dünyanın neresinde olursanız olun istediğiniz her radyo frekansını akıllı telefonunuzdan dinleyebileceğiniz bir hizmeti sizlere sunmakta olan TuneIn, ister yerli radyo kanallarını isterseniz de yabancı radyo kanallarını seyahatlerinizde kesintisiz olarak dinlemenizi sağlamaktadır. Gezi ya da iş için çıkmış olduğunuz seyahatlerinizde ev özleminizi bir nebze olsun dindirmek istiyorsanız, bünyesinde yetmiş binden fazla radyo kanalı bulunan Tuneln tam sizler için bir program olmaktadır.

 

6. Biletall Android/IOS Uygulaması

ucak-otobus-bileti-uygulamasi

Akıllı telefonlarınızda seyahatleriniz için kullanabileceğiniz en kullanışlı programlardan birisi olan Biletall ile nerede olursanız olun dünyanın her yerine uçak bileti alabilir ve istediğiniz otellere ve hostellere rezervasyon yaptırabilirsiniz. Seyahat etmek istediğiniz bir noktayı seçerek şehrinizden kalkan uçak saatlerini ve fiyat değişimlerini kolaylıkla takip etmenizi sağlayan programı aynı zamanda ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. Uçak ve kalacak yer bulma hizmetleri dışında gideceğiniz her yer için kolaylıkla araba kiralama hizmetlerini de sunmakta olan Biletall ile daha rahat ve zevkli bir seyahate sahip olabilirsiniz!

 

7. FOURSQUARE

FOURSQUARE

Günümüzde yaygın olarak kullanılmakta olan Foursquare, doğru bir kullanım ile seyahatlerinizde de sizlerin en büyük yardımcısı olabilir! İnsanların gittikleri yerlerin kalitesi ve hizmetlerine göre puan vermesi ve eleştirmesini içeren bu program ile sizlerde seyahat ettiğiniz noktalarda yiyeceğiniz yemekler için, uğrayacağınız kafe ve barlar için ve kalacağınız konak yerleri için yapılan yorumlara bakabilir ve durumları buna göre değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda seyahat ettiğiniz yerler için yer bildirimlerinde ve yorumlarda bulunarak uygulamada arkadaşınız olan kişiler ile tatlı bir rekabete de sahip olabilirsiniz.

 

8. AROUNDME

AROUNDME

Gittikçe gelişmekte olan akıllı telefon sektöründe küçük ama etkili olarak çalışan bir program olan Aroundme ile seyahat ettiğiniz bölgelerde yakınınızda bulunan restoranları, otelleri, hostelleri, otoparkları ve hastaneleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Seyahatleriniz boyunca, akıllı telefonunuza indirdiğiniz bu program ile herhangi bir acil durumda etrafınızda bulunan birçok yeri kolaylıkla bulabileceksiniz.

 

9. GOOGLE TRANSLATE

google-translate

Her bilgisayar kullanıcısının İngilizcesinin yetmediği yerde başvurduğu çeviri sitesi olan Google Translate artık akıllı telefonlar içinde sunulmuş durumdadır. Yurt dışına yapmış olduğunuz seyahatlerde özellikle dünya çapında bir dil olan İngilizcenin az bilindiği ülkeler için büyük bir ihtiyacı karşılamakta olan Google Translate, çevrimdışı olarak çalışma özelliğini göstererek, internet olsun ya da olmasın her zaman kullanıcısına büyük bir hizmet vermektedir. Seyahatlerinize çıkmadan önce ücretsiz olarak akıllı telefonunuza indirebileceğiniz Google Translate ile birçok zorluklar ile baş etmeniz kolay bir hal alacaktır. Bunlarla birlikte beklemediğiniz yurt dışı dolaşım ücretleriyle karşılaşmamak için de Google Translate’i güvenle tercih edebilirsiniz!

 

10. FOREVERMAP

forevermap

Seyahate çıkmayı planladığınız yerler için önceden araştırarak belirlemiş olduğunuz mekanları, seyahatinizi gerçekleştirdiğiniz sırada kolay bir şekilde ulaşmanız için sizlere büyük bir kolaylık sağlamakta olan Forevermap ile seyahatleriniz artık tam da istediğiniz gibi olacak! Gideceğiniz şehirlerde işinize yarayacak olan birçok düzgün haritaları cebinize indirerek varış yerlerinizi internet bağlantısı gerekmeden ve herhangi dolaşım ücreti ödemenize gerek kalmadan kullanabileceğiniz geniş bir hizmeti sizlere sunar. Akıllı telefonunuza indirdiğiniz Forevermap ile telefonunuzu uçuş moduna alarak herhangi bir ücret ödemeye gerek kalmadan, seyahatinizden önce belirlediğiniz bütün noktaları elinizin altında bulundurabilirsiniz!

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.