Seyahatlerinizi Ölümsüzleştirebileceğiniz Ekonomik Ama Kaliteli 5 Fotoğraf Makinası

İz bırakan şeyleri asla unutmamanız için fotoğraf çekmek ve yaşadığınız güzel anları ölümsüzleştirmek, gelecekte sizin için oldukça önemli olacaktır. Çektiğiniz fotoğraflar sizin neye değer verdiğinizin bir göstergesi olduğu kadar, çocuklarınıza ve dostlarınıza kalacak olan birer mirastır. Hayatımızdaki önemli olayları ve insanları detaylıca hatırlamak isteriz. Fotoğraflar hayatımızın akışını, sevdiğimiz kişileri ve yerleri bize tekrar tekrar hatırlatarak gözler önüne serer.

Fotoğraf, sadece basit bir kayıt değildir. İnsani yanımızın en iyi ve en cömert yanına; güzel ve ilginç bulduğumuz şeyleri diğer insanlarla paylaşma arzusuna hitap eder. Instagram, Flickr gibi sitelere ufak bir bakışla bunun ne kadar doğru olduğunu kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Fotoğraflar bu yolla, doğrudan duygularınıza hitap edebilir. Sizin için sadece güzel ve parlak bir anı olarak kalan fotoğrafınız, bir başkası için umudun kapısı olabilir.

İşte tam olarak yukarıdaki sebeplerden, seyahatiniz sırasında yanınızda bir fotoğraf makinesi bulundurmalı, içinizden geldiği gibi fotoğraf çekmelisiniz. Bunun için milyarlar harcamak istemiyorsanız ucuz, kaliteli fotoğraf makinalarından bazılarını sizler için listeledik.

1-) Canon Ixus 160

Canon-Ixus-160

Çantınıza ya da cebinize atıp; yürürken, otururken ilginizi çeken ve sizi etkileyen her şeyi şipşak fotoğraflayabileceğiniz bu şık fotoğraf makinası, Canon kalitesinde muhteşem fotoğraflar çekebilmenize olanak tanıyor. 20 Megapiksel kamerası, çeşit çeşit filtresi, hızlı odaklanabilme özelliğiyle oldukça kullanışlı.

2-) Canon Powershot A2550

Canon-Powershot-A2550

On altı megapiksellik kamerasıyla bu dijital fotoğraf makinası yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz türden. Fotoğraf makinanıza çok fazla bütçe ayırmak istemiyorsanız, oldukça uygun fiyata teknoloji mağazalarından edinebiliyorsunuz. Canon marka ve oldukça iyi kullanıcı yorumlarına sahip bu ürüne göz atmanızı kesinlikle tavsiye ederiz.

3-) Fujifilm FinePix 4900

Fujifilm-FinePix-4900

DSLR fotoğraf makinesi arıyorsanız ve biraz da sanatsal çekimler yapmak istiyorsanız, FinePix tam size göre. Otuz kat optik zoom ve on dört megapiksel çözünürlüğe sahip olan bu makina, gezileriniz sırasında yüksek kaliteli fotoğraf çekimlerinizden asla ödün vermemeniz açısından oldukça güvenilir. Dört adet AA pil ile çalışan bu makinanın pilini sık sık bitirebilirsiniz, o yüzden yanınızda yedek pil taşımayı unutmayın.

4-) Samsung NX Mini

Samsung-NX-Mini

İnce, ufak, hafif. Yanınızda her şeyi çekebilen bu küçücük fotoğraf makinasını taşımak, arada sırada cebinizde olduğunu unutup, endişelenmenize sebep olacak. Dünyanın en ince ve hafif, değiştirilebilen lense sahip fotoğraf makinalarından biri olan NX Mini, profesyonel düzeyde kaliteyi cebinize sığacak miniklikte barındırıyor. Özellikle özçekim yapmayı seviyorsanız, NX Mini’nin “wink” özelliği sizi oldukça cezbecek.

5-) Nikon Coolpix S33

Nikon-Coolpix-S33

Denize girmeyi seviyor ve fotoğrafçılığı suya taşımak mı istiyorsunuz? Seyahatlerinizde, üstelik sualtında bile sizi yarı yolda bırakmayaca bir fotoğraf makinası Coolpix S33. Önüne koyacağınız her türlü zorlukla başa çıkabilecek olan bu makina, suda on metre derinliğe kadar dayanabiliyor ve su altı yüz tanıma özelliği sayesinde sadece istediğiniz tarafa doğru tutmanızla beraber oldukça net fotoğraflar çekebiliyor. Toza, soğuğa, negatif sıcaklıklara ve bir buçuk metreye kadar darbelere dayanabilen bu fotoğraf makinası her yere sizinle beraber gitmeye hazır. Hayatınıza neşe katmaya hazırlanın.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.