Sıcak Denizi Özleyenler için 10 Tatil Yeri Önerisi

Kış mevsiminin soğuk ve kimi zaman da sisle geçen günlerini yaşadığımız şu sıralar kat kat giyinmeyi ve soğuğu sevmeyen insanlar çoğunlukta… Bu tür sebepler ortaya çıkınca da insanlar kışın en ufak bir fırsatını buldukları anda havası ve denizi sıcak olan bir ülkeye gitmeyi tercih ediyorlar. Yani bir nevi hasret duydukları yaz günlerini ve güneşin sıcak dokusunu özlüyorlar. Böyle bir durumda kışı yaşarken sıcak denizlerde olmak aklınıza düşüyorsa işte size 10 tatil yeri önerisi…

Sıcak Denizi Özleyenler için 10 Tatil Yeri Önerisi

1. Cayo Coco/Küba

Cayo-Coco

Bilet fiyatları fazla gelse de ince kumlara ayak basıp bembeyaz kumlarla bezenmiş bir sahilde tatil yapmak istiyorsanız Cayo Coco’yu tercih edebilirsiniz. Palmiye ağaçlarıyla bezeli bir sahilde turkuaz renginde denize dalıp hayaller kurmak için mükemmel bir seçenek…

2. Antigua/Karayipler

Antigua-karayipler

Karayiplerin sahip olduğu en güzel plajlar Antigua’da yer almaktadır. Antigua’da yer alan plajları yılın her ayı ziyaret edebilmeniz mümkün. Her gününüzü farklı bir plajda şezlongun üstünde kokteylinizi yudumlayarak geçirebilmeniz de. Hangi plaja gitmeyi düşünüyorsanız güneşin ısıttığı o sımsıcak atmosferi, berrak denizi ve kristal kumu bulabilirsiniz. Sahilde oturmaktan sıkıldıysanız ve herhangi bir aktivite yapmayı düşünüyorsanız tüple dalış ya da rüzgâr sörfü gibi suyla yapılan tüm sporları tercih edebilirsiniz.  

3. Barbados (Ada Ülkesi)

Barbados

Barbados daha çok ünlülerin tercih ettiği bir yer olarak göze çarpsa da kış mevsiminde yaz sıcaklığını, sıcak denizle deniz kenarında keyif yapmak isteyenlerin özlediği bir tatil beldesi… Atlantik Denizi’nin sahip olduğu berraklığı tüm güzelliği ile gözler önüne seren bu ada, rüzgâr sörfü yapmayı sevenlerin de oldukça ilgisini çekebilecek türden bir güzelliğe sahip. Ayrıca akşamüstü odanızdan çıkıp yürüyüş yapmayı düşünüyorsanız bu fırsatı kesinlikle kaçırmayın. Çünkü güneşin batışı da bir harika…

4. Cape Town/Afrika

Cape-Town

Afrika’nın en güney kısmında, uç noktasında yer alan Cape Town kış aylarında yaz tatili yapabileceğiniz, keşfedilmeyi bekleyen bir yer… Daha çok içinde barındırdığı tarihi eserleri ile dikkat çeken Cape Town, sıcak denizleriyle keyfini sürebileceğiniz güzel imkânlar sunmaktadır. Sıcak, heyecan öğesinden bir an olsun yoksun kalmayan ve tatil seçenekleri bol olan mekânları ile tatil severleri bekliyor.

En Uygun Cape Town Uçak Biletlerini İncele»

5. Bangkok/Tayland

Bangkok

Gün içindeki sıcaklığın 25-35 derece arasında olan Bangkok’un Patong Plajı en meşhur plajlarının arasında yer alıyor. Tatilinizi yaparken sadece gündüz değil gece de eğlenmek istiyorsanız tercih edebileceğiniz bir plaj… Ancak yaz sezonunda gitseniz bile dikkat etmeniz gereken tek şey yağmurlu havaları… Eğer yağmurlu havalara denk gelirseniz sahil kenarında dalgalar ve esintinin tadını çıkararak vakit geçirmenizi öneririz.

6. Hong Kong/Çin

Hong-Kong-Cin

Victoria Tepesi’ndeki sizleri kendine hayran bırakan manzarası ve yüzen adalarıyla, yaz mevsiminde eşi benzeri olmayan bir deneyim sunar. Hong Kong şehir merkezinin yarattığı yoğun iş temposundan uzak olan Hong Kong adası tam aksine sakin ve sessiz plajlarıyla daha çok dikkat çekiyor. Bulunduğu körfezin iç kısmında korunaklı, el değmemiş plajlarının yer alması ve sahip olduğu pozitif enerji ile huzurlu ve sıcak bir tatil için sizleri bekliyor.

7. Miami/ABD

Miami

Yılın hemen her mevsiminde sıcaklık derecesi 20’nin ve yaz mevsiminde ise 28-30 oC’nin altına düşmediği için sıcak bir sezonda tatil yapmak ve sıcak denizi özleyenler için tercih edilebilecek bir yer. Ancak kış mevsiminde gidiyor olsanız bile yine de hava durumuna bakıp gitmeyi ihmal etmeyin. Çünkü burada da ara sıra yağmurlu havalarla karşılaşabilmeniz mümkün.

8. Maldivler

Maldivler-Adasi

Hint Okyanusu üzerinde yer alan ve irili ufaklı birçok adasıyla dilediğiniz gibi tatilinizi yapabileceğiniz bir yer. 20’nin altına düşmeyen havasında dilediğiniz her an sıcak denizde tatil yapabilme imkânını bulabilirsiniz. Gündüz eşsiz güzellikteki kumsallarda uzanırken aynı zamanda sörf, tüple dalma ve diğer alternatif su sporları etkinliklerini yapabilme şansı bulabilirsiniz. Balayı çiftlerinin de özellikle yaz-kış en çok tercih ettiği tatil yerlerinden biridir.

En Uygun Maldivler Uçak Biletlerini İncele»

9. Kosta Rica/Brezilya

Kosta-Rika-Brezilya

Elbette Kosta Rika’nın sahip olduğu güzellikleri plajları ile sınırlandırmamak gerekir ancak bulunduğu ülkenin plajlarının daha çok bu şekilde ön plana çıktığını düşünürsek; plajların önemli bir etkisi olduğunu vurgulamak kaçınılmaz olacaktır. Kasım ve Nisan ayının belli dönemlerinde havalar sıcak ve yağışsız geçtiği için tercih edilen bu yer, güneşi, ince kumları ve sıcak denizi özleyenler için güzel bir fırsat sunuyor.  

10. Rio De Janeiro /Brezilya

Rio-De-Janeiro

Bembeyaz kumları, berrak turkuaz renkli suları ve güneş ışığı ile içinizi ve ruhunuzu ısıtan plajları sıcak denizleri özleyenler için yine biçilmiş kaftan… Gün içinde bir taraftan sere serpe uzanıp denizin kenarında tatil yapabileceğiniz gibi oturmaktan sıkıldığınız anda görülmeye değer olan su sporlarına, özellikle de sörfe hayran kalacaksınız. Gün içinde bu tür eğlenceler ile vaktinizi geçirebildiğiniz gibi gün batımından sonra parti yerine dönüşen plaj alanlarıyla farklı eğlencelerinin keyfini çıkarabilirsiniz.

 

1 Comment

  1. BiletallBlog

    Barbados’a daha önce gitme fırsatım oldu 3 gün kalabildik fakat hem yerel halk hemde tatil yeri olarak çok güzel eşşiz yerler, çok iyi koruyorlar

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.