sahil

Sömestr Bitti Diye Üzülmeyin: İşte İstanbul’a Yakın Hafta Sonu Rotaları!

Tatili dolu dolu da geçirsek evde yatarak da geçirsek asla doyamıyoruz. Her zaman daha fazla gezmek daha fazla yer görmek istiyoruz. Peki sömestr bitti, üniversiteler açıldı diye ya da çocuklar okula döndü diye neden gezmekten vazgeçelim? Eğer siz de gezmeye doyamayanlardansanız işte İstanbul’a sadece birkaç saat uzaklıkta mükemmel hafta sonu rotaları!

Karaburun Köyü

İstanbul’a 25 kilometre uzaklıktaki Karaburun Köyü bir başka stres atma yeri. Denize yakınlığı ve huzurlu yapısı ile İstanbullular için bir kaçış adeta. Denize girmek için biraz erken belki ama her zaman manzarasına karşı oturabilirsiniz.

Şile

Şile

İstanbul’a 70 kilometre uzaklıktaki bu yerleşke, Türkiye’nin en geniş gövdeli feneri olan Şile Feneri’e ev sahipliği yapıyor. Fener 1859 yılından kalma ama bölgedeki en eski yapı değil, Şile Kalesi Osmanlı zamanında kullanılmış olsa da aslında Cenevizler’den kalma! Sadece tarihi güzellik değil birçok doğa harikası da sizi Şile’de bekliyor.

Karasu

Sakarya iline bağlı olan Karasu, İstanbul’a 2.5 saat uzaklıkta. İlçedeki Maden Deresi, Acarlar Longozu ve Küçükboğaz Gölü burada bulabileceğiniz doğal güzelliklerden sadece birkaç tanesi.

Karasu Ucuz Otobüs Biletleri Biletall.com’da >>

Adalar (Büyükada, Heybeliada, Kınalıada)

Adalar

İstanbul’un kalabalığından sıkılanları Adalar’ın huzurunu deneyimlemeye çağırıyoruz. Sadece hedef yer değil yolculuk da harika. Deniz havasını içinize çekerek alacağınız yol sonrası tepeye çıkarak manzara karşısında büyülenebilir ya da adaların güzel köşkleri arasında veya kumsallarında bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Kerpe & Kefken

Kerpe ve Kefken, İstanbul’un bir başka komşusu Kocaeli’de bulunuyor. Bölgede yapılacak en güzel etkinliklerden biri kayalıklardan gün batımını izlemek. Bol bol fotoğraf çekmeyi ve balık yemeyi unutmayın!

Sapanca

Sapanca

Kocaeli ve Sakarya illerinin arasındaki Sapanca, Rüstem Paşa Camii gibi tarihi yapıları, limonlu kahve gibi lezzetleri ve Sapanca Gölü gibi doğal güzellikleri ile harika bir hafta sonu vadediyor.

Sapanca Ucuz Otobüs Biletleri Biletall.com’da >>

İstanbul’da olmayanlar üzülmesin, bir sonraki yazımıza da onlara yakın yerleri konu ederiz. 😊

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.