Sömestr Tatilini Değerlendirebileceğiniz En İyi 8 Yer

Tatil fırsatı elimize kolay kolay geçmiyor, bu sepele hazır çocukların da okulu tatil olmuşken nerelere gidilebilir biraz düşündük. Türkiye’nin dört bir tarafı ayrı güzel derler, ne kadar doğru. Biz de bu listemizde Türkiye’nin dört bir köşesinden sömestr tatilinde ziyaret edebileceğiniz en iyi yerleri derledik.

Bolu / Abant

Ülkemizde görülecek en güzel yerler arasında sayılan Abant Tabiat Parkı’nı duymayan yoktur. Abant Gölü ve çevresi genellikle bahar aylarında gidilen bir yer olsa da kış aylarında da görülmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyoruz. Güzeller güzeli doğa kar ile buluşunca sanat eserine dönüşüyor ve eşsiz manzarası ile eşsiz bir tatil imkanı sunuyor.

Bolu Ucuz Otobüs Biletleri Biletall.com’da >>

Kartalkaya / Bolu

Hazır kar yağmışken biraz kaymadan olmaz diyenlerin tercih edebileceği Kartalkaya, Bolu merkezine 45 km uzaklıkta bulunuyor. Hem gençlere hem yaşlılara nasıl kayılacağının öğretilebildiği kurslar, acemi ve profesyonel pistler her yaştan ve deneyimden insanı çağırıyor.

Davraz / Isparta

Karla dolu bir tatil isteyenler için bir başka durak da Davraz. Son yıllarda Akdeniz ve çevresi için kış turizminin merkezi olan bölgede diğer kayak merkezlerinde olduğu gibi farklı zorluklarda birçok pistler bulunuyor. Bu kayak merkezinin diğerlerinden farkı ise kayak yaparken Eğirdir Gölü manzarasını görebilmeniz.

İzmir

Çocuklarla yapılacak bir tatil için ihtiyacınız olan eğlenceli ve öğretici özellikleri barındıran İzmir Uzay Kampı, Sömestr tatiline özel programlar da yapıyor. Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’i gezerken çocuklar da hem bilgilendikleri hem de eğlendikleri bir programa katılmış oluyor.

Palandöken / Erzurum

Eksi 40 derece soğuğu ile ünlü olan şehrimiz, Doğu tarafında olanlar ya da bu sömestr değişik bir şehir görmek isteyen herkese hitap ediyor. Türkiye’nin en yüksek şehrinde en az 6 ay kayak yapma imkanı mümkün, bu tatilde siz de dünyanın en uzun ve dik pistlerinden birini tercih edebilirsiniz.

Eskişehir

Kayakla çok aramız diyorsanız çocuklarla yapılacak bir başka tatil destinasyonu da Eskişehir. Şehirdeki Bilim Deney Merkezi’ni ziyaret ederek dinozorlarla vakit geçirebilir, üç boyutlu sinema odasında ve sihirli küre ile değişik deneyimler sahibi olabilirsiniz. Bilgi dolu geçecek bu saatlerden sonra Odun Pazarı’nda gezerek Eskişehir’in güzel manzaralarını görebilirsiniz.

Safranbolu / Karabük

Safranı ve geçmişi günümüzde yaşatan tarzdaki evleriyle ünlü olan Safranbolu, sömestr tatili için başka bir alternatif. Özellikle Ankara’dakilere yakınlığından dolayı Ankaralılara günübirlik bile olsa harika bir tatil imkanı sunuyor. Yüzlerce yıllık hamamları, hanları, camilerini görerek, sokakları arasında dolaşıp güzel çarşısını gezerek ve cafelerinde kumda pişirilen kahvesini içerek geçirdiğiniz zamanın kötü geçmesi imkansız.

Safranbolu Ucuz Uçak Biletleri Biletall.com’da >>

Kapadokya / Nevşehir

Bir gezi listesi Kapadokyasız tam olur mu? Benzersiz manzarası ile hiç gitmemiş olanların kesinlikle ziyaret etmesi, daha önce gitmiş olanların da kar ile oluşan mükemmelliği ile tekrar ziyaret etmesi gereken bir yer burası. Uçhisar, Göreme, Ürgüp, Avanos, gezinize istediğiniz yerle başlayın istediğiniz yer ile bitirin hiç fark etmez bu bölgenin her noktası ayrı güzel!

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.