Sonbaharda Tatil Yapacağı Bölgeye Karar Veremeyenler İçin 5 Farklı Kriterde İncelenmiş Tatil Bölgeleri

Sonbaharda tatil yapmak her insanın sevdiği ve istediği bir aktivitedir. Bunun için planlar yapılır, nereye gidileceği hakkında uzun uzun düşünülür ve oldukça kapsamlı hazırlanılır. Çünkü sonbahar tatili demek eğlenmek, dinlenmek, gezmek, doğayı keşfetmek kısacası hayatı yaşamak demektir. Bu nedenle de oldukça önemlidir. Ancak kimi zaman Sonbahar tatilinin nerede yapılacağı konusunda karar vermek zor olabilir. Eğer siz de tatil yapacağınız bölgeye henüz karar veremediyseniz, 5 farklı kritere göre incelediğimiz tatil bölgeleri yazımızı okuyabilirsiniz.

1. Assos, Çanakkale

Denizin yanında tarihi, kültürü, eğlenceyi ve dinlenmeyi bir arada bulacağınız bir cennet köşesi. Taş evler, balık lokantaları, kültürel geziler, denizin huzuru ve daha pek çok güzellik tatil severler için oldukça etkileyici. Eğer siz de tatilinizi nerede geçireceğinize henüz karar vermediyseniz Asos ile ilgili detaylara bir göz atın.

Eğlence: Tatilden beklenen en önemli şeylerden birisi de iyi zaman geçirmektir. Asos bunun için mükemmel bir tercih. Deniz kıyısında yer alan restoran ve kafelerde oldukça iyi vakit geçirebilir ve eğlenebilirsiniz. Özellikle yaz mevsiminde burası oldukça kalabalıktır. Kalabalıkla birlikte eğlence de üst seviyelere çıkar. Hep bir ağızdan eşlik edilen şarkılar, insanların sıcak ve samimi tavırları, gün batımına karşı oturulan bir masa, mükemmel balık ve meze lezzetleriyle eğlenmemek mümkün değil.

Mutfak: Burada deniz mahsullerinin en lezzetlilerini bulabilir ve harika mezelerle bir lezzet şöleni yaşayabilirsiniz. Ayrıca meşhur Assos dondurması da burada mutlaka yenmesi gereken lezzetlerdendir. Zeytinyağlılar, börekler, karadut suyu ve kumda kahve gibi farklı ve güzel lezzetleri mutlaka denemelisiniz.

Dinlenme: Assos gibi bir yerde dinlenmemek imkânsız. Zaten oradaki atmosfer, taş binalar ve deniz insanı dinlendirmeye yeter de artar. Burada hem doyasıya eğlenmek hem de huzur içinde dinlenmek mümkün.

Kültürel Gezi: Yıllara meydan okuyan ve pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış antik tiyatro, Assos Antik Kent, Athena Tapınağı, Behramkale Köprüsü, Antik Limanı mutlaka görmelisiniz.

Doğal Güzellik: Kaz Dağları’nın denizle buluşması bile başlı başına bir doğa güzelliğidir. Kayalık koylar, Midilli Adası, mis gibi bir hava ve civardaki köylerle doğayla iç içe olmak mümkün.

Çanakkale

Yüzölçümü: 1.016 km

Nüfus: 519.793

Tatmadan Dönmeyin: Avcı böreği, Karadut suyu, Zeytinyağı

En Ucuz Çanakkale Assos Otobüs Bileti Al >>

2. Cide, Kastamonu

Batı Karadeniz’de saklı bir cennettir Kastamonu. Burada Kastamonu’nun tarihi özelikleri, muhteşem doğası, denizi ve sahip olduğu kültürüyle dört dörtlük bir tatil geçirmek mümkün. Bu güzel yerin sahil kesiminde bulunan Cide, tatil severler için mükemmel bir tercih olabilir.

Eğlence: Doğanın muhteşem güzelliğine tanık olmak burada eğlenmenin karşılığı olsa gerek. Cide’nin muhteşem manzarasında ve doğasında yaptığınız her şeyin bir eğlence havasında olması mümkün.

Mutfak: Burada oldukça zengin bir mutfak kültürü bulmak mümkün. Birbirinden lezzetli olan yöresel yemeklerle tatil boyunca bir lezzet şöleni yaşanabilir. Diken ucu kavurması, ıspıt kavurması, kuyu kebap piran, tavuk kuyu kebap gibi belki de adını bile duymadığınız ancak lezzeti mükemmel olan yemekler burada sizleri beklemektedir.

Dinlenme: Cide, doğal güzellik bakımından oldukça tanınan bir bölgedir. Buranın temiz havasına eşlik eden sahil kokusuyla birlikte dinlenmemek imkansızdır. Yapacağınız muhteşem gezilerden ve tadacağınız lezzetli yemeklerden sonra bir huzura kucak açabilir ve büsbütün dinlenmiş hissedebilirsiniz.

Kültürel Gezi: Burası Anadolu kültürünü tam manasıyla yaşayabileceğiniz bir yer. Kültürel bakımdan da oldukça faydalı geziler yapabileceğiniz bir zenginliği var. Rıfat Ilgaz Müzesi, Cide içerisinde yer alan kaleler mutlaka gezmeniz gereken yerler arasındadır. Ayrıca Cide’ye özgü sarı yazma kültürünü mutlaka dinlemeli ve el işi sarı yazmalardan almalısınız.

Doğal Güzellik: Cide tatilinde en çok bahsedilecek kriter şüphesiz ki doğal güzellik olacaktır. Güzelliği dillere destan Gideros Koyu, bol oksijen kaynağı Küre Dağları Milli Parkı, ihtişamıyla hayranlık uyandıran Karakadı Köyü, Sökü Tepesi ve fotoğraf çekmekten kendinizi alamayacağınız Loç Vadisi hayatınızda unutamayacağınız yerler olarak kalacak.

Kastamonu

Yüzölçümü: 13.108 km

Nüfus:376.945

Tatmadan Dönmeyin: Kır pidesi, Çekme helvası

3. Side, Antalya

Akdeniz sahillerindeki meşhur bölgelerden birisidir Side. Antalya’nın Manavgat ilçesinde yer alan bu şirin tatil bölgesi hem kültürel hem de eğlenceli bir tatil için en uygun adreslerden birisidir. Sizler de tarihi solumak ama aynı zamanda günümüz koşullarında mükemmel bir tatil geçirmek isteyenlerdenseniz, Side bölgesiyle ilgili detaylara mutlaka göz atmalısınız.

Eğlence: Burada hem kalabalıktan uzak hem de kalabalıkla iç çe olmak mümkündür. Bu nedenle eğlence anlayışının her türlüsünün yaşanabildiği bir tatil bölgesidir. Tek başına olmaktan eğlenenler de kalabalığın coşkusunu içinde taşıyanlar da Side’de rahat ederler. Eğlenceli olan ve sürekli şarkıları duyulan kafeleriyle insanların cıvıl cıvıl seslerinin birbirine karıştığı oldukça eğlenceli bir yerdir.

Mutfak: Zeytinyağlılar, salatalar ve oldukça lezzetli sebze yemekleri burada konuklarını bekliyor. Bölgenin yöresel lezzetleri olan ot kavurmaları da oldukça ünlüdür. Side’ye gidildiğinde bu ot kavurmalarından mutlaka denemelisiniz. Akdeniz’e ve tabi Side bölgesine has olan balık türleri de Side mutfağında oldukça önemli. Balık seven birisi için mükemmel bir lezzet şöleni olacağı kesin.

Dinlenme: Side oldukça güzel plajlara ev sahipliği yapıyor. Bu plajlarda hem eğlenmek hem de dinlenmek mümkün. Ayrıca bölgede yer alan doğal güzellikleri gezerken ve tarihi yerleri ziyaret ederken bedeninizle birlikte ruhunuz da dinlenecek.

Kültürel Gezi: Aspendos Köprüsü, Apollon Tapınağı, Side Müzesi, Devlet Agorası, Anıtsal Çeşme, Side Antik Kenti ve Antik Tiyatro ile tarihe yani aslında kültüre mükemmel bir yolculuk yapabilirsiniz. Buralarla ilgili araştırmalar yapıp daha da kapsamlı bir gezi yapabilir ya da uzman bir rehber eşliğinde çok daha profesyonel bir tatil planlayabilirsiniz.

Doğal Güzellik: Antalya zaten doğal güzellikleriyle oldukça ün salmış bir şehir. Side’de bundan nasibini fazlasıyla almış. Manavgat Şelalesi, Köprülü Kanyon Milli Parkı, Manavgat Nehri ve Aslanlı Mağarası gibi birbirinden farklı doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Bunlar doğal güzelliklerden sadece birkaç tanesi. Side’nin her köşesinde bir cennet saklı, bundan emin olabilirsiniz.

Antalya

Yüzölçümü: 20.909 km

Nüfus:2.328.555

Uğramadan dönmeyin: Aspendos, Titreyen Göl

En Ucuz Antalya Side Otobüs Bileti Al >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.