Sosyal Medyadan Kaçmak İsteyenlere Özel Wi-Fi’sız Rotalar

Hayatın yoğun temposundan kaçamak yapıp hiçbir şey düşünmeden tatil yapmak isteyenlere internetsiz ve sosyal medyadan da uzak olacağınız bu 10 yeri sizin için seçtik.

Kapıkırı Köyü

Kapıkırı köyü, Milas’a bağlı bir köy ve Bafa Gölü’nün de eşsiz güzelliğini izlemek isteyenler için en güzel tatil noktalarından birisi. Bodrum’a uzaklığı ise yaklaşık 40 dakika olan bu köy Antik Yunan Çağları’ndan kalıntıları da içinde saklıyor. Bafa Gölü’ de hala doğal güzelliğini kaybetmemesi dikkat çekerken, içerisinde birçok su kuşu türünü de görmeniz mümkün.

Gökçeada Dereköy

Dereköy, Gökçeada’nın batısında bulunan bir Rum köyüdür. Konumu ve Pirgos limanına sahip olması geçmişte diğer göre sosyal ve ekonomik açıdan daha fazla gelişim gösterdiğini ve bir zamanlar Türkiye’nin 1950 hane ile en kalabalık köyü olduğunu bilmelisiniz. Köyün girişindeki 2 tane kilise bulunuyor ve inşaları 1800lü yıllara dayanıyor. Bu kiliseler Hagia Marina Kilisesi ve çarşıdaki Koimesis Tis Theotokos Kilisesi. Dereköy’de birkaç tane konaklama yeri bulunmasının yanı sıra, oğlak tandır yiyebileceğiniz bir kır restoranı ve restore edilen eski bir Rum evinin bahçesine kurulu (Kalyopi Köy Evi) bir kafe bulunuyor.

Evrenye Köyü

Evrenye Köyü Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde bulunur ve Karadeniz’in en güzel köylerinden sadece biri! Karadeniz’in kıyısında, yemyeşil bir vadinin içinde bulunan köy sonbaharda farklı bir güzelliğe bürünüyor. Güneşin denizden doğup, denizden battığı bu eşsiz köyün içerisinden çay akıyor. Köyün girişinde asırlık dev bir çınar var. Çınar altında oturup, Karadeniz’i seyretmek ayrı bir keyif…

Biletall.com’dan Kastamonu’ya En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Kozbeyli Köyü

Tarihi ile keşfedenlerin hayran kaldığı son derece huzur dolu atmosferi ile herkesin ziyaret etmesi gereken bir köydür. İzmir’in Foça beldesine bağlı olan Kozbeyli Köyü adeta saklı bir cennet gibi. Bugüne dek hala dimdik ayakta kalmayı başarmış Kozbeyli Cami 1611 yılında inşa edilmiş önemli tarihi eserdir. Camii’de Osmanlı döneminin mimarisini oldukça zarif bir şekilde yansıtıyor.

Adatepe

Köy sakinleri tarafından kurtarılmış diyebileceğimiz Adatepe Köyü kendinizi huzurlu hissedeceğiniz yerlerden. Özellikle 1980’lerde İstanbullu bir grup yazar tarafından tüm evlerin restore işlemini yaparken devletten hiç destek almadıkları önemli bir detaydır. Adeta İtalyan köylerini anımsatan görüntüsüyle sizleri kendine hayran bırakacak bu köyü ziyaret etmenizi öneririz.

Kaleköy

Tarihi ve doğal yapılarıyla ziyaretçileri ciddi anlamda etkiliyor. Sabah kuş cıvıltıları ve dalga sesleriyle uyanmak isteyenlerin tercih ettiği Kaleköy’ün ender özelliklerinden birisi de karada olup karayolu ile ulaşım sağlanamaması köye ayrı bir güzellik katıyor. Konaklamanızı eski taş evlerde sağlayabileceğiniz bu cenneti de anılarınıza ekleyebilirsiniz.

Kilitbahir Köyü

Köyde 1462 yılında inşa edilen kale, 1541 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından restore edilen ve günümüze kadar ulaşan nadir tarihi yerlerden. Çanakkale Boğazı’na girip çıkmak isteyen tüm gemiler bu bölgede durdurulup kontrol altına alınmış ve stratejik olarak Osmanlı tarihinde de ayrı bir yeri olduğunu söylemek mümkündür. Kale 1980 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Korunması Gereken Kültürel Miras” listesine eklenmiştir.

Faralya Köyü

Faralya Köyü Fethiye ilçesine bağlı bir mahalledir. Ölüdeniz’e 10 km uzaklıkta olan Faralya Köyü’nde tarihi Roma ve Likya kalıntılarına, Kelebekler Vadisi’ne ve çeşitli doğal zenginliklere ulaşmak mümkündür. Yeşilin içinde sırtınızı yaslayıp huzuru koklayabileceğiniz bu yer sizi hayran bırakabilir.

Biletall.com’dan Fethiye’ye En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Belkıs Köyü

Gaziantep’in Nizip ilçesinde bulunan Belkıs (Zeugma) Köyü gezilmesi ve görülmesi gereken tarihi bir köy.  Belkıs köyünün asıl popüler ve dikkat çeken tarafı ise burada bulunan Zeugma Antik Kenti’dir. Bu kent dünyaca popüler bir tarihi antik kenti olup yıl boyunca çok sayıda kişi tarafında ziyaret edilmektedir. Zeugma Antik Kenti dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesidir.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • https://www.ayagimintozuyla.net/bafa-golu-ve-kapikiri-koyu.html
  • https://www.gokceadarehberim.com/nm-Derek%C3%B6y_Shinudi-cp-99
  • https://www.evrenye.com/galeri
  • https://hayatguzelbiyer.blogspot.com/2014/01/haftasonu-kesfi-foca-kozbeyli-koyu.html
  • https://www.bizevdeyokuz.com/adatepe-koyu-kaz-daglari-gezilecek-yerler
  • https://www.kasgezirehberi.com/nm-Kalek%C3%B6y_Simena-cp-600
  • https://www.canakkalekalem.com/ozgur-ceylandan-kilitbahir-onergesi
  • https://gezmekguzel.com/faralyada-balayi-faralyada-romantik-tatil/
  • https://www.youtube.com/watch?v=8FsmP5rL7B0
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.