Tatil Çantanızda Mutlaka Bulunması Gereken 7 Eşya

Mükemmel bir tatil, her anının mükemmel olduğu tatildir. Kafanızı meşgul eden sorularla dolu anlar, o tatile zarar verir. Bu yüzden tatil kadar tatil yolu da mükemmel olmalı. Tatil yoluna çıktığınızda hep kafanızı şu sorular meşgul eder: Ütüyü prizde mi unuttum? Salonun penceresi açık mı kaldı? Mutfağın ışığını kapatmış mıydım? Çantaya koymayı unuttuğum bir şey var mı? İster ailece Kumburgaz’daki yazlığınıza gidin, ister dünya turuna çıkın, kafanızda bu sorular hep yankılanır durur. Bu sorulardan evle ilgili olanlardan kurtulmanın kesin yolu ev anahtarınızı güvendiğiniz birine teslim etmek, çantayla ilgili olanlar için ise yazımızı okuyun. Yoksa hayalini kurduğunuz tatil yolunda sıkıntılı zamanlar geçirebilirsiniz.

Tatil çantanızda mutlaka bulunması gereken 7 eşyadan önce, çantanızı hazırlarken aklınızda bulunması gereken 7 husustan bahsedelim. Yazımızdan sonra tatil çantanızı hazırlayın ve mümkünse hep hazır bekletin. Sürekli tatile çıkamasanız bile kapıdaki o çanta sizi hayata bağlayacak ve tatil için çalışmanız gerektiği gerçeğini hatırlatacaktır.

1. Bilinçli olun

Bilinç anahtar kelimemiz. Tatil çantanızı hazırlarken ne kadar bilinçli olursanız, yolculuğunuzda ve tatilinizde o kadar rahat edersiniz. Evde bir şeyler unutmak can sıkıcı olabilir ama unutmayın gereğinden fazla eşya almak da yükünüzü ağırlaştıracak ve bir süre sonra size problem olacaktır.

2. Tatilinizi planlayın

Tatilinizi iyi planlarsanız, tatil boyunca size gerekecek olanları daha iyi tahmin edebilirsiniz. Kaç gün kalacaksınız? Hava nasıl olacak? Gidilecek yerde alışveriş yapılabilecek yerler var mı? Denize girme imkanı var mı? Gününüzü nasıl geçireceksiniz? İş seyahatine mi çıkıyorsunuz? Düşünün ve plan yapın.

3. Bütçenizi oluşturun

Bütçenizi bilmek önemli. Çünkü tatilde bazen biraz ipin ucu kaçabiliyor. Otele ne kadar ödeyebilirsiniz? Araba kiralayacak mısınız? Öğünlerde harcayacağınız para ne kadar olacak? Bütçenizi oluşturduktan ve kesin bir şekilde belirledikten sonra işiniz daha kolay. Böylelikle çantanıza kıyafet bile koymayıp, gideceğiniz yerden alacağınız kıyafetleri kullanabilirsiniz.  Öyle ya bütçeyi aşmadıktan sonra her şey mübah. Bütçenize uygun uçak biletleri Biletall.com’da!

4. Tatile çıkılan kişi sayısı

Tatile ailenizle çıkıyorsanız aile bireylerinin yükünü de taşıyacaksınız demektir. Çocuklu aileler için çocuklarının oyuncağı en gerekli eşyadan bile daha gerekli olabiliyor. Eşiniz sürekli bir şeyleri unutuyorsa işiniz daha da zor. Onur yerine de düşünmelisiniz. Arkadaşlarınızla tatile çıkıyorsanız ve arkadaşlığın sorumluluk sahibi tarafıysanız (yazımızı okuduğunuza göre öylesiniz) yine işiniz zor. Arkadaşınız mutlaka bir şeyleri unutacak ve sizin eşyalarınızı kullanacak.

5. Erken rezervasyon yaptırın

Erken rezervasyon hem oteli, uçağı (Biletall Uçak Bileti) daha ucuza almanızı sağlar hem de tatil fikrinin kafanızda daha iyi oturmasını sağlar. Tatile çıkacağım düşüncesinin yerine tatile Küba’ya gideceğim düşüncesi kafanızda tatil çantanızı yavaş yavaş hazırlamanızı sağlar.

6. Yumurtanın kapıya dayanmasını beklemeyin

Tatil çantanızı son dakika hazırlamayın. Çok şanslı olmadığınız takdirde bir şeyler mutlaka eksik olacaktır. Her seferinde bir dahaki tatilde planlı olacağım, son dakikaya bırakmayacağım diyenlerdenseniz bu yazıyı okuduktan sonraki sefer planlı olun.

7. Listeleyin

Liste yapmayı bir alışkanlık haline getirin. Alışveriş yaparken, günlük işlerinizi planlarken, temizlik yaparken, spor yaparken kısacası hayatınızın her alanında liste yapın. Tatil çantanıza geçen seyahatinizde neler koydunuz? Tatil çantanıza koyduklarınızdan hangilerini hiç kullanmadınız? Hayatınızı kurtaran eşyalar neler oldu? Keşke bunu da koysaydım dediğiniz neydi? Listeleyin. Göreceksiniz tatil çantanızı hazırlarken de, çalışırken de, dinlenirken de liste yapmak ne kadar önemli. Kağıt, defter, kalem taşımanıza da gerek yok. Akıllı telefonunuza yükleyebileceğiniz onlarca uygulama sayesinde, her şeyin listesini kolayca yapabilirsiniz.

Şimdi gelelim çantanızda mutlaka bulunması gereken 7 eşyaya.

1. Seyahat cüzdanı

Pasaport, kimlik, ehliyet, biletler, rezervasyonlar, giriş belgeleri, seyahat sigortası ve acil durum numaralarını seyahat cüzdanında düzenli bir şekilde saklayabilirsiniz. Önemli belgelerin fotokopilerini başka bir yerde, mesela cebinizde bulundurursanız kaybetmeniz halinde size çok yardımcı olacaktır.

2. Kişisel Bakım Çantası

Kişisel bakım eşyalarınızı toplu şekilde koymanız gereken bir kozmetik çantanız kesinlikle olmalı. Kozmetik eşyalarınızın dağılmaması, akmaması ve düzenli bir şekilde kalması için bu çanta seyahat için şart diyebiliriz.

Seyahat Çantalarıİçin Hemen Shop.biletall.com’a Göz At »

3. İlaç

Düzenli kullanılan ilaçlar ve ağrı kesici gibi ihtiyaç anında kullanılacak ilaçlarla birlikte reçete.

4. Gıda

Açlığı giderecek kolay bozulmayan gıdaları tercih edin. Yolda her yerde duramayabilirsiniz. Dursanız da durduğunuz yerde yiyecek bir şey bulamayabilirsiniz.

5. Çanta içi düzenleyici

Seyahatte gereksinimlerinizi düşünerek bu düzenleyiciler sayesinde daha düzenli olmak mümkün.

Valiz İçi Düzenleyiciİçin Hemen Shop.biletall.com’a Göz At »

6. Kişisel temizlik malzemeleri

Kağıt mendil, ıslak mendil, diş fırçası, diş macunu, krem, deodorant, sabun, şampuan. Eğer bir otele gidiyorsanız şampuan, sabun gibi otelde olacak malzemeleri yanınıza almayın.

7. Elektronik

Şarj kablosu, veri aktarma kablosu, hafıza kartı, adaptör dönüştürücü. Malum devir teknoloji devri ve teknolojisiz kalmak susuz kalmak gibi.

Seyhatlerinizi Kolaylaştıracak Eşyalar Biletall Shop’ta Sizleri Bekliyor »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.