Büyükada’nın En Keyifli Plajları

İstanbul açıklarında yer alan bu muhteşem ada aynı zamanda Prens Adaları olarak da bilinmektedir. İsminden de anlaşıldığı gibi en büyük ada burasıdır. Karaya en uzak adalardan biridir. Ayrıca adaların merkezidir. Ada içerisinde yer alan doğal güzellikler herkesi büyüler. Muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Erguvanlar, çam ormanları ve özellikle tarihe tanıklık eden köşkler oldukça değerlidir. Sizleri etkileyecek bir sürü güzelliğe sahip olan Büyükada, gezmeye doyamayacağınız yerlerden biridir. Hem yerli hem de yabancı birçok turistin tercih noktasıdır. Ada içerisinde sayısız plaj yer almaktadır. Hem ücretli hem de ücretsiz olarak hizmet veren plajlar vardır. Her kesime uygun olan bir tatil yeri olduğu düşünülür. Kısa veya uzun bir tatil planı yapıyorsanız Büyükada’yı tercih edebilirsiniz.

Yörükali Plajı

İstanbul’un yakınında yer almaktadır. Adada yer alan en büyük plajlardan biridir. Oldukça temiz ve sakin olduğu bilinmektedir. Deniz içerisi ve plajı tamamen kumla kaplıdır. Kumdan oluşmaktadır. Oldukça geniş olduğu için kalabalık olabilmektedir. Özellikle aileler için oldukça kullanışlıdır. Bu yüzden fazlasıyla tercih edilmektedir. Su içerisinde çeşitli aktiviteler yapılabilmektedir. Güzel vakit geçirilebilecek alanları vardır. Plaj içerisinde ki yer alan deniz berrak bir suya sahiptir. Denizin fazla dalgalı olmaması da önemli bir özelliğidir. Martıların da sizlere eşlik ettiği bu plajda keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca plaja giriş oldukça makul fiyatlarda ayarlanmıştır. Şezlong, duş, wc, şemsiye gibi çeşitli hizmetlerden yararlanılabilinmektedir. Plaj ulaşımı ücretsiz motorlarla sağlanmaktadır. Sizlere çeşitli konaklama imkânları da sunulmaktadır. Büyükada içerisinde keyifli bir tatil geçirmek için bu plajı tercih edebilirsiniz.

Blue Beach

Büyükada’nın İstanbul’u gören tarafında yer almaktadır. Marmara’nın en sakin yerlerinden birinde bulunmaktadır. Plajı çok geniş değildir. Ailenizle veya arkadaşlarınızla gelip keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Deniz içerisinde yosun olması rahatsız edici bir durum olabiliyor ancak yosunları temizleyen bir görevli bulunmaktadır. Plaj kumdan oluşmaktadır ancak plajın küçüklüğünden dolayı şezlonglar bütün kumu kaplamaktadır. Bu yüzden kumun tadı çok fazla çıkmamaktadır. Hafta sonları oldukça kalabalık olan plaj hafta içi sakin olabiliyor. Sakinliği seviyorsanız tercihinizi tatil günleri dışında kullanabilirsiniz. Plaja girişler ücretlidir. Ulaşımınızı adaya geldikten sonra servislerle sağlayabilirsiniz.

Halik Koyu Plajı

Marmara Denizi’nin sayılı ve önemli koylarından biridir. Büyük adanın en uzun plajı olarak bilinmektedir. Özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olmaktadır. Hafta içi çok fazla tercih edilmeyen bu plajı eğer sakinlik seviyorsanız hafta içi tercih etmelisiniz.  Deniz derinliği oldukça fazladır ve plaj taşlardan oluşmaktadır. Deniz içerisinde denizanaları yer almaktadır. Sizi rahatsız edeceğini düşünüyorsanız burayı tercih etmemelisiniz. Ayrıca plaja giriş ücretlidir.

Prenses Koyu Plajı

Adanın güzel ve temiz plajlarından biridir. Şehrin kalabalığından uzak kalabileceğiniz oldkça fazla tercih edilen bir plajdır. Çevresinde bulunan yemyeşil ormanlar ile sizlere eşsiz bir manzara sunmaktadır. Doğası sizlere keyifli bir tatil sunmaktadır. Konaklama konusunda sizlere çeşitli hizmetler vermektedir. Butik oteller ve bungalovlarda konaklayabilirsiniz. Deniz suyunun yosunlu olması sizleri rahatsız edecekse bu plajı tercih etmeyiniz. Çünkü su içerisinde yosunlar yer almaktadır. Plaj fiyatları makul seviyede olan bu koy içerisinde sizlere eşsiz güzellikler sunan kuş sesleriyle keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Ulaşımınızı ada içerisindeki servislerle sağlayabilirsiniz.

Nizam Plajı

Büyükada içerisinde yer alan Nizam Mahallesi’nde bulunmaktadır. Nizam Plajı adanın en sakin plajlarındandır. Suyunun pek fazla berrak olmaması nedeniyle çok tercih edilmez. Uzun bir iskelesinin olması denize atlayarak girenler için tercih sebebi olabiliyor. Sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız tercihinizi Nizam Plajı’ndan yana kullanabilirsiniz. Ayrıca plaj girişi ücretsizdir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.