Toros Ekspresi Hakkında Tüm Bilgiler

Kalkış Şehir: Adana
Varış Şehir: Konya

Rota Uzunluğu: 370 Km
Yolculuk Süresi: 6 Saat

Toros Ekspresi Nedir?

Toros Ekspresi; Adana’dan başlayıp Konya’da biten tren güzergâhıdır. Toros Ekspresi tren bileti ile yaklaşık 6 saat sürecek olan bu yolculukta, toplamda 370 kilometre kat edilecektir. Haftanın 7 günü sefer bulunmaktadır.

Son dönemde popülaritesi giderek artmakta olan Toros ekspresi ile seyahate çıkabilmek için TCDD sitesinden biletlerinizi almayı unutmayın. Özellikle bayramlarda ve tatil günlerinde yoğunluğu daha da artan bu rotada tren bileti alırken hızlı hareket etmeniz gerekebilir.

Toros ekspresi sadece pulman ile seyahat imkânı sunmaktadır. Yolculuk güzergâhında kat edilecek şehirler bilhassa yaz aylarında son derece sıcak olacaktır. Kıyafet seçiminizi bunu da göz önünde bulundurarak yapmalısınız. Hafta sonu ailenizle kısa bir tatil için bile yola çıkabilirsiniz.

Toros Ekspresi Güzergâhı ve Geçtiği Şehirler

Toros ekspresi Akdeniz ve İç Anadolu’yu birbirine bağlamaktadır. Adana’dan başlayıp Konya’da son bulacak olan Toros ekspresi güzergâhında yolculuk boyunca sırasıyla; PozantıUlukışla-Ereğli noktalarından geçilip Konya’ya ulaşılacaktır.

Haftanın her günü düzenlenmekte olan Toros ekspresi olağanüstü durumlar haricinde düzenli olarak Adana Garı’ndan saat 07.45’te ve tersi istikamette Konya Garı’ndan saat 15.30’da hareket etmektedir.

Toros Ekspresi Sefer Saatleri

Gidiş:

Toros Ekspresi Adana Garı hareket saati 07.45’tir. Fazla uzun sürmeyecek olan bu yolculukta herhangi bir aksaklık meydana gelmediği durumda yaklaşık olarak 6 saat sonra Konya’ya ulaşacaksınız. Öğleden sonra 13.30-14.00 civarı bir saatte Konya’ya varmış olacaksınız. Ters istikamette gün içerisinde bulunan tek sefer saat 15.30’da olduğundan, dönüşünüzü de Toros ekspresi ile planlıyorsanız en az bir gece Konya’da konaklamanız gerekebilir. Bu konaklama süreci içerisinde işlerinizi halledebilir, Selçuklu İmparatorluğu’nun başkenti Konya’nın mutfağını tadabilir, Mevlana Müzesi, Aziziye Camisi, İnce Minareli Medrese ve Yerköprü Şelalesi gibi önemli noktaları ziyaret edebilirsiniz.

Dönüş:

Toros Ekspresi dönüşü için aynı tren ile seyahat edebilirsiniz. Konya Garı’ndan Adana Garı’na her gün sabah 15.30’da sefer bulunmaktadır. Yolculuk rotası ve süresi ters istikamet ile aynıdır.

Toros Ekspresi Bileti Nasıl Alınır?

Toros ekspresi bilet almak için acele etmelisiniz. Bazı günler aşırı ilgiden dolayı uygun sefer bulmak zorlaşabilir. Toros ekspresi tren biletinizi satın almak için TCDD sayfasına girerek nereden nereye alanlarında Adana- Konya seçimlerini yapıp size uygun seferleri görüntüleyebilir, kolaylıkla satın alabilirsiniz. Oluşabilecek potansiyel yoğunluklar sebebi ile biletinizi alırken son güne bırakmamanızı tavsiye ederiz.

Toros Ekspresi’ndeki Vagon Tipleri

Toros Ekspresi’nde sadece pulman vagon tipi bulunmaktadır.

  • Pulman Vagon

Alışılagelmiş yolcu otobüsü düzeni ile bire bir aynıdır.  İki yanda ikişerli sıralar(2+2) veya bir tarafta ikişerli diğer tarafta tekli sıralardan (2+1) oluşur. Koltuklar ve koltuk diz mesafesi oldukça geniştir. Her koltuğun kendine ait bir prizi mevcuttur.

Toros Ekspresi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Valiz için ayrı bölüm var mı?

Tren içerisinde valizler için ayrı bir bölüm bulunmamaktadır fakat koltuk üstlerinde baş üstü raflar vardır.

Tuvalet var mı?

Trenin her vagonunda tuvalet ve lavabo bulunmaktadır.

Toros Ekspresi’nde evcil hayvan kabul ediliyor mu?

Evcil hayvan kabul ediliyor fakat %50 indirimli şekilde bilet almanız gerekmektedir.

Tren içi sıcaklığı nasıl?

Vagonların hepsinde sıcaklık yeteri derecededir. Kompartımanlarda bulunan ısı panellerinden oda sıcaklığını dilediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Trende priz var mı?

Vagonlarda priz bulunmaktadır. Priz sayısı yetersiz kalabilmesi durumuna karşı yanınıza çoğaltıcı almanızı tavsiye ederiz.

Trende internet var mı?

Trende Wi-Fi bulunmamaktadır.

Trende sigara içiliyor mu?

Tren içerisinde sigara içmek yasaktır.

Toros Ekspresi’ne ne zaman binilmeli?

Toros Ekspresi’ne ilkbahar aylarında binilmelidir. Doğanın canlanmaya başladığı anlara tanıklık etmek büyüleneceğiniz bir yolculuğa sebep olup  ruhunuzu dinlendirecektir.

Toros Ekspresi İstanbul seferi var mı?

Toros Ekspresi Adana-Konya hattında bulunduğundan Toros Ekspresi macerasına İstanbul’dan katılmak için öncelikle Adana yada Konya’ya gelmeniz gerekmektedir.

Toros Ekspres Görselleri

Turistik Olarak Toros Ekspresi

Toros Ekspresi ile seyahat etmek için en uygun zaman.

Tipik karasal iklim görülen Konya’da kış ayları soğuk yaz ayları sıcak geçmektedir. Adana’da ise Akdeniz iklimi görülmektedir. Yaz aylarına oldukça sıcak olan Adana, kış aylarında pek de fazla soğuk olmamaktadır. Bunaltıcı sıcaklardan uzak ama hava güzel olsun derseniz, bahar aylarında seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Adana’da görülmesi gereken yerler.

Türkiye’nin sıra dışı şehirleri arasında yer alan Adana, her tür turistin beklentisini karşılayacak potansiyele sahiptir. Yaz aylarında sıcak olsa da birçok turist şehri ziyaret etmektedir. Şehre gelen turistlerin ilk durakları genellikle Seyhan Nehri olmaktadır. Seyhan Nehri kıyısında yürüyüş yapabilirsiniz dilerseniz piknik alanlarında piknik yapabilirsiniz. Seyhan Nehri boyunca birçok ziyaret edilecek yer vardır. Bunlardan en önemlileri; Adana Merkez Parkı ve Sabancı Merkez Camii’dir. Oldukça ihtişamlı olan bu cami görmeye değer bir mimaridir. Hediyelik eşyaların ana durağı olan yer ise Kazancılar Çarşısı’dır. Adana’nın simgelerinden birisi olan portakalın bahçelerini ziyaret etmek isterseniz, Selmanbeyli Köyü’nü ziyaret edebilir portakal bahçelerinde fotoğraf çekinebilir, portakal toplayabilir ve köy lezzetlerini tadabilirsiniz.

Adana’da ne yenir?

Türkiye’nin en güzel mutfaklarından birine sahip olan Adana’ya sadece yemek gezisi bile yapılabilir. Adana denince akla gelen ilk şey Adana Kebap’tır. Kebabın yanında Adana şalgamı içmenizi tavsiye ederi. Mükemmel bir uyum sağlamaktadır. Adana ve çevresinde bulabileceğiniz lezzetlerden birisi ise bici bicidir. Özellikle yaz dönemlerinde daha sık tercih edilen bir tür tatlıdır. Serinletici ve ferahlatıcı bir tadı vardır.

Konya’da görülmesi gereken yerler.

Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Konya, birçok türbe ve camiye de ev sahipliği yapaktadır. Bunların en başında Mevlana Türbesi daha sonra ise Nasreddin Hoca türbesi gelmektedir. Konya denince akla semazenler gelir. Sizde semazenlerin eşsiz gösterilerini izlemek istiyorsanız Konya Kültür Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz. Her akşam düzenli olarak sema gösterileri yapılmaktadır. Son zamanların popüler mekânlarından olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ni ziyaret etmeyi unutmayın. Bahçe içerisinde yüzlerce çeşit kelebek, böcek ve bitki çeşidi bulunmaktadır. Türkiye’nin en büyük yüz ölçümüne sahip şehir olan Konya’nın en güzel ve görülmesi gereken köylerinden birisi olan Sille Köyü birçok tarihi mekâna ve güzel lezzetlere ev sahipliği yapmaktadır. Konya’ya yolunuz düştüğünde mutlaka Sille Köyünü ziyaret etmelisiniz.

Konya’da ne yenir?

Özellikle turistik yerlerde satılan Mevlana şekerini mutlaka deneyimleyin ve sevdiklerinize bir paket alıp hediye edin. Konya denince akla iki lezzet gelmektedir. Bunlardan ilki etli ekmektir. Konya ile özleşmiş olan bu lezzet kıymalı pideden farklıdır. Konya’nın diğer lezzeti ise fırın kebabıdır. Fırın kebabının özelliği Merinos Koyunu etinden yapılıyor olması. Odun ateşinde pişen bu et tırnak pidenin üzerinde servis edilir. Et yemeyi sevenlerin mutlaka denemesi gereken lezzetler arasındadır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.