Tripadvisor’ın Seçimiyle Dünya’nın En Eğlenceli 8 Lunaparkı

Eğlenmek ve güzel vakit geçirmek deyince ilk akla gelen etkinliklerden olan lunaparklar, her yaştan ziyaretçinin keyifli vakit geçireceği bir gün vadediyor. Gezginlerin oyları ile seçilen en eğlenceli lunaparklar listesinde Türkiye’den yer bulunmasa da Dünya’da ziyaret edebileceğiniz birbirinden güzel lunaparklar bulunuyor.

Universal Serüven Adaları – Florida

Dört yıl üst üste 1 numaralı lunapark seçilen Universal Serüven Adaları, süper kahramanlar, canavarlar ve büyülü yaratıkların gerçek olduğu topraklara kurulu. Her biri farklı temaya sahip 7 adadan oluşan oyun parkında, izlerken keşke ben de orada olsaydım dediğiniz Harry Potter dünyasına girme şansı yakalıyorsunuz.

Magic Kingdom – Florida

Florida’nın bir başka ünlü lunaparkı Magic Kingdom 1971 yılında ziyarete açılan 6 farklı temalı alandan oluşuyor. Cindirella, Mickey Mouse, Tinker Bell ve Rapunzel gibi Disney prensesleri ve karakterleri ile geçireceğiniz günde, zaman geçirebileceğiniz 37 farklı etkinlik ve 42 farklı eğlence aracı seçeneğiniz var.

Biletall.com’dan Amerika’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Le Puy du Fou – Fransa

Tarihi canlandırmalar, su gösterileri, müzikaller ve labirentlerle dolu olan lunapark, Disnayland Paris’ten sonra Fransa’nın en çok gidilen ikinci lunaparkı. 26 ana gösterisi olan parkta her bir gösteri yaklaşık 30-40 dakika sürüyor.

Universal Hollywood Stüdyoları – California

Film stüdyosu ve lunapark olan Universal Hollywood Stüdyoları’nda izlediğimiz film ve dizilerin çekildiği yerleri görebilir, kırmızı halıda yürüme hayalinizi gerçekleştirebilir ve Jurrasic Park’ta zaman geçirebilirsiniz. Amerika uçak bileti ile dünyanın en iyi lunaparklarında eğlenebilirsiniz.

Disneyland Park – Fransa

Dünyanın en popüler eğlence parklarından olan Disneyland, 1992 yılında açılmıştır ve ABD dışında açılan ikinci Disney parkıdır. 50’den fazla etkinliği ve eğlence aracı ile Disneyland büyülü bir deneyim ve maceralı bir gün sunuyor.

Disney Hayvan Krallığı – Florida

Lunapark şehri Florida’daki bir başka popüler durak, Disney Hayvan Krallığı. Dünyanın alan olarak en büyük tema parkı, her yıl yaklaşık 10 milyon ziyaretçi ağırlamaktadır. Tema parkı 1998 yılında açılmıştır, çevreyi ve hayvanları koruma felsefesi üzerine kurulmuştur.

Tivoli Bahçeleri – Danimarka

1843’te açılan park, yine Danimarka’daki Dyrehavsbakken’den sonra dünyanın ikinci en eski eğlence parkıdır. Yılda 4.6 milyon ziyaretçi ile Tivoli Bahçeleri dünyanın en popüler eğlence parklarından biridir. Dünyanın hala çalışan en eski tahta hız treni ile ünlü olan parkta deneyebileceğiniz birbirinden eğlenceli araçlar vardır.

The Island in Pigeon Forge – Tennessee

Hepsi birbirinden farklı şeyler sunan 35’in üzerinde mağaza ve alışveriş yapabileceğiniz dükkana sahip eğlence parkında sıkılmadan tüm günü geçirebilirsiniz. Değişik konseptlere örnek verecek olursak, Puzzled aklınıza gelen tüm iki ve üç boyutlu yapbozların bulunduğu, Kriptonite Character Store ünlü çizgi roman karakteri ile alakalı her şeyi bulabileceğiniz bir yer.

 

 

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.