Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler

İşte Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler
Buralarda Türk Lirası Harcarken Çarpma İşlemine Gerek Duymayacaksınız

Türk parası karşısında dolar ve Euro gibi para birimleri daha değerlidir. Bu para birimlerinin kullanıldığı ülkelerde harcamalar daha fazla olur ve bu da mali durumumuzu oldukça zorlayabilir. Ancak Türk parasının daha değerli olduğu ülkeler de yok değil. Bu ülkelerde çok düşük rakamlarla tabiri caizse krallar gibi geçinilir. İşte, Türk parasının değerli olduğu ülkeler…

Ukrayna

Bir Avrupa ülkesi olan ve Türkiye’den girişlerde vize istemeyip sadece kimlikle giriş yapmak mümkün olan Ukrayna’da Türk parası oldukça değerli… UNESCO listesinde bulunan yapılar, parklar, festivaller, eğlence mekânları ve turistler için harika aktiviteleriyle dolu olan Ukrayna kesinlikle gidilmesi gereken ülkeler arasında yer alıyor. Zengin mutfağı ve tarihsel geçmişi de oldukça dolu olan Ukrayna’da 1 TL, ortalama olarak 3.45 Ukrayna Grivnasına tekabül ediyor.

Bulgaristan

Balkanlardaki komşumuz olan Bulgaristan bir Avrupa birliği ülkesidir ve uzun süreler boyunca Osmanlı Devleti’ne bağlı kalmıştır. Bu yüzden de Balkan ve Türk kültürü iç içe geçmiş ve son derece benzer özellikleri olan toplumlar ortaya çıkmıştır. Bulgaristan; gece hayatı, eğlenceleri, mutfak kültürü ve festivalleri ile kesinlikle ziyaret edilmesi gerekiyor. Üstelik Türk parası karşısında Bulgar Levası oldukça düşük rakamlarda kalıyor.

Gürcistan

Karadeniz kıyısında bulunan Gürcistan’a girişler kimliklerle yapılıyor ve bu ülkede çok para harcamadan geri dönülüyor. Tarihi güzellikleri, eşsiz doğası ve olağanüstü eğlenceleriyle Gürcistan yaşamın çok ucuz olduğu ülkeler sıralamasında hatırı sayılır bir yere sahip. Yemekten giyime, eğlenceden elektronik eşyalara kadar her şeyin ucuz olduğu ülkenin para birimi 1TL karşısında 0.39 GEL olarak hesaplanıyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Gürcistan Uçak Biletini Bul »

Romanya

Turistlerin yoğun olarak ilgi gösterdiği Romanya, Karpatların gölgesinde, eşsiz güzellikleri, binlerce yıllık tarihi ve turizme olan bakış açısıyla oldukça revaçta olan bir ülke. Üstelik harika gece hayatı, tadına doyamayacağınız eğlenceleriyle Romanya hiç ayrılmak istemeyeceğiniz bir ülke olacak. Buna bir de Romen para birimi olan Rumen Leyi’nin karşısındaki Türk parasının değeri eklenirse tatiller daha uzun ve daha ucuz şekilde geçirilebilir. Romanya’da ucuz bir tatil yapmak istiyorsanız Romanya uçak biletini erkenden satın alın.

Moldova

Hiç bitmeyen gece hayatı ve eğlence anlayışı olan Moldova’da Türkiye’den gidişlerde vize istemiyor ve girişler sadece kimlikle gerçekleştiriliyor. Dünyanın her yerinden turist çeken ve oldukça da ucuz bir ülke olan Moldova’da fiyatlar neredeyse Türkiye’den 2’de 1 daha ucuz. 2,07 Moldova Liyi, 1 TL yapıyor.

Tayland

Uzak Doğu’da turizmin çekim merkezi olan Tayland, dünyanın en çok ziyaret edilen ülkeleri arasında bulunuyor. Her turistin beklentisini karşılayacak olan Tayland, aynı zamanda Türk lirası karşısında daha değersiz olan Bahtı ile de yüzleri güldürüyor. Uzakdoğu mutfağı ve dünya mutfaklarını barındıran, her kültüre göre lezzetler bulabileceğiniz ülkede yeme-içmeden konaklamaya, eğlenceden eşya alımına kadar aklınıza gelen her şey çok ucuz. 1 TL 3.78 Tayland Bahtı yapıyor. Rengârenk adaları, bembeyaz kumsalları, doğal parkları ve görkemli tapınakları ile Taylan bütçe dostu görülmesi gereken ülkeler arasında geliyor.

Endonezya

Uzakdoğu’da bulunan Endonezya bölgenin en fazla Müslüman nüfusa sahip ülkesidir. Özellikle Bali, ülkenin turizm merkezi olarak ön plana çıkıyor ve dünyanın her yerinden gelen turistleri en iyi şekilde karşılıyor. Başkent Cakarta ise renkli hayatı, sıcak insanları ve farklı kültürleri bir araya getirmesiyle hayran olacağınız bir şehir. Türkiye’ye göre oldukça ucuz olan Endonezya’da konaklama, eğlence, yeme içme ve diğer masraflar da dahil çok ucuza uzun süreli tatiller gerçekleştirebilirsiniz. 1TL 1.779,16 Endonezya Rupiahı’na denk geliyor.

Filipinler

Adalar cenneti kelimesinin tam karşılığı olan Filipinler, Güneydoğu Asya’da yer alıyor. Ülke genelinde 7 binden fazla ada ve adacık bulunuyor. Dünyanın çok farklı bölgelerinden gelen turistleri misafir eden bu şirin ülkede özellikle yaz turizmi oldukça ileri seviyelerde. Türkiye’de ve Kuzey yarım kürede kış ayları hüküm sürdüğünde Filipinler’de turistler deniz, kum ve güneşin tadını çıkarıyor. Çok özel coğrafyalardan olan ve misafirlerini oldukça etkileyen Filipinler’de Türk parası 5 kat daha fazla değer kazanıyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Filipinler Uçak Biletini Bul »

Vietnam

Tarihi filmlere ve özellikle Rambo filmlerine konu olan Vietnam Güneydoğu Asya’nın en muhteşem ülkelerinden biridir. Pitoresk vadiler, plajlar, sömürge döneminden kalma kasabalar, arkeolojik kalıntılar ve tapınakları ziyaret edebileceğiniz, eğlence hayatında oldukça güzel vakit geçirebileceğiniz Vietnam’da maddi açıdan da çok fazla harcama yapmayacaksınız.

Malezya

Uzakdoğu’da Tayland ile yarışan Malezya yılda 10 milyondan fazla turisti ağırlayan ve turistlerin yeni çekim merkezi olan harika ülkelerdendir. Tarihsel geçmişi, doğal güzellikleri ve harika doğasıyla beklenenden çok daha fazlasını sunan Malezya’da kültürel turizmden eğlence turizmine kadar geniş yelpazede seçenekler sunuluyor. Üstelik ekonomik açısından da ülkemizin para birimi daha yüksek değerler ifade ediyor.

Not: Yukarıda yer alan para birimi çeviri bilgileri 2020 yılı Kasım ayı dönemine göre belirlenmiştir. Sonraki dönemlerde ülkelerdeki ekonomik hareketliliklere göre; ülke parası Türk parası karşısında değer kazanabiliyor veya değer kaybedebiliyor. Ancak uzun süredir Türk lirası ve birçok ülkenin para birimi arasında yüksek değişimler yaşanmadığını söylemekte de yarar var.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.