Türkiye’de Balayına Gidebileceğiniz 10 Harika Yer

Yeni evlenen çiftlerin en büyük sıkıntılarından birisi balayı tatilini yapacakları yer bulmak oluyor. Türkiye’nin en güzel yerlerini yeni evlenen kişiler için bir araya getirdik ve bu şehirlerden birisinde balayına gitmenin farkını göreceğinize kesinlikle eminiz.

BODRUM

bodrum

Balayı için en popüler duraklardan biri olan Bodrum hem eşsiz doğa güzellikleri hem de renkli gece hayatı ile yerli yabancı turistlerin mutlaka ziyaret ettiği yerlerdendir. Yeni evli çiftlerin de hemen ilk balayı planlarından biridir. Muğla’nın bu güzel ilçesi, denizi ve kumuyla, tarihe sahne olmuş doğal dekorlarıyla adeta bir turizm cennetidir. Yeni evlilerin kendilerini her açıdan mutlu ve özgür hissettiği Bodrum’da gündüz denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, sokaklarını dolaşıp alışveriş yapabilir, geceleri de birbirinden renkli gece kulüpleri ve barlarında eğlencenin tadına varabilirler. Hemen her milletten insanın doldurduğu barlar sokağında sabahın ilk ışıklarına kadar eşinizle eğlenebilirsiniz. Bodrum’a çok yakın mesafede bulunan Kos adasını da günlük vizesiz turlarla görebilirsiniz.

En Ucuz Bodrum Otobüs Bileti Al >>

MARMARİS

Marmaris

Muğla’nın bir diğer güzel ilçesi Marmaris, eşsiz koyları ve doğal güzellikleriyle balayına çıkan çiftleri beklemektedir. Dalaman Havalimanına 1 saat uzaklıktaki bu şirin ilçe aynı zamanda Yunan adası Rodos’a olan yakınlığıyla da balayına çıkan çiftlerin gözdesi haline gelmiştir. Birçok antik kent barındıran Marmaris, beş yılda bir düzenlenen ve uluslararası alanda da söz sahibi olan yat yarışlarına da ev sahipliği yapmaktadır.  Doğal bir liman olan Marmaris Körfezi aynı zamanda 3 adet büyük marinaya sahiptir. Mavi yolculuk yapanların en güzel güzergahlarından biri olan Marmaris her yaz milyonlarca ziyaretçiyi ağırlamakta ve özellikle balayı için gelen çiftlere unutulmaz anılar yaşatmaktadır.

KUŞADASI

kusadasi

Aydın ilimizin güzel ilçesi Kuşadası, balayı çiftleri için deniz, güneş, kum ve tarihi yerler açısından biçilmiş kaftandır. Hemen her tür turistik tesis temin edilen ilçenin en büyük özelliklerinden biri de Meryem Ana türbesine sahip olmasıdır. Yerli yabancı birçok turistin ve Hıristiyan hacıların ziyaret durağı olan Meryem Ana, balayı çiftlerinin de uğradığı ve saadet dilekleri diledikleri yerlerden biri haline gelmiştir. Muhteşem gün batımı manzarası olan yerlere sahip olan ilçe, romantik bir balayı geçirmek isteyen evli çiftlerin en favori uğrak yerlerinden biridir.

ANTALYA

antalya-kas

Türkiye’nin nüfusu en kalabalık şehirlerden biri olan Antalya, sonbahar aylarının sonuna kadar süren ılıman iklimiyle her kesimden insanın ve balayı çiftlerinin tatil merkezlerinden biri olmuştur. Sapsarı uzun kumsalları, sıcak deniz suyu ve turizm etkinlikleriyle göz önünde olan şehir, yerli yabancı her yaştan insanın, ailelerin ve çiftlerin favori şehirlerindendir. Birçok medeniyete ev sahipliği yağmış olan bu güzel Akdeniz şehri, arka sırada Toros Dağları ve önünde masmavi Akdeniz suları ile eşsiz bir konuma sahiptir. Ünlü Kleopatra Plajı, Karain Mağarası ve daha nice önemli noktalar Antalya il sınırları içinde yer almaktadır. Turistik tesis açısından hemen her bütçeye hitap etmesi ve şehirle iç içe olan doğallığı her daim ziyaretçi toplamaktadır.

AYVALIK

balikesir-ayvalik

Güney Marmara ve Ege’nin incisi bu güzel sahil ilçesi son yıllarda gittikçe popüler bir nokta olmaya başlamıştır. Bereketli zeytin ormanları, dünyanın tanıdığı ünlü Sarımsaklı Plajı, tarihi Rum evleri ve tabi ki Ayvalık tostu ile hem balayına gelen çiftlerin hem de ailelerin en sevdikleri uğrak noktalarından biri olmuştur.  Özellikle yaz aylarında milyonlarca turist çeken ilçe, Midilli adasına olan yakınlığı ile de vizesiz günübirlik turlara katılmaya olanak sağlamaktadır. Türk ve Yunan kültürünün iç içe yaşadığı ve mübadele yıllarında binlerce göç alıp veren ilçede tarihi Rum evlerinden restore edilmiş pansiyonlar her keseye uygun bir şekilde konumlanmıştır. Cunda Adası ise, Ayvalık’ta görülmeye değer en önemli ve güzel yerlerdendir. Kıyı boyunca sıralanmış kafe ve restoranlarında rakı balık keyfi yapabilir ya da meşhur Taş Kahve’de çayınızı kahvenizi yudumlayarak, muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.

En Ucuz Ayvalık Otobüs Bileti Al >>

KAPADOKYA

kapadokya

Nevşehir ilimizin dünyaca ünlü bölgesi, hem balaylarını değişik bir maceraya sokmak isteyenler hem de dingin fakat eğlenceli bir tatil yapmak isteyenler için ideal noktalardan biridir. Kayalara oyulmuş etnik evler, ünlü Peri Bacaları ve balon turu organizasyonları, balayı çiftlerine bambaşka bir dünyanın kapılarını açmaktadır. Göreme Tarihi Milli Parkı da görülecek yerler arasında olan bölgede son derece konforlu ve kaliteli tesisler bulunmaktadır.

ÇEŞME

cesme

Binlerce yıllık bir tarihe sahne olan Çeşme, İzmir’in en favori tatil beldelerinden biridir. Sadece doğal güzellikleri ile sınırlı olmayan bu güzel ilçe uzun kumsalı, dar sokakları ve rüzgar sörfü yapanların ilgisini çekecek güzellikte noktalarla çevrilidir. Alaçatı beldesi özellikle balayı yapmak isteyenlerin en çok görmek istedikleri yerlerden biridir. Dar sokaklara inşa edilen Rum mimarisine özgü evleri, köy kahveleri ile meşhur belde birçok konaklama tesisine sahiptir. Her yaz binlerce turistin ve balayı çiftlerinin akınına uğrayan Çeşme, dünyanın en güzel kıyı ilçelerinden biridir.

DATÇA

mugla-datca

Muğla ilinin bu tarihi ilçesi, Mavi Yolculuk güzergahı arasında olan eşsiz güzellikteki noktalardan biridir. Birçok kaliteli ve temiz turistik tesislerine sahip olan ilçe balayı yapacak çiftlerin listesinde üst sıralarda yer almaktadır. Yunan adaları olan Rodos ve Sömbeki’ye olan yakınlığı sayesinde hem Yunan turistlerin uğrak merkezi hem de Türkiye’den günübirlik ziyarete gidenlerin favori tatil noktalarından biridir. Her bütçeye uygun pansiyonlarıyla da hemen her yaz dolu olan Datça turizm sektörünün başı çeken yerlerindendir.

DİDİM

Aydın ilimizin turistik yerleşim yerlerinden biri olan Didim, tarihe sahne olmuş diğer güzel Ege ilçelerinden birisidir. Apollon Tapınağı ve daha birçok antik eseri barındıran ilçe, yerli yabancı turistlerin ve balayı çiftlerinin gözde uğrak yerlerindendir. Deniz suyunun temizliği, su sporlarına meraklı olanların ve yüzücülerin ilçeyi ziyaret etmesinde tercih sebebidir. Tekne turları organizasyonları ve tarihi yerlere düzenlenen turlar sayesinde balayı çiftlerinin kesinlikle sıkılmayacakları fırsatlar sunmaktadır.

FETHİYE

fethiye

Muğla’nın turistik ilçelerinden biri olan ve doğal güzellikleri ile tüm dünyada tanınan bir ilçe olan Fethiye, sakin ve romantik bir balayı geçirmek isteyen çiftlerin uğrak noktalarından biridir. Doğa sporlarının çok rahat bir şekilde yapılabildiği bölgede özellikle trekking, yelkencilik, doğa yürüyüşleri ve rafting turları düzenlenmektedir. Fethiye, balayı rotaları içinde hem macera hem de romantizm dolu anlar yaşatabilecek bir ilçedir.

En Ucuz Fethiye Otobüs Bileti Al >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.