Türkiye’de Yazın Tatile Gidilebilecek 5 Şehir

Ülkemizin ve neredeyse bütün dünya ülkelerinin içerisinde bulunduğu pandemi döneminde herkesin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri de tatil yapmak oldu. Neredeyse on kişiden onunun da tek hayalinin bir an önce tatile gitmek olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Ülkemizde birçok tatil yeri, tatil seçeneği bulunmaktadır. Karar vermemizin zor olduğu bu seçeneklerden birini seçip o hayalimizi gerçekleştirebiliriz. Keyifli bir yaz tatili geçirmek için sizlere tatile gidebileceğiniz beş güzel şehrimizi listeledik. Kararlarınıza yardımcı olmak için gelin birlikte beş şehrimizi inceleyelim.

Bodrum/ Muğla

Tatil yerleri denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Bodrum, yaz tatilimizi en iyi şeikilde geçirmek için tercih edebileceğimiz yerlerden biridir. Muğla’nın en güzel ilçelerinden biri olduğu bilinmektedir. Neredeyse her mevsim oldukça hareketli ve keyiflidir. Her mevsim kalabalık olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle yaz aylarında nüfusu bir hayli artmakta olan Bodrum’u yaz tatiliniz için seçebilir;  ailenizle, sevdiklerinizle güzel bir tatil planlayabilirsiniz.  Burada denize girmek dışında yapılacak birçok aktivite yer almaktadır. Deniz dışında, Sualtı Arkeoloji Müzesi’ne ve Antik Tiyatro’ya gidip, ziyaret edebilirsiniz. Çeşitli tekne turlarına katılıp tatilinizi keyiflendiriniz. Ayrıca Bodrum’un sahip olduğu o mükemmel plaj da sizleri oldukça fazla etkileyecektir. Bodrum tatiliniz bitmesin isteyebilirsiniz.

Biletall.com’dan Bodrum’ya En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Belek/Antalya

Belek denildiğinde aklımıza ilk gelen şeylerden biri de golf yapmaktır. Dünya standartlarının üstünde bir gelişmişliğe sahip olan golf tesisleri yer almaktadır. Bu tesislerde alışveriş yapabilir, restoranlarda keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Upuzun kumsalları ve lüks otelleriyle sizlere iyi bir hizmet sunulmaktadır. Belek, iki köyden oluşmaktadır.  Burada Yunan mimarisinden kalan Aspendos Tiyatrosu yer almaktadır. Tarihe de tanıklık edebileceğiniz şehirlerden biridir. Şehrin içerisinde sizleri oldukça fazla etkileyebilecek su kemerleri yer almaktadır. Mutlaka onları görüp, ziyaret etmelisiniz. Belek içerisinde sadece denize girip güneşlenmek dışında birçok aktivite yapabilirsiniz. İçerisinde yer alan Perge Antik Kenti’ni gezip ayrıca adeta bir kuş cennetine benzeyen Kurşunlu Şelalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Bu yaz tercihinizi Belek’ten yana kullanarak keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Biletall.com’dan Antalya’ya En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Kemer/ Antalya

Birçok insan tarafından Minik Rusya diye adlandırılan bu şehir oldukça fazla Rus turistin tercih ettiği yerlerden biridir. Gerek turistlerin gerekse ülkemiz insanlarının yaz tatili için en çok tercih ettiği bir şehirdir Kemer.  Turizm açısından oldukça gelişmiş olduğu bilinmektedir. Gezilecek yerler arası mesafelerin oldukça kısa olmasından dolayı büyük bir kısmını yürüyerek gezebilirsiniz. Şehir içerisinde keyifli zamanlar geçirebileceğiniz oldukça fazla aktivite yer almaktadır.  Kemer’ gittiğinizde Olimpos Beydağları Milli Parkı’na uğramanızı tavsiye ederiz. Yaz tatil seçeneğinizi Kemer’den yana kullanırsanız, pişman olmazsınız diyebiliriz.

Biletall.com’dan Antalya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Bozcaada/ Çanakkale

Türkiye’de yazın tatil yapılabilecek yerler arasında Bozcaada’yı saymazsak olmaz. İlk defa gidenleri oldukça fazla etkileyen aynı zamanda sürekli oraya gidenleri kendinden vazgeçirmeyen bir güzelliğe sahip olduğu bilinmektedir.  Ada’nın tarih kokan sokaklarını bir kere gördükten sonra hep görmek, ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Amacınız sessiz sakin ve huzurlu bir ortamda tatil yapmaksa eğer tercihinizi buradan yana kullanabilirsiniz. Bozcaada, yaz tatili için keyifli bir seçenek olacaktır.

Biletall.com’dan Antalya’ya En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Foça/ İzmir

Yaz tatil listesi yaparız da bu listeye İzmir’i eklemeden geçebilir miyiz? Mümkün değil. İzmir’in her ilçesinin kendine has bir güzelliği vardır. Yaz tatillerinin ilk seçeneklerinden biridir. Foça ismini zamanında denizde yaşayan Akdeniz foklarından almıştır. Foça tatilinizde denize sıfır olan balıkçılarda keyifle balıklarınızı yiyebilirsiniz. Küçük limanları, tertemiz sahilleriyle sizleri çok fazla etkileyecektir. Tatilinize değişik bir hava katmak için şehir içerisindeki çeşitli aktivitelere katılabilirsiniz.

Biletall.com’dan İzmir’e En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.