Türkiye’deki Popüler Tarihi Yerler

Yıllar boyunca doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine birçok medeniyeti ağırlamış ve ev sahipliği yapmış olan aynı zamanda da onlardan miras kalan birbirinden değerli tarihi ve doğal güzelliklere sahip ülkemizdeki 7 özel tarihi yeri sizler için inceledik.

Şanlıurfa / Göbeklitepe

Yapımı M.Ö 10000 yılına kadar dayanan Göbeklitepe tarihteki en eski ve en büyük ibadet merkezi olarak bilinmektedir. Göbeklitepe, Şanlıurfa‘nın kuzeydoğusundaki Örencik köyü yakınlarında yer almaktadır. Yaklaşık 20 tapınak tespit edilmiştir. Ancak 6 tanesi henüz gün ışığına çıkartılmıştır. 2011 yılında UNESCO tarafından Dünya Miras Geçici Listesi’ne kabul edilmiştir. Şanlıurfa’ya yolunuz düşerse mutlaka uğramanız gerekmektedir.

Kars / Ani Harabeleri

Kars Ani Harabeleri binlerce yıllık özel bir tarihin izlerini taşımaktadır. Anadolu’da yer alan ilk Türk camisini içinde barındırmaktadır. Bu antik kenti dolaşmak için bir günden daha fazla zaman ayırmanızı tavsiye ederiz. Ani harabeleri 1064 yılında Alparslan’ın Anadolu’daki ilk fethettiği yer olarak bilinmektedir. Ayrıca antik kent İpek Yolu üzerindeki önemli ticaret merkezlerinden biridir.

Trabzon / Sümela Manastırı

Trabzon tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tarihî eser açısından oldukça zengin bir şehir olması onu özel bir yere koymuştur. Kentte yaklaşık bin adet kültür varlığı ve yaklaşık otuz adet arkeolojik sit alanı bulunmaktadır. Bu tarihî eserler arasından en dikkat çekeni de Sümela Manastırı’dır. Trabzon’un simgesi haline gelmiştir. Bu yapı, Altındere köyünde sarp bir kayalık üzerine kuruludur. Trabzon’un simgesi haline gelen bu yapıyı mutlaka görmeniz gerekmektedir.

Biletall.com’dan Trabzon’a En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Karabük / Safranbolu

Safranbolu’nun mimarisi Osmanlı döneminden oldukça fazla etkilenmiştir. Geleneksel evleri ile tanınan bu şehir gerek yerli gerekse yabancı binlerce turistin ilgi öbeği olmuştur. Safranbolu evlerinin hiçbiri karşı evin güneşini engellemez, komşusunun camına bakmaz. Değişik ve anlamlı özellikleri bulunmaktadır. Evlerin avluları ve sokaklar Arnavut kaldırımlarıyla döşenmiştir. Sizler için gezilmesi oldukça zevkli olacak sokaklara sahiptir. Fotoğraf çekip, albümlerinizde güzel yer edecek bir yerdir Karabük.

Mersin / Kız Kalesi

Deniz kalesi olarak da bilinmektedir. Sahilde küçük bir adacığın üzerine kurulmuştur. Haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz. Şehir içi ulaşım araçları sizleri oraya ulaştırmaktadır. Mersin’e gittiğinizde mutlaka uğramalı ve bir sürü fotoğraf çekmelisiniz.

Biletall.com’dan Mersin’e En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Şanlıurfa / Balıklı Göl

Adem’le Havva’nın cennetten kovulduktan sonra geldikleri yer olarak bilinmektedir. Aynı zamanda avcı yaşamdan tarımsal yaşama geçişin başladığı ilk yer olarak da bilinir. Balıklıgöl hem eşsiz görselliği hem de tarihi hikâyesiyle önemli bir kültür turizm merkezidir. Gölü cazip hale getiren etmenlerden biri de içinde bulunan çeşitli balıklardır. Bu balıklara halk tarafından saygı gösterilmektedir. Avlanma yapılmamaktadır. Balıklı Göl’ün eşsiz güzelliğine mutlaka şahit olmalısınız.

Nevşehir / Kapadokya

Nevşehir’in adı Kapadokya ile özdeşleşmiştir. Tarih ve doğanın iç içe geçtiği bir yerdir. Gezginlere adeta başka bir dünyadaymış hissi uyandırmaktadır. Açık Hava Müzesi, Ihlara Vadisi, şelaleleri, peribacaları sizleri bekleyen devasa güzelliktedir. Gittiğinize asla pişman olmayacağınız eşsiz bir geziyi size tattıracağına eminiz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.