Türkiye’deki Rafting Merkezleri ve Burada Yapabileceğiniz Aktiviteler

Rafting; botlarla birlikte debisi yüksek nehir ve akarsularda yapılan bir su sporudur. Botun devrilmeden küreklerle yönlendirilerek suyun içindeki tüm engelleri aşarak geçmesi gerekir. Genellikle 4 ile 6 kişilik ekipler halinde yapılan rafting; takım ile birlikte hareket edildiğinde başarı getirdiğinden, rafting için uyum aranılan ilk özelliktir. Türkiye rafting açısından oldukça verimli bir ülke. Köprüçay, Dalaman Çayı, Manavgat Çayı, Çoruh Nehri, Melen Çayı, Fırtına Deresi, Munzur Çayı, Barhal Çayı ve daha birçok nehir, akarsu ve çay rafting için uygunluk gösteriyor. Debi yüksekliği nedeniyle maceralı bir rafting keyfi sunan nehirler ve çaylar aynı zamanda doğal güzellikleriyle küçük bir doğa gezintisi sunuyor.

Çoruh Nehri

Türkiye ve Gürcistan’dan geçen Çoruh Nehri, Artvin’i en büyük akarsuyudur. Birçok çay ve dereler Çoruh’un kollarından oluşarak bölgeye yayılır. Yüksek bir debiye sahip nehir Mayıs ayında zirve noktasına ulaşır. Nehrin 100 kilometrelik bölümü rafting ve benzeri su sporları için uygunluk gösterir. Zorlu bir parkur olması nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor. Karadeniz’de rafting sporunun yaygınlaşmasını sağlayan Çoruh Nehri, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini görüyor. Zorluk derecesine göre 4 parkurdan oluşan nehir, Mayıs ve Haziran aylarında genellikle tercih ediliyor.

Artvin elbette rafting haricinde doğal ve kültürel güzelliklere sahip olan güzide bir şehirdir. Artvin Kalesi, camileri, müzeleri, kiliseleri ve özellikle yaylaları ile tam bir turist şehridir.

Barhal Çayı

Karadeniz’in Çoruh Nehrinden sonra rafting denince akla gelen bir diğer noktası Barhal Çayı’dır. Yine Artvin sınırları içerisinde yer alan Barhal veya Altıparmak Çayı, Kaçkar Dağları’nın güneyinden doğarak uzun bir yol kat eder ve Çoruh Nehri ile karışır. Etrafı yüksek dağlarla çevrili olan Barhal Çayı, eşsiz doğal güzelliğiyle fotoğraf tutkunlarının da popüler rotası halindedir. Barhal Çayı parkur uzunluğu 18 kilometredir. Zorluk dereceleri ise 4 aşamadan oluşuyor. Yerli sporcuların popüler rotası olan nehir aynı zamanda Avusturya White Water Rafting Kulübü başta olmak üzere pek çok yabancı ülkenin tercih ettiği parkurlardan biri kabul ediliyor.

Biletall.com’dan Artvin’e En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Yüksek dağlarla çevrili olması fotoğrafçıların, trekking ve kamp yapmayı seven gezginciler için ideal bir rota sunuyor. Artvin yöresel lezzetler, kültürel ve tarihsel özellikleriyle dikkat çeken bir şehir. Bölgede yayla turizmi aktif olarak yapıldığından rafting için gelenler yaylalara çıkarak şehrin temiz havasını doyasıya tadabiliyor.

Dalaman Çayı

Ege’nin en popüler turizm noktalarından Muğla’da yer alan Dalaman Çayı; yaz boyunca turistlerin akınına uğruyor. On iki kilometrelik parkuru ile iki ayrı etaplardan oluşuyor. Zorluk derecesine göre parkurlara ayrılan çay, ilk kez deneyecek olan kişilerden profesyonellere kadar her sporcunun rafting yapabileceği parkurlara sahip. Çocuklar dahi burada rafting ile tanışabilir, su sporunun inceliklerini öğrenebilir. Eylül ve Ekim aylarında en yüksek su seviyesine ulaşan çay, profesyoneller için en uygun zamanı sağlar. Fethiye, Marmaris, Bodrum gibi şehrin önemli turizm merkezlerine yakın olan Dalaman Çayı; hem rafting hem de tatil keyfini bir arada sunuyor.

Zamantı Irmağı

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinden geçen Zamantı Irmağı, özellikleriyle ilgi çekici bir rafting merkezi. Su yüksekliği, kanyonları, uzunluğu ve geçiş engelleri ile hem amatör hem de profesyonel rafting sporcularına eğlenceli bir etkinlik vaat ediyor. Bahar sıcaklarıyla birlikte yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelen bölge yerli turistler için de keşfi yapılan rafting rotalarından. Diğer rafting merkezleri kadar popüler olmasa da coğrafik özellikleriyle kişilerin keyif alacağı parkurlara sahip. Totalde 21 kilometrelik parkur uzunluğu ve 8 parkura sahip Zamantı Irmağı; profesyonel bir ırmak özelliği sunuyor.

Biletall.com’dan Kayseri’ye En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.