Bu Yaz Tatilin Standartları Değişti: Türkiye’nin En Gözde Kamp Destinasyonları

Gerçek tatilin ne olduğunu görmek isteyen kişilere genelde kamp tatili önerilir. Kamp tatili; doğa ile baş başa kalmanın yanı sıra sizlere gerçek insanlık yaşamını da öğretir. Bununla beraber otellere nazaran daha fazla açık hava etkinliği ve aktivitesinin de olması, bu tatil türünü ön plana çıkarmaktadır. Son yıllarda Türkiye’de kamp tatilinin popülerleşmeye başladığını gördük. Bu nedenle bu yazımız içerisinde sizlere Türkiye’nin En Gözde Kamp Destinasyonları listesi sunmayı hedefledik. Bu listedeki kamp yerlerinin her biri kendisine has güzelliklere sahiptir. Bu nedenle kesinlikle listemizi dikkate alarak planlar kurmanızı öneririz.

Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz

Türkiye’nin En İyi 10 Kamp Yeri denildiğinde birçok kişi öneri olarak Kelebekler Vadisini göstermektedir. Kelebek Vadisine girdiğinizde karşınıza bol miktarda kaplan desenli kelebek çıkacaktır. Oldukça güzel yürüyüş alanlarına sahip olan vadi, muhteşem bir tabiat alanına sahip olmasından dolayı kamp severler tarafından tercih ediliyor. Kelebekler Vadisine girdiğinizde çok fazla kamp alanı bulunduğunu göreceksiniz. Kamp alanları başta yeme ve içme olmak üzere tuvalet, çamaşır yıkama gibi tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek yetkinliktedir.

  • Adres: Uzunyurt, 48300 Fethiye/Muğla
  • Telefon: 0 530 302 19 65 / 0 530 302 19 66

Yazılı Kanyon, Isparta

Isparta’nın Sütçüler ilçesinde bulunan Yazılı Kanyon Milli Parkı, son yılların en popüler kamp destinasyonlarından birisidir.  Yazılı Kanyon içerisine girdiğinizde buranın saklı, gizli bir cennet olduğunu göreceksiniz. Genelde en popüler kamp yerleri içerisinde Yazılı Kanyonu göremezsiniz. Burası çok az kişi tarafından keşfedilmiş muhteşem ötesi bir coğrafyadır. Kanyon içerisinde kamp yapılmasına izin veriliyor. İçerisinde yeme ve içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir adet büfe bulunması, buraya olan isteğin artmasını sağlamıştır. Çadırınızı kurduktan sonra yürüyüşe çıkabilir dilerseniz kanyon içerisinde çılgınca akan suda rafting yapabilirsiniz.

  • Adres: Yukarı, Taşpınar Sk. No:21, 32950 Çandır/Sütçüler/Isparta
  • Telefon: 0246 358 62 72

Akyaka- Gökova Orman Kampı / Gökova

Akyaka Gökova Orman Kampı son yıllarda yükseliş kazanmaya başlamıştır. Orman içerisinde kurulu olan bu kamp alanında organizasyonun çok başarılı olduğunu görüyoruz. Çadırınız yoksa bile buraya gelebilir, işletmelerden geniş, tertemiz çadırlar kiralayarak tatile başlayabilirsiniz. Sahile sıfır olan bu kamp alanında çadır dışında taş evlerde de konaklayabilirsiniz. Gün içerisinde denize girebilir, birçok aktiviteye katılım gösterebilirsiniz. Manzarası harika olan bu Gökova Kamp Alanında çamaşır, bulaşık yıkayabilecek bölümler olduğu gibi ortak kullanım duş ve mutfak alanları da bulunuyor. Tuvalet, elektrik herkesin hizmetindedir. Bu kamp alanında hiçbir şekilde ateş yakılmasına izin verilmiyor.

  • Adres: Gökova A Tipi Mesire Yeri Akyaka Beldesi Ula/Muğla
  • Telefon: 0 252 243 51 56 / 0551 448 7034

İğneada, Kırklareli

Kırklareli kent merkezine 100 kilometre uzaklıkta olan İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı, Trakya bölgesinin en popüler kamp alanlarından sadece birisidir. İçerisinde 1,000’den fazla canlı bulunan bu milli park, doğa ile baş başa kalmak isteyen kişiler için ideal bir bölgedir. Çadır kurduktan ise yürüyüşe çıkabilir, kano gezintisine çıkabilirsiniz. Çadırlı konaklamanın yanı sıra karavan ile de girişe izin verilmektedir. Aynı zamanda kontrollü bir şekilde ateş ve mangal yakılmasına da izin verilen milli parkta, doğa ile tamamen baş başa kalabiliyorsunuz. İğneada’nın artı ve güzellikleri çok fazla olsa da olumsuz yerleri de bulunuyor. Bu kamp alanı içerisinde elektrik, tuvalet, duş, çeşme gibi imkanlar maalesef bulunmuyor. Bununla birlikte yeme ve içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir büfe de henüz açılmış değildir. Günübirlik ya da birkaç günlük seyahat için bu bölgeyi tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Hamdibey, D565 No:32, 39500 İğneada/Demirköy/Kırklareli
  • Telefon: 0 288 212 3746 – 212 8256

Köprülü Kanyon, Antalya

Akdeniz Bölgesinin en iyi kamp yeri olan Köprülü Kanyon Milli Parkı hem yerli hem de yabancı turistlere muhteşem bir tatil fırsatı sunuyor. Son zamanlarda bu bölgeye artan ilgi bölgede turizmin de değişmesini sağlamıştır. Çadırlı kamp misafirlerin artması ile beraber kanyon içerisine bungalov evler de inşa edilmeye başlanmıştır. Sayıları her geçen gün artan kamp tesislerinde konaklayabilir, kamp alanlarının vermiş olduğu hizmetlerden yararlanabilirsiniz. İşletmeler tuvalet, duş, elektrik, çamaşır, bulaşık yıkama ihtiyaçlarınız ücretli olacak şekilde karşılıyor. Ancak yeme ve içme konusunda kanyona 2 kilometre uzaklıkta olan büfeye gitmeniz gerekiyor. Kamp alanları, kontrollü olacak şekilde ateş ve mangal yakılmasına izin veriyor.

  • Adres: Sedir Mahallesi Vatan Bulvarı ANTALYA
  • Telefon: 0 242 335 00 09

Yedigöller Milli Parkı / Bolu

Gezginlerin kamp yapmak için sıklıkla tercih ettiği Yedigöller Milli Parkı son yıllarda aileler tarafından tercih edilmeye başlandı. Milli Park içerisinde doğaya karşı, orman içerisinde harika bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Ancak; içerisinde restoran, büfe gibi hizmet alanları bulunmamaktadır. Bu nedenle buraya gelmeden önce yiyecek ve içecek depolayarak gelin. Gün içerisinde piknikçiler geldiğinden dolayı masa ve sandalye gibi alanlar var. Bununla birlikte aydınlatma, tuvalet ve içecek su alınabilecek bölümler var. Kamp alanında serbest ateş yakılmasına izin verilmiyor. Mangal yakmak isteyen kişiler taştan yapılma özel alanlarda mangal yakabilirler.

  • Adres: Yedigöller, 14030 Merkeşler/Bolu Merkez/Bolu
  • Telefon: 0 538 434 88 00

İnbükü Orman Kampı / Marmaris

Türkiye’nin En Gözde Kamp Destinasyonları içerisinde belki de en iyisinin İnbükü Orman Kampı olduğunu söyleyebilirsiniz. Bölge o kadar güzel ki 3 gün olarak giden tatil 1 haftaya kadar uzayabiliyor. Çadır ve Karavanla tatil yapmak için çok uygun olan İnbükü, muhteşem bir deniz ve orman manzarasına sahip durumda. Kamp alanı içerisinde çamaşırhane, elektrik, lavabo ve duş gibi hizmetler bulunuyor. Ancak içerisinde yeme ve içme hizmetleri bulunmuyor. Kamp alanı çevresinde de yeme içme malzemeleri alabileceğiniz bir işletme maalesef bulunmuyor. En yakın alışveriş yapılabilecek yerin 20 kilometre olduğunu düşünürsek buraya kesinlikle hazırlıklı gelmenizi öneririz.

  • Adres: Jandarma Karakolu Yanı, Datça Yolu 23. km, 48100 Marmaris/Muğla
  • Telefon: 0 252 467 02 21

Nemrut Dağı Milli Parkı / Adıyaman

“Türkiye’nin En Gözde Kamp Destinasyonları” listemizin son sırasında Nemrut Dağı Milli Parkı yer alıyor. Tarihi geçmişi ve mitolojik hikayeleri ile her dönem merak edilen Nemrut Dağı, yerli ve yabancı turistlerin en çok görmek istediği yerler arasında yer alıyor. Özellikle gün batımının izlemek isteyen kişiler tarafından ziyaret edilen Nemrut Dağında artık konaklama yapılabiliyor. Çadır ve Karavan tatiline uygun olan Nemrut Dağında ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tüm işletmeler mevcut durumda. Farklı bir kamp bölgesi arayışınız varsa burası sizler için en doğru yer olacaktır.

  • Adres: Nemrut Dağı Yolu, 02400 Kahta/Kâhta/Adıyaman
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.