Ucuz İdo Bileti Nasıl Alınır?

İstanbul deniz otobüsleri bilindiği üzere şehir araç trafiğini rahatlatmak amacı ile kurulmuştur. 1987 yılından beri faaliyet gösteren ve belli aralıklarla filosuna yeni deniz araçları ekleyen İDO aynı zamanda engelli vatandaşlar için de oldukça rahat bölümlere sahiptir. Bu sayede engelli bir vatandaş yanında refakatçi bulundurmadan rahat bir şekilde yolculuk yapabilmektedir. İDO bileti almak için İDO ofisleri kullanılmaktadır. Bununla birlikte son zamanlarda online bilet firmaları da İDO bileti satmaya başlamışlardır. Bu firmalar kurumsal bir şekilde tamamıyla yasal ve müşteri odaklı olarak bilet satış hizmeti vermektedirler. İnternet bağlantınız olan hemen her yerden çevrimiçi bilet satış hizmeti veren Biletall.com gibi firmalara bağlanabilir ve telefon ya da elektronik yolla bilet satın alabilirsiniz. İsterseniz Biletall müşteri destek hattı ile iletişime geçebilir, sefer tarihleri ve saatleri ya da hangi noktalarda sefer olup olmadığını öğrenebilir ve hızlı bir şekilde bilet satın alabilirsiniz. Çevrimiçi bilet satış hizmeti veren çoğu firma, zaman zaman müşterilerine özel kampanya ve fırsatlar da sunmaktadırlar. Elbette bu firmaların internet sitelerine girdiğinizde birçok seferi karşılaştırma olanağı bulabilir ve sizler için en uygun bilet fiyatını seçerek, satın alabilirsiniz. Böylece satış ofislerinde de boşuna zaman kaybetmemiş olursunuz.

ido-biletiBu firmalardan en çok kullanılanlardan biri biletall.com dur. Biletall 2006 yılından beri hem otobüs hem de uçak seferi biletlerini çevrimiçi olarak satmaktadır. 2015 Mayıs ayı itibarıyla biletall artık İDO biletlerini de çevrimiçi olarak satış listesine almıştır. Buna göre artık sadece deniz otobüsü ile değil arabalı ya da feribot ile de seyahat bileti alma olanağına sahip olmaktasınız. İDO bileti almak için yapacağınız işlem de oldukça basittir. Firmanın sitesine girdiğinizde ana sayfada sefer arama kısmı yer almaktadır. Burada bulunan GEMİ butonunu tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra İDO bileti arama sayfasında nereden nereye kısmına geldiğinizde deniz otobüsü ile yolculuk yapmak üzere bulunduğunuz kalkış noktasını ve varış noktasını yazıyorsunuz. Örnek verilmesi gerekirse, Yalova-Yenikapı, Armutlu-Yenikapı ya da Yenikapı- Bandırma olarak giriş yapıyorsunuz. Daha sonra kaç kişi için İDO bileti satın almak istiyorsanız, kişi adedini yazıyorsunuz. Bundan sonra yapacağınız işlem ise, çok kolaydır; ARA butonuna basmak. Seferleri listeliyor ve sizler için hangi sefer en uygun seferdir inceleyip, buna göre bir karar veriyorsunuz. İDO seferleri biletall tarafından sizin tercihlerinize göre bir sıralamaya sokulacaktır. Sefer ekranında filtrelenmiş olan seferlere baktığınızda sizler için en uygun fiyatlı bileti de görmüş olacaksınız. Hangi feribot daha konforlu, hangi İDO seferi daha uygun saatlerde gerçekleşir, favori deniz otobüsü modeliniz hangisidir, hangi arabalı vapurun özelliği daha fazladır, en ucuz bilet ve en sevdiğiniz feribot koltuğu hangileridir rahatlıkla görebiliyorsunuz.

ucuz-ido-biletiUcuz deniz otobüsü bileti almak istediğinizde başvuracağınız çevrimiçi feribot bileti satın alma sistemi sayesinde işlemlerinizi son derece hızlı ve rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Yolculuğunuza ait satın almış olduğunuz bilet bilgileri sizlere SMS yolu ile cebinize iletilir ya da mail yolu ile e-posta adresinize gönderilir. Bununla birlikte biletall’a ait olan 0850 360 32 58 numaralı Biletall Çağrı Merkezi’ni arayarak bilet satışları ile ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz. İDO bileti almak için biletall haricinde cepyol firmasından da ucuz bilet takip edip, satın alabilirsiniz. Sitenin ana sayfasına girdiğinizde yapacağınız birkaç adımlık işlemle yine seferlerin listesini çıkarabilir, hangi saatte ve hangi günde gerçekleşeceğini tüm detayları ile inceleyebilir ve fiyat seçeneklerini karşılaştırarak, sizler için en uygun ve en ucuz İDO biletini hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz. Firmanın ana sayfasına girdiğinizde İDO bileti bölümünden yapacağınız işlemlerle güvenli bir şekilde ödeme yaparak bilet sahibi olabilirsiniz. Sefer seçiminden sonra yolcu bilgilerini tam ve eksiksiz olarak girdikten sonra sıra koltuk seçimine geliyor. Size uygun olan koltuk hangisi ise, İDO’nun neresinde daha rahat oturmayı planlıyorsanız o koltuğa sahip olabilirsiniz. Ödeme bölümünde ise, siteler güvenlik sertifikasına sahip oldukları için gönül rahatlığı ile kart bilgilerinizi girebilirsiniz.

İDO ile seyahat yapacak olanlara önerilecek bir diğer ucuz bilet alma sitesi de onlineterminalim.com dur. Bu site den sizlere seferleri listelemeye olanak tanımaktadır. Birçok seferi aynı anda görebilir, gidiş geliş tarihinizi ayarlayarak planınızı yapabilir, kaç kişi seyahat edeceğinizi yazabilir ve ödeme seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Firmanın resmi sitesine girdiğinizde nereden nereye yolculuk yapacağınızı yazdıktan sonra gidiş tarihi ve dönüş tarihinizi belirliyorsunuz, seyahat tipiniz tek yönde tek yön butonunu, gidiş dönüşse de gidiş-dönüş butonunu işaretliyorsunuz. Araçlı ya da araçsız seçeneklerinden tercih ettiğiniz kısmı da işaretledikten sonra kaç yetişkin, kaç çocuk yolcu olduğunu belirtiyorsunuz. Eğer indirimden yararlanma hakkına sahipseniz; basın, engelli, gazi, öğrenci, 65 yaş ve üstü kısımlarından sizlere uygun olanları işaretliyorsunuz. Bu sayede ekstra indirimli biletlere de sahip olabiliyorsunuz. İDO seferlerini siteden rahatlıkla görüp inceleyebilirsiniz.

idoİDO hızlı feribotlar hem araç hem de yolcu taşımaktadırlar ve bu sayede İstanbul’un trafik sorununa da büyük destek olmaktadırlar. Deniz yolculukları ülkemizde ne yazık ki hak ettiği değeri geç bulmuştur. Halen birçok vatandaş karayollarını kullanmayı tercih etmektedirler. Bu yüzden İDO kapsamındaki bazı firmalar da deniz yolculuğunu daha etkin hale getirebilmek için bazı indirimler sunmaktadırlar. Bu indirimler elbette ki en çok her gün işe ya da okula gitmek zorunda kalan kişileri sevindirmektedir. İDO deniz otobüsleri ise, sadece yolcu taşıması için tasarlanmışlardır. İDO araba vapuru hatları ise, yine hem yolcu hem de araç taşımaktadırlar. İDO’nun hizmet verdiği çağrı merkezi vasıtası ile satın almış olduğunuz bir bilette değişiklik yapabilir ve bilet iade işlemi de gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemler elbette sadece basılmamış biletler için geçerli olmaktadır. İndirimli İDO bilet sorgulamasını yapmak için siz de hemen çevrimiçi bilet satış hizmeti veren firmalarla iletişime geçebilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz İdo Biletlerini Listeyin »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.