Ülkelerin Kendilerine Has Kahvaltılık Alışkanlıkları

Kahvaltı öğünler içerisinde baş tacıdır. Güne başlamadan önce ilk onunla karşılaşırız. Bu karşılaşmalar her ülke için farklı olmaktadır. Kahvaltı demek, sağlık demektir. İnsanın güne zinde başlaması, bütün gün yaşayacaklarının habercisidir aynı zamanda. Türklerin kahvaltı sofraları çok gösterişli ve dolu dolu olsa da diğer ülkelerin kahvaltı alışkanlıkları oldukça farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. Sizler de merak ettiyseniz, o zaman ilk durağımız İngiltere olsun…

İngiltere

ing-kahvaltisi
İngilizler içinde kahvaltılar asla atlanmaz. Genel olarak kahvaltı tabaklarında yumurta, kızarmış sosis, fasulye, mantar, közlenmiş domates, reçel ve kızartılmış ekmek eksik olmaz. Tüm bu kahvaltılıkları tek tabağa hazırlayıp, bu süslü tabağın yanında sütlü çay ya da portakal suyu tüketirler. Evden hemen çıkmak zorundalar ise mısır gevreği atıştırırlar. Kahvaltı yaparken gazete okumayı da asla ihmal etmezler. Bu en büyük zevkleri haline gelmiştir. İngiliz kahvaltısı her yerde oldukça ünlüdür. Kahvaltı tabakları biraz yağlı olsa da bu menüden pek vazgeçmezler. Meşhur İngiliz kahvaltısını deneyimlemek için İngiltere uçak biletinizi Biletall.com’dan güvenli şekilde satın alabilirsiniz.

Amerika

amerika-atistirmalik

Amerikalılar da İngilizler gibi kızarmış yiyecekleri kahvaltı masasından eksik etmiyor. Genelde salam, yumurta, krem peynir, donut, sosis, bunların yanı sıra meyve, waffle, pancake ve mısır gevreği yemekten çok hoşlanıyorlar. Kahvaltı tabakları gökkuşağı gibi rengârenk bir hal alıyor. Aynı zamanda güne başlamadan önce kahvaltı ile beraber bir filtre kahve içmeden dışarıya adım atmazlar. Pek sağlıklı bir kahvaltı yapmayan Amerikalılar kahvaltıda tuzlularla, tatlıları karıştırmaktan çok hoşlanırlar. Damak tatları buna müsaittir. Amerikalılar atıştırmalıklarla yapılan kahvaltıya da bayılırlar. Ama en can alıcı kahvaltı yiyecekleri “Eggsbenedict” adlı İngiliz muffin olarak göze çarpar.

Biletall.com’dan En Ucuz Amerika Uçak Biletini Bul »

İtalya

italya-kahvalti

Kahve onlar için yaşam biçimi, vazgeçilmez bir tutkudur. Eğer kahvaltıda kahve varsa yanına eklenecek kahvaltılıkların fazla önemi yoktur. Genel olarak ponçik adı verilen içi kayısı reçelli yiyeceğin ön planda olduğunu söyleyebiliriz. İtalyanlar, bisküvi ve poğaça tarzı şeyleri kahvaltıda çok tüketirler. Tatlı ve tuzlularla kahvaltı yapmaktadırlar. İtalyanlar güne her zaman enerjik ve zinde başlarlar. Bunun içinde onlara enerji verebilecek her yiyeceği yemekten hoşlanırlar. İtalyanlar kendilerine has kahvaltı alışkanlıkları içinde sabahları içtikleri cappucinodan vazgeçmezler.

Rusya

rusya-kahvalti

Ruslar biraz kopya çekmişler mi bilinmez ama, genel olarak sütlü çayı İngilizlerin tükettiğini bilsek de Ruslarda kahvaltıda sütlü çay içerler. Genel olarak insanlar sabah kahvaltılarında deniz ürünlerini kokularından dolayı pek tercih etmezler. Ancak, Ruslar kahvaltıda lakerda ve havyarı tüketmekten çok hoşlanırlar. Bu iki lezzete sabahları asla hayır demezler. Güne başlarken ilk öğünde deniz ürünleri ve baharatlardan çok hoşlanırlar. Ayrıca kahvaltıda yumurta ve lakerdalı esmer ekmekten yaptıkları “Wolga- Schnitte “isimli yiyeceği yemeden asla kahvaltı yaptık demezler.

Fransa

fransa-kahvalti

Fransızların kahvaltı kültürü bizim kahvaltı kültürümüze göre yine oldukça farklı. Fransızlar kalabalık bir sofrada kahvaltı yapmayı değil, genelde bireysel ve sakin bir ortamda kahvaltı yapmayı severler. Peynir çeşitleri bakımından çok zengin olan bu ülke kahvaltı sofralarında ne ilginçtir ki peynire yer vermezler. Kahvaltı onlar için genellikle kruvasan, kahve ve reçel çeşitlerinden oluşan, oldukça sade bir öğündür. Kısacası Fransızlar kahvaltı yapmayı pek sevmezler diyebiliriz. Ufak ufak lokmalar halinde yaptıkları kahvaltıda bir şey yediklerinden pek emin olamazsınız. 🙂

Yunanistan

yunanistan-kahvalti
Yunanistan’da kahvaltı için fazla zengin bir menü hazırlanmaz. Kahve, peynirli börek ve kavala üçlüsü onlara her zaman yeterli gelmiştir. Ancak Frappe ellerinden hiç düşmez. Kahvaltı sofrası yemek için değil de genelde sohbet için kurulur.

Almanya

almanya-kahvalti
Almanlarla ortak bir noktamız vardır. Onların kahvaltı sofraları da bizim gibi adeta eğlenceli bir festivali andırır. Farklı ekmekler ve peynir çeşitleri ile sucuk, sosis gibi ürünlere yer verirler. Ayrıca yumurta, reçel, tereyağı, meyve ve yoğurt kahvaltı sofralarında yerlerini alır. Almanya’da yoğun bir Türk nüfusu yaşar fakat gurbetçilerimiz bu zengin kahvaltı kültürü sayesinde kahvaltı özlemini pek bilmezler. Almanya’da “Konfitüre” dedikleri yuvarlak reçelli ekmekler donuta benzemektedir. Almanlar ayrıca kahvaltılarına farklı lezzetleri de katmışlardır. Karaciğer ezmesi sucuğu gibi ilginç yiyecekler kahvaltıda başköşededir.

Biletall.com’dan En Ucuz Almanya Uçak Biletini Bul »

Türkiye (Asın Bayrakları!)

turkiye-kahvalti
Biz bu işi gerçekten iyi biliyoruz. Eşsiz bir tabloyu andıran kahvaltı sofralarımızla dünyaya kendimizi en güzel şekilde tanıtıyoruz. Bol çeşitli kahvaltı sofraları, aileyle yapılan güzel sohbetler ve masada bulunan enfes yiyecekler… Çeşit çeşit peynirler, zeytinler, yağda yumurta, rafadan yumurta, simit, pastırma, reçel çeşitleri, menemen, sucuk, tost, portakal suyu ve olmazsa olmaz çay… Bu kadar zengin bir masadan az yiyerek kalkılmaz tabii ki. Ancak sağlığımızı da düşünmek gerekir :). Son olarak bu muhteşem kahvaltının ardından gelen, mis gibi kokan Türk kahvesi ile keyfinize keyif katın.
Afiyet olsun!

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.