Ülkemizde Kış Sporları Yapabileceğiniz Şehirler

Ülkemiz, farklı iklimlere sahip oluşu nedeniyle hem yaz turizmi hem de kış turizmi için oldukça ideal bir yerdir. Soğuğu sevenler ve kış sporları yapmak isteyenler birbirinden kaliteli tesislerde kalarak keyifli bir kış tatili geçirebilirler. Bursa’dan Kars’a kadar Türkiye’nin dört bir yanında kış sporları yapabileceğiniz şehirleri sizler için listeledik.

Bursa – Uludağ

Türkiye’nin en büyük ve en eski kayak merkezlerinden birine sahip olan Bursa, Uludağ Kayak Merkezi ile ünlüdür. Bölgede her bütçeye uygun tesis bulmak mümkündür. Kar kalınlığının Aralık ayında 3 metreyi bulduğu yerde, 800 metreden 2750 metre uzunluğuna kadar pistler bulunur. Uludağ’a gelen ziyaretçiler kayak yapmanın dışında snowboard, big foot, buz pateni ve kar motosikleti gibi sporlar da yapabilirler. Kış sporlarını sevenler için helikopterli kayak ve tur kayağı seçenekleri de bulunur. Ayrıca bu yıl Aralık ayında yeni bir etkinlik ve spor alanı da faaliyete giriyor.

En Ucuz Bursa Uludağ Otobüs Bileti Al >>

Bolu – Kartalkaya

Kar kalitesi olarak ülkemizin en iyi kayak merkezlerinden birine sahip olan Bolu Kartalkaya’da kayak yapmaya en uygun alanlar 1850 metre ile 2200 metre uzunluğundadır. 2 telesiyej, 6 teleski ve 3 adet baby fit bulunan yerde 11 tane lift vardır. Avusturya’dan gelen mühendislerce yapılmış olan snowboarda ek olarak çok sayıda chairlift ve skilift bulunur.

Erzurum – Palandöken

Ülkemizin en yüksek zirvesi Palandöken’dedir. Kara ikliminin hakim olduğu bölgede kış ayları çok zorlu geçer. Bu durumu bir avantaja dönüştürmeyi başaran Palandöken, kış sporları için eşsiz bir ortam oluşturmuştur. 6000 kişi kapasiteli kayak merkezine günübirlik turlar da düzenlenir. Palandöken’de sadece gündüzleri değil, geceleri de kayak yapanlara rastlanır. Uluslar arası Kayak Federasyonu’nun (FIS) slalom yarışmalarına tescillediği 2 pisti olan Palandöken’de dünyadaki en dik pistler bulunur. 2 adet baby lift, 1 gondol ve kolay, orta, zor seviyelerden oluşan 7 pist dışında kış sporları sevenlere snowtube ve ski-pass imkanı da sunar. Bölgedeki toz kar, kayak severlerin en sevdiği kar şeklidir. Ejder Dağı’ndaki 12 kilometrelik kayak ve snowboard pistlerinde kış sporları yapanlar adrenaline ve eğlenceye doyarlar.

En Ucuz Erzurum Palandöken Otobüs Bileti Al >>

Kocaeli – Kartepe

Diğer kayak merkezlerine oranla daha yeni olan Kartepe’de 4 adet pist bulunur. Bunlar; Otel pisti, Geyikalanı, Kartepe ve Karlıktepe’dir. Eğimi daha az olan Geyikalanı daha çok kayak yapmaya yeni başlayanlar için idealdir. Karlıtepe, kalabalık sevmeyenlerin tercih ettiği oldukça kısa bir pisttir. Otel pistinde acemilere ders veriliyor. Kartepe pisti ise bölgenin en zorlu ve dik pistidir. Burada acemilerin kayak yapmaması öneriliyor. Hava şartlarının en sert olduğu Kartepe pistinin zirvesinden Sapanca Gölü’nün manzarası görülebilir.

Kayseri – Erciyes

Kış turizmi denince akla gelen yerlerden biri de Erciyes Kayak Merkezi’dir. Yüksekliği 3917 metre olan Erciyes Dağı’nın zirvesinden, %10 ile %50 eğimlerindeki pistlerde kayak yapılabilir. Bölgede en çok yapılan kış sporları snowkite (uçurtma kayağı), heliski (helikopterli kayak) ve ski-pass’tır. Bölgede mavi, kırmızı, yeşil ve siyah renkli pistler bulunur. Mavi renkli pistler kayak yapmayı orta derecede bilenlere ayrılmışken, siyah renkli pistler profesyonel kayakçılar için hizmet verir.

En Ucuz Kayseri Erciyes Otobüs Bileti Al >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.