Vizesiz Seyahat Edilebilecek En İyi 9 Rota

Yurt dışına çıkmak isteyip, ama “o kadar kağıt, kürek işleriyle kim uğraşacak? vizeyi kim alacak?” diye gidemeyen bir çok kişi var. Bizde bu mazeretinizi ortadan kaldırmak için; sizlere “vizesiz seyahat edebileceğiniz en iyi 9 rota” şeklinde bir liste oluşturduk. Hepsi de birbirinden güzel ülke ve şehirlerdir.

Vizesiz Seyahat Edilebilecek En İyi 9 Rota

LÜBNAN

lubnanBaşkenti Beyrut olan bu özel ülke, tarih boyunca birçok dine ve kültüre ev sahipliği yapmıştır. Antik çağlardan beri önemli bir bölgede yer alan Lübnan’da resmi dil Arapçadır ancak çoğu insan İngilizce ve eskiden Fransız sömürgesi oldukları için Fransızca da konuşmaktadır. Yemek kültürü ile de göze çarpan Lübnan’da Amerikan Doları ile rahatlıkla alışveriş yapabilir ve sıcakkanlı insanları ile iletişime geçebilirsiniz. En turistik bölgesi olma özelliğine sahip Beyrut, bir zamanlar doğunun Paris’i olarak adlandırılsa da kendi özgü havası, hem Arap hem Avrupa etkilerinden doğan karmaşık bir mozaiğe sahiptir. Ulaşımın genellikle taksiler aracılığı ile gerçekleştiği bu büyülü şehrin her sokağında ayrı bir sürprizle karşılaşabilirsiniz.

En Ucuz Lübnan Uçak Biletini Hemen Bul!

NEPAL

nepalResmi adı Nepal Federal Demokratik Cumhuriyeti’dir. Başkenti Katmandu olan ülkenin belki de en meşhur noktası, Dünya’nın en yüksek bölgesine sahip olan tepesi Everest’tir. 8.848 metre yüksekliğindeki Everest, dağcılık sporu ile uğraşan profesyonellerin en çok beğendiği yerdir. Nepali ve Sanskritçe konuşulan ülkenin yönetim şekli cumhuriyettir. Patan bölgesinde bulunan Hindu tapınakları turistlerin görmesi gereken yerlerdendir. Başlıca ekonomik kaynağı Tarım olan ülke ne yazık ki Dünya’nın en yoksul ülkeleri arasında bulunmaktadır. Buna rağmen halkındaki iyimserlik, eski çağlardan beri gelen mistik kültürü ile seyahat severlerin ilgi gösterdiği ülkelerden biri haline gelmiştir.

MALDİVLER

maldivlerResmi adı Maldiv Cumhuriyeti olan bu ada, cennetten düşme doğal güzellikleri ile deniz ve güneş turizmi isteyenlerin uğrak ve popüler noktalarından biri olmaktadır. Hint Okyanusu’nda yer almakta ve 1.200 adadan oluşmaktadır. Adalardan 86 tanesi otel ada şeklinde dizayn edilip turizme açılmıştır. 70’li yılların başlarından beri adada gelişmekte olan turizm sayesinde dünyaca ünlü bir hale gelmiştir. Tropikal iklime sahip olan ada halkı balıkçılıkla uğraşmaktadır.

TAYLAND

taylandResmi adı Tayland Krallığı olan ülkenin eski adı Siyam’ dır. Egzotik bir Güneydoğu Asya ülkesi olan Tayland, Hindiçin yarımadasının orta kısmında bulunmaktadır. Başkenti olan Bangkok en çok turist çeken şehirlerindendir. Parlementer Monarşi yöntemiyle idare edilen ülkede resmi alfabe Tay alfabesidir. Ülkenin resmi dili Budizm’dir. Gezerken bağış toplayan Budist keşişlere ve yaygın haldeki Ruh Evlerine sıkça rastlayabilirsiniz. Dünya çapında bir üne sahip olan Tayland Mutfağı, özellikle baharatları ve Hindistan cevizi kullanımı ile yemek kültüründe yerini almıştır. Tayland boksu ile de turistlerin ilgisini çekmekte ve kendinden söz ettirmektedir.

AZERBAYCAN

azerbeycanResmi adı Azerbaycan Cumhuriyeti olan ülkenin başkenti Bakü’dür. Resmi dili Azerice olmasına karşı Türk vatandaşları ile rahatlıkla iletişim kurabilecekleri bir Türkçe ile konuşulur. Rusça ve İngilizcede önemli bir şekilde konuşulmaktadır. 1828’de Rusya İmparatorluğu’nun egemenliğine giren ülke, Sovyetler’ in çöküşü ile 1991 yılında bağımsızlığına kavuşmuştur. Doğalgaz ve petrol kaynaklarının zenginliği ve tarım bölgesi olması, ekonominin gelişmesini sağlamaktadır. Eğitime çok önem veren bir ülke olan Azerbaycan’da, spor ve müzik de önde gelen kültürel faaliyetlerdendir.

MAKEDONYA

MAKEDONYAResmi adı Makedonya Cumhuriyeti olan ülkede Makedonca‘dan başka Türkçe de konuşulmaktadır. Başkenti Üsküp olan bu ülke, yaklaşık 600 yıl Osmanlı egemenliği altında yaşamıştır. Üsküp’te bulunan Büyük İskender heykeli yıl boyunca turistlerin ilgisini çekmekte ve akşam ışıklandırması ve havuzu ile fotoğraf severlerin uğrak yeri olmaktadır. Özellikle yaz sezonunda, civardaki kafe ve restoranlara, ilgi arttırmaktadır. Buraya kadar gelmişken, Rahibe Teresa’nın evini de ziyaret etmelisiniz. Ortaçağ mimarisine sahip olan Ohrid kasabası ve gölü de Makedonya’da görülecek yerler arasındadır.

En Ucuz Makedonya Uçak Biletini Hemen Bul!

KOSTA RİKA

İspanyolca dilinde Zengin Sahil anlamına gelmektedir. Bir Orta Amerika ülkesi olan Kosta Rika’nın başkenti San Jose’ dir. Muhteşem bir sahil şeridine ve doğal güzelliklere sahip olan ülke, sıcakkanlı insanlara sahiptir. Aralık ve Mayıs ayları iklim açısından en güzel zamandır. Para birimi Costa Rica Colonu olan ülke, diğer Orta Amerika ülkelerinde göre biraz daha pahalıdır. Ordusu olmayan bir ülke olan Kosta Rika yüksek okuryazarlık seviyesine sahiptir. Tabiat örtüsünün güzelliği ile büyülenebilir, kahvenin bin bir çeşidi ile keyiflenebilirsiniz. Arenal Krater Gölü’nü mutlaka görmelisiniz. Ananas üretiminde de dünyada 1. Sırada olan Kosta Rica, ayrıca tropik meyvelerden papaya üretiminde de ilk sıralardadır. Monteverde Milli Park’ı gezebilir, ünlü bulut ormanları için safariye başlayabilirsiniz.

HAİTİ

HaitiBaşkenti Port-au-Prince olan ülkenin resmi adı Haiti Cumhuriyeti’dir. 1492’de Christopher Columbus’un keşfettiği ada, eşsiz güzellikteki yeşil ve mavi tonlarıyla turistlerin görmek istediği yerler arasındadır. Özellikle yaz turizmi isteyenlere hitap eden ülke, Karayip, Afrika ve Fransız mutfağının etkisinde kalmıştır. Özellikle ıstakoz ağırlıklı deniz ürünleri de mutlaka tatmanız gereken lezzetlerdendir. Yoksulluktan kaynaklanan güvenlik sıkıntıları yüzünden, tedbirli olmanızda fayda vardır.

JAMAİKA

JamakiaJamaika, başkenti Kingston olan bir ada ülkesidir. Küba’nın güney bölgesinde, Büyük Antiller’ de yer almaktadır. Resmi dili İngilizce olan ülkede yönetim biçimi Monarşi’dir. Tropikal bir iklime sahip olan ülke, müzik türlerinden reggae ile ünlenmiştir. Trafiğin soldan aktığı bu tropik cennet, mevsimi yakaladığınızda Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtalarının kırışlarına sahne olabiliyor. Dağların ortasında yer alan bir cennet olan ‘’Blue Hole’’ de ise, masmavi bir suda yüzme fırsatı yakalayabilirsiniz. Tropik mutfağın esintilerini taşıyan Jamaika yemeklerinden en bilineni jerk chicken adlı tavuk yemeğidir. Tropik meyvelerde tabi ki Jamaika kahvaltısında olmazsa olmazlardandır.

Nereye gideceğine karar verdiysen Uçak Biletini hemen ayırt!

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.