Yayınlandıkları Dönemlerde Ses Getirmiş Dizilerin Özdeşleştiği Mekanlar

Samimiyetleriyle, bizden hikayeleriyle evlerimize misafir olan, gönüllerimize that kurmuş dizilerimiz, çekimlerinin yapıldıkları yerlerde izlerini bırakmadan sona ermediler elbette. Kimi mekan sahipleri dizinin adını mekanın yeni ismi yaptı; kimi diziler mahallenin kebapçısını fırına çevirdi. Nihayetinde neredeyse hepsi çekildikleri yerlerin ününü arttırdı, değişik hikayeleriyle bizleri etkilemeyi başardı. Gönüllerimizde yer eden dizilere ev sahipliği yapan mekanlar da bizim için ayrı bir değer kazandı. İşte bu dizilerden ve yerlerden bazıları…

1. Leyla ile Mecnun

leyla-ile-mecnun

Leyla ile Mecnun

Büyük aşklarıyla asırlardır dillerden dillere dolaşan meşhur Leyla ile Mecnun’un hikayesinden az da olsa esinlenilen, daha çok absürd komedi tarzıyla bizleri güldürmeyi başaran dizinin çekimleri Sarıyer, Kireçburnu’nda yapılmış. Buraya gelenler hala “Kendi çölünde kaybolanların hikayesi” Leyla ile Mecnun’dan bir hava soluyorlar bu mahallede. Diziyle birlikte burayı ziyaret edenlerin, İsmail Abi’nin gemiye el salladığı yerden el sallayanların, Erdal Bakkal’ın bakkalında soluklananların sayısı haylice artmış.

2. Kınalı Kar

kinali-kar

Öğretmen Ali’yle Kınalı Kar’ın güzel kızı Nazar’ın hikayesi… Ali ve Nazar rollerini Emrah ve Özlem Conker’in canlandırdığı Kınalı Kar, aslında Bursa’nın Cumalıkızık Köyü’nde çekilmiş, fakat köyün adı dizide bu mekanın adı olarak kullanılan “Kınalı Kar” olarak anılmaya başlanmış. Ali’yle Nazar’ın hikayesiyle gönüllerimize taht kuran dizi ile birlikte bu köy oldukça tanınmaya başlamıştır. Bu da haliyle Cumalıkızık’a oldukça turist kazandırmış.

3. Mahallenin Muhtarları

mahallenin-muhtarlari

Mahallenin Muhtarları

Yaklaşık dört kanalda izleyiciyle buluşan ve dokuz yıldan fazla sürerek Türk dizi tarihinde en uzun süren dizilerden birisi olma özelliğini taşıyan “Mahallenin Muhtarları”, hayatın içinden kişilerin günlük yaşamlarıyla ve hikayeleriyle kendisini oldukça sevdiren bir dizi olmuştu. Maltepe’de çekimleri yapılan dizinin izleri hala buralarda saklı. Öyle ki Mahallenin Muhtarları dizisindeki Temel’in kahvehanesi, “Mahallenin Muhtarları Kafe” adını almış.

4. İkinci Bahar

ikinci-bahar

İkinci Bahar

Bir hayat mücadelesinin anlatıldığı ve bizleri de hikayelerine konuk eden İkinci Bahar’da Türkan Şoray ve Şener Şen başrolleri paylaşmıştı. Dizinin çekimleri Fatih’in şirin semti Samatya’da yapılmıştı. Dizi süresince, Samatya oldukça popüler bir semt halini aldı. Samatya, zaman içerisinde Mazhar Alanson, Sezen Aksu gibi isimleri de İkinci Bahar dizisi vasıtasıyla ağırladı.

5. Süper Baba

super-baba

Süper Baba

Süper Baba izleyici tarafından oldukça ilgi gören uzun soluklu bir dizi olmuştu. Bizlere mahalle kültürünü, sıcaklığı, samimiyeti ve aile ilişkilerini anlatan Süper Baba’nın çekimlerinin yapıldığı Üsküdar, Çengelköy’de dizinin havasını tekrar soluyabilir, mükemmel boğaz manzarasını seyredebilirsiniz.

6. Bizimkiler

bizimkiler

Bizimkiler

Bizimkiler, yaklaşık olarak on iki yıldan fazla bir zaman süresince yayın hayatına devam ederek Türk televizyon tarihinin en uzun süren dizisi olmayı başarmış. Çekimleri Kadıköy, Kozyatağı’nda yapılan dizi ile birlikte hikayenin geçtiği Şale Apartmanı bizleri o döneme götüren ve aynı duyguları tekrar yaşatan nostaljik bir değer kazanmıştır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.