Yaz Aylarında Daha Sağlıklı Bir Yolculuk Geçirmeniz İçin Öneriler

Tatil mekanımıza varmak ve tatilimizi huzurlu, dinlendirici ve rahat bir şekilde geçirmek aslında yolculuğumuzu nasıl geçirdiğimizle de oldukça bağlantılı. Özellikle sağlık bizler için başlı başına bir hayli kıymetliyken yolculuk esnasında da sağlığımızı korumak için dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var.

1. Klimaların Sebep Olabileceği Sorunlardan Olabildiğince Sakının

otobus-klimasi

Yaz sıcaklarından korunmak için kullandığımız klimalar sadece yolculukta değil, neredeyse hayatımızın her yerinde karşımıza çıkıyor. Hal böyleyken klimaların sebep olabileceği sorunlardan korunmak da oldukça önem kazanıyor. Kapalı ortamların ısı ve nem oranını düzenleyerek bizleri rahatlığa kavuşturan bu cihazlara uzun süreler boyunca maruz kalmak, bazı sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Bu nedenle klimaları, ortam tamamen soğuk oluncaya kadar değil; sıcaktan rahatsız olmayacağımız bir ortam oluşana kadar çalıştırmak, muhtemel sağlık sorunlarının meydana gelme olasılığını oldukça düşürecektir. Aynı zamanda terli bir şekilde klimaya maruz kalmak ya da klimanın oldukça soğuttuğu bir yerden sıcak bir ortama geçilmesi vücudumuz için önemli bir tehdit unsuru. Çünkü bedenimiz, ani sıcaklık değişimine karşı kendisini korumakta zorlanıyor.

2. Yeterli Su Tüketimi

su

Suyun, hayatımızdaki öneminin büyüklüğü âşikar. Mevsim yaz olunca bu önem haliyle daha da artıyor. Vücudumuzun zararlı maddelerden arındırılması, vücut ısısının dengelenmesi, eklemlerin kayganlaşması, gerekli minarellerin bir miktarının karşılanması gibi görevleri üstlenen ve zinde kalmamıza yardımcı olan su, hayatımızın vazgeçilmez bir nimetidir. Özellikle bu sıcak Yaz aylarında yolculuk ederken yeterli derecede su tüketmeye özen göstermeli, sağlığımız için her gün mutlaka yeterli miktarda su içmeliyiz.

3. Güneşten Korunma

ucak-ve-gunes

Bilindiği üzere, özellikle günün belirli saatlerinde (10:00-16:00) güneş ışınlarının zararlarına daha çok maruz kalınmakta. Bu nedenle güneşten koruyucu malzemeleri yolculuklarımız esnasında da yanımızdan eksik etmemeliyiz. Güneş gözlüğümüzün ultraviyole ışınlara karşı filtreli olmasına, açık renkli şapka kullanmaya, cilt tipine uygun koruma faktörlü güneşten koruyucu kremleri kullanmaya özen göstermeli; çocuklarda ise cilt tipine bakılmaksızın yüksek koruma faktörlü kremleri tercih etmeliyiz.

4. Sıcak Dolayısıyla Oluşabilecek Ödemlere Karşı Önlem Alma

Sıcak havalarda meydana gelen bu ödemler diğer ödem çeşitleri kadar ciddi olmasa da neden olduğu şişlikler, özellikle yolculuk esnasında oldukça rahatsız edici olabilliyor. Bu nedenle tuz ve hazır yiyeceklerin tüketimi azaltılmaldır. Ayrıca durağanlıktan kaçınıp molalarda olabildiğince hareket etmek ödem oluşma riskini oldukça düşürecektir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.