Yaz Aylarında Ekonomik Bir Seyahat Planlamanın 7 Yolu

 

Yaz ayları demek bir nevi tatil demek, seyahate çıkmak, gezmek tozmak demek. Seyahate çıkarken kesenin ağzını fazlaca açıp, tatil dönüşü hayatı zehir etmemek için planlı programlı olmak gerek. Seyahatinizi daha hesaplı hale getirebilecek bazı önerilerimiz var.

1. Erken Rezervasyon

Çoğumuzun bildiği gibi erken rezervasyon yaptırmak seçilen seyahat mekanına göre oldukça ucuza mal edilebilir. Tur şirketlerinin erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirerek nitelikli bir otelde uygun bir fiyata yerinizi ayırtabilirsiniz. Tıpkı uçak biletlerini erkenden satın almanın sağladığı avantaj gibi, kalınacak yeri özenle seçip, seyahat edeceğiniz yere yaklaşık üç ay öncesinden rezervasyon yaptırmak da bütçenize oldukça yarar sağlayacaktır. Nasıl rezervasyon yapılır adlı yazımızı okumak için tıklayın.

kapadokya-turist-balon

2. Yerli Turistik Mekanlara Seyahat

Ülkemiz turistik açıdan o kadar zengin ki, bunun farkında olup tatili başka diyarlarda aramayanlar için memleketimiz tam bir tatil cenneti. Yurt içinde bir tatil tercih ederek yurt dışına çıkarken gereken vize, pasaport gibi belgelerin de masraflarından kurtulmuş olursunuz.

3. Aktarmalı Uçmak

Zaman sıkıntınız yoksa direkt uçuşlar yerine aktarmalı uçuşları tercih ederek seyahat tutarınızı kısmanız mümkün. Hem gitmişken eğer imkanınız varsa aktarma yaptığınız yeri de gezilecek yerler listenize dahil edebilirsiniz.

indirimli-bilet

4. İndirimli Seyahat Paketleri

Uçak biletleri, hava limanı transferleri, otobüs turları, konaklama, rehber derken hesap iyice kabarır. Tüm bunları ayrı ayrı karşılamak yerine hepsini bir paket olarak sağlayan seyahat acentelerinin, sundukları fırsatlara göz atmadan geçmemek gerek.

5. Evinizi Kiraya Vermek

Tatilde bulunduğunuz süre boyunca eviniz boş durup sizin gelmenizi bekleyecektir. Onun yerine bu süre zarfında evinizi kiraya verebilir, en azından seyahatinizin bir miktarlık tutarını bu şekilde karşılayabilirsiniz. Tabi burda önemli olan evinize sizin gibi bakabilecek birini bulabilmek 🙂

yuruyus

6. Yürümek

Attığınız her adımı masraf olmaktan çıkarmak için yürümeyi tercih edebilirsiniz. Özellikle şehir şehir gezebileceğiniz bir seyahat mekanı seçtiyseniz -zorunlu olmadıkça- arabalara, otobüslere, trenlere binmenize hiç gerek yok. Şehrin havasını doyasıya içinize çekip, şehrin kendini ele veren o eşsiz sesini dinleyip, başka sokaklarda yürümenin nasıl bir his olduğunu anlamak için yürümeyi seçerek şehri keşfe çıkabilirsiniz.

kamp-yapmak

7. Çadır Kurmak

Seyahat planınızı yeşili bol bir yerde yapmayı planlıyorsanız kalacak yer masrafını düşünmenize bile gerek kalmayabilir. Çadır kurabilir, gürültüden, ışıklardan uzakta kafanızı dinleyebilir, oldukça keyifli bir tatil gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.