Yaz Mevsimi Sizin Olsun Bu Aktiviteler Baharda Güzel!

Sıcak dediğimizde aklımıza yaz, soğuk dediğimizde aklımıza kış geliyor ama ikisinin arasında kalmış bahar mevsimlerini kimse düşünmüyor. Hazalar ısındıkça sosyal medyada yazın yapılacaklara dair bir sürü paylaşım gördüğünüzü biliyoruz. Bu sebeple biz de baharı unutmadığımızı göstermek adına baharda yapılacak birkaç aktiviteyi anlatmak istedik.

Uçurtma uçurtmak

Uçurtma uçurmak zor bir meziyet. Doğru rüzgarı yakalayacaksın, bir anda koşmaya başlayacaksın. Fakat uçurtmanın gökyüzünde süzülmesini sağladığınız o anın keyfine diyecek yok. Bu keyfi tecrübe etmiş bir iki kişi olacak ki İstanbul’da Uçurtma Müzesi açmışlar.

Bisiklet sürmek

Şehirlerimiz o kadar büyük olmasa da her yere bisiklet ile gitsek keşke. Bahar ile birlikte ılıklaşan havanın esintisini yüzümüzde hissetmek nasıl güzel bir duygu. Bahar ayı bu sebeple bisiklet sürmek için en uygun mevsim. Ne başınıza güneş geçiyor ne rüzgar soğuktan derinizi yakıyor. Özellikle Ankaralı iseniz Eymir keyfi yapmanın vakti geldi.

Piknik yapmak

Biz Türkler seviyoruz yemek yemeği. Hem de öyle sıradan değil, keyifle yemeği seviyoruz. Havalar ısınırken yemeğin keyfini piknikle çıkarmaktan güzel fikir var mı? Lezzetli bir kahvaltı olur, güneşin batışına yetişmeli bir mangal olur. Ankara’da yaşıyorsan Ahlatlıbel’e gidebilirsin.

Müze gezmek

Havalar güzelleşiyor diye illa dışarıda aktivite yapmak zorunda da değilsin. Müze gezmek aslında her mevsimin aktivitesi bu sebeple burada da tekrar bahsetmek istedik. Sadece yurtdışına gidildiğinde yapılacak bir aktivite gibi davransak da ülkemizde de birbirinden güzel müze bulunmakta. Bunların en başında İstanbul Modern Müzesi ya da Ankara’daki Cermodern geliyor.

Kamp yapmak

Şehir gürültüsüne ara vermek ve doğayla buluşmak arada bir düzenli yapılması gereken bir aktivite. Ülkemizde de o kadar çok yer var ki kamp yapmak için. Hele gençsen ve enerjin varsa al yanına bir iki samimi arkadaşını çık yola. Kamp yapmak başlı başına eğlenceli ama ona giden yol da bir o kadar unutulmaz oluyor ki! Son zamanlarda sosyal medyada da doğasıyla göz kamaştıran Bolu Yedigöller’e ya da Salda gölüne kamp yapmak için gidebilirsin.

Biletall.com’dan Salda Gölü’ne En Ucuz Otoübüs Biletini Bul »

Parka gitmek

Bahar geldi diye heyecanlanıp illa ki büyük etkinlikler yapmana da gerek yok. Yakınındaki bir parka gidip, banka oturup, gelen geçeni de izleyebilirsin. Uzun zamandır okumayı istediğin ama vakit bulamadığın bir kitap mı var? Neden parka gidip bir yarım saatini ayırmayasın? Kapalı ortamda oturmaktan mı sıkıldın, neden bir parka gidip 5-10 dakika yürüyüş yapmayasın? Eğer çocuğun varsa bu güzel havaları onunla daha çok vakit geçirmek için harcayabilirsin. Çocukları parka gitmenin üzdüğü nerede görülmüş?

Bizim aklımıza gelenler bu kadar ama elbette bahar mevsiminde yapılacak çok daha fazla aktivite var. Sizin favoriniz hangisi? 😊

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.