Yeryüzünün Siyah İncileri: Siyah Kumsallar

Dünya tersine mi dönüyor acaba? Beyaz kumsallar kararmaya başladığına göre bir şeyler ters mi gidiyor? Rahat ve sakin olun ve doğanın güzelliklerini yazımızda okumaya başlayın. Herkesin bir yıl boyunca tek hayali tatildir şüphesiz. Beyaz kumsallar, masmavi deniz ve yeşilin her tonunu barındıran ormanlar gelir insanın aklına; fakat bu sefer durum biraz farklı. Denizin mavisi tamam, ama kumsalar siyah. Evet, yanlış duymadınız. Dünyanın belirli bölgelerinde var olan ve çok beğeni toplayan siyah kumsallar insanı hayrete düşürürken, hayranlık uyandırıyor.  Çünkü asalet siyahtadır.

Prince William Sound, Alaska

Bu plaj siyah renkte olmasının yanı sıra buzulları, şelaleleri, yemyeşil tepeleri ve vahşi hayatı ile muhteşem bir yerdir. Siyah kum tanelerine gelen suyun yarattığı parlaklık gözünüzü alacaktır. El değmemiş görkemli bir güzelliğe sahip olan bu plajda kano ile minik gezintiler yapabilirsiniz.  Her ne kadar deniz olsa da asla sıradan bir tatil yeri gibi düşünmeyin. Buz gibi Alaska’da olduğunuzu hatırlatalım. Bu sebepten en kalın kıyafetlerinizi yanınıza almayı unutmayın.

Kehena Kumsalı (Hawaii)

kehena-kumsali

Hawaii adaları genellikle deniz ve güneşin tadını çıkarmak içindir. Size daha önce yaşamadığınız eşsiz bir deneyim yaşatmayı vadeden bu siyah kumsalda yalnız değilsiniz. Denizin sevimli hayvanları yunuslar size eşlik edeceklerdir.  Yunuslarla beraber yüzmenin tadını çıkarın. Siyah kumsalın cazibesi sizi Kehena kumsalına çağırıyor.

Kaimu Kumsalı (Hawaii)

Büyük ve hırçın dalgalar sebebiyle tehlikeli bir kumsal olduğundan yüzmek ve güneşlenmek için pek tercih edilmez. 90’lı yıllarda lavlarla kaplanmış olan bu siyah kumsalın eski hali oldukça özlenmektedir. Bunun için halk kolları sıvayıp sahili ağaçlandırmayı kendilerine görev edinmiştir.

kaimu-kumsali

Siyah Kumlu Sahil, Lost Coast (Kaliforniya)

Kaliforniya’nın siyah incisi bu sahil, dağları ve uzun ve temiz plajı ile önemli bir yere sahiptir. Lost Coast plajında yüzme aktivitesinden çok kendinizi doğanın kucağına bırakmaktan keyif alabilirsiniz. Deniz havası ve dağ havası siyah kumsalda ancak bu kadar güzel kaynaşabilir.

lost-coast

Oneuli Kumsalı(Hawai)

Oneuli kumsalı kendine has sakinliği ile bilinmektedir. Kalabalık şehir yaşantısından uzaklaşmanın en güzel yolu bu kumsal olsa gerek. Oneuli sahilinde bol bol güneşlenebilir, berrak denizinde yüzebilir, hatta daha derinlere dalarak tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Doğa sizin için vazgeçilmez bir unsursa ve siyah renk bir tutkuysa o zaman tek adres Onueli Plajı.  Önemli bir detay, sıcacık kumları olduğundan, terliksiz basmayın.

Pololu Vadisi Kumsalı (Hawaii)

Pololu Plajı Hawaii’nin en küçük plajları arasındadır.  Bu siyah kumlu plaj da denize girmek için pek uygun değildir. Çünkü dalgalar oldukça gergin ve sinirlidir. Bu nedenle tehlikeli olduğundan dalış yapmanız ve yüzmeniz pek uygun olmayacaktır. Hawaii’nin merkezinden 15-20 dakika yürüyerek bu plaja gelebilir, siyah sahilin tadını yüzerek değil, yürüyüşler yaparak çıkarabilirsiniz.

pololu-vadisi

Honokalani Siyah Kumlu Plaj (Maui)

Bu plajın bulunduğu yerde bir doğa olayı olan lav falezlerine ve deniz mağaralarına rastlayabilirsiniz. Honokalani Siyah Kumlu Plajı’nın denizinde dalışlar yapabilir, sıcacık güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Siyah kumlu plaj olması sebebiyle zaten baştan dikkat çekici özelliği bulunmaktadır.

Punaluu Kumsalı (Hawaii)

Dünyanın bir numarasına oturan siyah kumlu plaj Punaluu, Hawaii’nin Büyük Adası’nda yer almaktadır. Çok eski yıllarda volkan lavlarının soğuması ile oluşan bu plaj size kendini bir hayli sevdirecek. Bu doğa harikası yerde asla yalnız değilsiniz. Sevimli deniz kaplumbağalarının da bu güzelliğe ortak olacağından haberiniz olsun. Punaluu Kumsalı’nın önemli kuralı ise, hiçbir şekilde bu kumsaldan az da olsa kum almamanızdır. Genelde kayalık bir yapıya sahip olan denizinde dikkatli olmanız uyarısını da yapalım.

Vik Kumsalı  (İzlanda)

vik-kumsali

Bu plajın siyah olması kadar, 1991 yılında en iyi plaj olarak gösterilmesi en dikkat çeken yanıdır. Vik Plajı’nı merak edip gittiğinizde güzel doğası karşısında çok şaşıracaksınız. İzlanda’nın güneyinde küçük bir köyün sınırları içerisinde yer alan bu siyah kumsal, görülmeye değer.

Biletall.com’dan İzlanda’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Waianapanapa Siyah Kumlu Plaj (Maui)

Uzun süreler boyunca dalgaların volkanik kayalara çarpması sonucu oluşan bu görkemli plajda, deniz mağaralarını ve doğal oluşumlu köprüleri gezmeye doyamayacaksınız. Bu güzel siyah kumlu plaja gelmek istiyorsanız, yaz aylarını seçmelisiniz. Kış aylarında pek keyifli olmayabilir. Büyük ve güçlü dalgalar size engel olacaktır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.