Yurt Dışı Seyahat Önerileri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yurt dışına seyahate ilk kez çıkacak kişiler, acemiliklerini üzerlerinden atana dek ufak yardımlara ihtiyaç duymaktadırlar. Bu nedenle, bu yazımız içerisinde yurt dışı seyahat önerileri ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında uzun bir liste oluşturacağız. Atacağınız doğru adımlar sayesinde yurt dışı seyahatlerinin de en az yurt içi seyahatler kadar güvenilir ve hızlı olduğunu göreceksiniz. Dikkat etmeniz gereken hususlardan bazıları;

Biletinizi Erken Alın, Tarihini ve Saatini Kontrol Edin

Yurt dışına çıkacağınız ülke ve tarih belirli ise uçak biletinizi olabildiğince erken alın. Erken bilet alımlarında ücretlerin %50’ye kadar düştüğünü fark edeceksiniz. Ekonomik uçuş arıyorsanız, erken rezervasyon sizler için büyük bir nimet olacaktır. Bilet tarih ve saatini sürekli kontrol edin. Uçağı ya da gideceğiniz seyahat aracının kalkış saatini kaçırmanız durumunda daha büyük maliyetler sizleri bekliyor olacaktır.

Pasaportunuzun Süresine Dikkat Edin

Yurt dışına çıkmadan önce genel bir kontrol yapın. Pasaportunuzun süresine bakarak yurt dışına çıkmaya uygun olup olmadığını öğrenin. Pasaport süresinin bitimine 3 ay, 6 ay gibi süreler kalan insanlar genelde yurt dışına çıkamıyor. Gidecekleri ülkeler kısa süreli pasaporta sahip kişilerin girişlerini kabul etmiyor. Bu nedenle pasaportunuzu sürekli kontrol ederek çıkışa uygun olup olmadığına bakınız.

Gideceğiniz Şehir Hakkında Detaylı Araştırma Yapın

Yurt dışına çıkmadan önce gideceğiniz şehir ile ilgili ön bir araştırma yapın. Gideceğiniz yer ile ilgili yapacağınız araştırmalarda gezilecek yerleri, toplum kültürünü, yaşayış şekillerini, yemek kültürünü araştırın. Elde ettiğiniz sonuçlardan güzel bir rehber hazırlayın. Ortaya çıkan sonuç sizlere güzel bir kaynak olacaktır.

Hava Durumu, Priz Uyumu Gibi Farklılıkları Gözetin

Gideceğiniz ülke ile ilgili ön bir araştırma yapmanızı öneriyoruz. Ülkemizde kullanılan priz sistemi ile Avrupa’da kullanılan sistem arasında bir fark olduğunu duymuşsunuzdur. Priz uyumu konusuna özel olarak dikkat ederek önceden uyumlu priz almaya özen gösterin. Bunun dışında tahmini hava durumlarına bakarak kıyafet seçimlerini buna göre yapmaya özen gösterin.

İletişimde Kalmak İçin Yurt Dışı Paketleri Alın

Operatör firmalarda bulunan paketleriniz sadece yurt içi görüşmelerde geçerlidir. Yurt dışına çıktığınız an yapacağınız görüşmelerin çok yüksek tutarda faturalandırıldığını göreceksiniz. Eğer yurt dışı paketiniz yoksa 2 3 dakikalık bir görüşme için 30 TL’den fazla ücret ödeyebilirsiniz. Bu nedenle az dakikalı da olsa öncelikle kendinize bir yurt dışı görüşme ve internet paketi satın almanızı öneriyoruz. Konuşma paketi kadar internet paketlerinin de işinize yarayacağını söyleyebiliriz.

Yanınızda Bol Miktarda Nakit Ve Çeşitli Banka Kartları Bulundurun

Yurt dışına çıkarken yanınıza alabileceğiniz maksimum tutarda nakit para alın. Merak etmeyin, gerekli önlemleri aldıktan sonra herhangi bir hırsızlık ya da soygun yaşamazsınız. Öyle zamanlar gelecek ki para çekecek ATM bulamayacaksınız. Bu nedenle bol miktarda nakit para ihtiyaçlarınızı büyük oranda karşılayacaktır. Aynı zamanda birikmiş paralarınızı birden fazla bankaya eşit olacak şekilde dağıtın. Örneğin Visa, MastarCard gibi ayrı ayrı kartlarda para bulundurmak her zaman iş görecektir.

Seyahat Sigortası Şart

Yurt dışı seyahat sigortası olmadan kesinlikle yola çıkmayın. Sahip olduğunuz sigorta sizleri ancak yurt içerisinde korumaktadır. Yurt dışına çıktığınız zaman özel seyahat sigortası başınıza gelebilecek herhangi bir olay karşısında sizleri koruyacaktır. Hangi ülkeye giderseniz gidin, sizleri koruyacak olan seyahat sigortası özel hastaneler için de geçerli olmaktadır. Ülkemizde bulunan özel sigorta şirketleri sizlere yurt dışı seyahat sigortası konusunda da yardımcı olacaklardır.

İhtiyacınız Olabilecek Ve İşinize Yarayabilecek Uygulamaları Telefonunuza İndirin

Akıllı telefonlarınıza muhakkak işinize yarayabilecek uygulamalar indirmenizi öneririz. Örneğin internet erişimimizin olmamasını düşünerek çevrimdışı harita uygulamalarını telefonunuza indirebilirsiniz. Bunun dışında otel ve pansiyon bulabileceğiniz ya da sizlere rehberlik edebilecek uygulamalar bulmanız, seyahatinizi gerçekten güvenilir hale getirecektir. Hangi uygulamalar indireceğiniz tamamen size ve gideceğiniz ülkeye bağlıdır.

Powerbank, Yedek Pil, Yedek Batarya Hayati Önem Arz Ediyor

Yurt dışına çıkmadan önce son hazırlıkları gözden geçirmek gerekiyor. Ulaşım şekliniz uçak bile olsa oldukça uzun bir seyahat yaşayacağınızı bilmelisiniz. Bu nedenle akıllı telefon, tablet gibi teknolojik cihazlar için yanınıza mutlaka yedek batarya almalısınız. Bununla beraber güçlü bir Powerbank almak yine sizi ulaşılabilir kılacaktır. Ufak bir rötarın bile hayatınızı etkileyeceğini düşünürsek Powerbank’ların oldukça önemli yerlere sahip olduğunu göreceksiniz.

Tedbiri Elden Bırakmayın Ve Seyahatinizin Keyfini Çıkarın

Yurt dışı seyahat önerileri konusundaki son önerimiz ise tedbirleri kesinlikle elden bırakmayın olacaktır. Yukarıda sizlere zaten ne yapmanız gerektiği konusunda bilgiler verdik. Yapılması gerekenleri yaptığınıza göre endişe etmenize hiç gerek yok. Seyahatinizden keyif almalı, anın tadını çıkarmaya özen göstermelisiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.