Yurt Dışı Seyahatlerinizden Dönerken Sevdiklerinize Getirebileceğiniz Hediyeler

İster iş seyahati isterseniz de gezi amaçlı bir seyahat için yurt dışına gitmiş olun, mutlaka memleketinize geri dönerken eşinize ya da sevdiklerinize o ülkeye ait ufak da olsa bir hediye götürmeyi düşünürsünüz. Hem sizi hatırlasın hem de gittiğiniz yere ait fikir sahibi olsun düşüncesi içerisine girersiniz. Ancak aklınızda soru işaretleri… “Acaba sevdiklerime bu ülkeden dönerken ne götürsem? Aldığım hediyeyi beğenir mi?” ya da “Gittiğim ülkenin nesi meşhur?” gibi… Neyse ki aklınızı bu tür sorularla meşgul etmenize gerek yok. İlla ki sevdiklerinizin hoşlanabileceği özel bir eşya bulabilirsiniz. Ancak bunun için bilmeniz gereken, hangi ülkeden hangi hediyeyi almanız gerektiği…

Amerika

Empire-State

Amerika seyahatinizin dönüşünde aslında alabileceğiniz sürpriz hediyeler bilindik. Disneyland ve Universal Film Stüdyolarının etkisinden dolayı Amerika’dan geri dönerken çizgi karakterlerin ya da kült olmuş filmlerdeki karakterlerin kostümlerini, maskelerini ve üzerinde resmi olan kupa, anahtarlık ya da dolap süsü gibi materyalleri hediyelik eşya olarak götürebilirsiniz. Bunun yanı sıra yine Amerika’nın simgesi olmuş Empire State Binası, Golden Gate Köprüsü veya Özgürlük Anıtı’nın küçük heykellerini, Kızılderili ya da Kovboylara ait nesneleri de hediyelik eşya olarak götürebilirsiniz.

İngiltere

Harrods

İngiltere dönüşünüzde yine İngiltere’nin simgesi haline gelmiş telefon kulübesi, kırmızı otobüsleri, Eye of London’ı veya Bin Ben Saat Kulesini hediye olarak götürebilirsiniz. Yalnız seyahat zamanlarınız içerisinde Londra’da bulunan Harrods Mağazası’na uğramayı ihmâl etmeyin. Burada hediyelik eşya için birbirinden değişik alternatifleri yine bir arada bulabilirsiniz. Ayrıca  ülkenize dönerken İngiltere’nin sembollerinin bir arada bulunduğu kar küresinden ve Cadbury’nin meşhur çikolatalarından almadan dönmeyin.

Biletall.com’dan En Ucuz İngiltere Uçak Biletini Bul »

Fransa

Macaron

Fransa’dan dönerken alabileceğiniz en güzel hediyelerin başında kurabiyeler gelir. Bunların içerisinde de en çok tercih edileni “Macaron” dur. “Macaron” elbette ki Fransa’da birçok yerde yapılıyor ancak en meşhur olanları hiç kuşkusuz ki Pierre Hermé’de… Bunun yanı sıra Fransa’dan dönerken parfüm, peynir ve kolonyayı hediye olarak almayı unutmayın.

Kıbrıs

Hellim-Peyniri

Kıbrıs seyahati dönüşünüzde aslında alabileceğiniz tek ve en güzel hediye bolca “Hellim” peyniri olmalıdır. Elbette ki kendi ülkenize de geliyordur ancak yerinden satın alınanı hem daha uygun fiyatlı hem de daha lezzetlidir. Bir de hediye götüreceğiniz kişi eğer bahçe ile uğraşmayı ve özellikle de çiçek yetiştirmeyi çok seviyorsa Begonvil çiçeği tohumu götürebilirsiniz.

Fas

Fas-Cinisi

Fas’dan evinize dönerken alabileceğiniz en güzel ve yegâne hediye birbirinden renkli seramik kâse ve tabaklardır. El yapımı olan bu kâse ve tabaklar ev ya da iş yerinde dekoratif amaçla kullanılabilecek değişik hediyelerden bir tanesidir. Birbirinin içerisine girmiş çiçek ve geometrik desenlerine sahip bu hediyelik eşyaları asıl merkezi olan “Safi and Fez” de daha çok seçeneği ile bir arada bulabilirsiniz.

İspanya

Kastanyet

Çantanızın içerisinde bir tane olsa da sıcaktan bunaldığınız zaman onu çıkarıp serinleseniz, değil mi? Bunun için İspanyadan dönerken alabileceğiniz en güzel hediyelerden biri, birbirinden güzel yelpazelerdir. Üzerinde farklı desenlere ve renklere sahip bu yelpazeleri alıp sevdiklerinize götürebilirsiniz. Bunun yanı sıra Flamenko Dansının kıyafetlerine ve “Kastanyet (Castañuelas)” adı verilen özel çalgısını da hediye olarak sevdiklerinize götürebilirsiniz. Ayrıca hediye götüreceğiniz kişi içmeyi seviyorsa onun için de yanınızda bir adet şarabı hediye olarak verebilirsiniz.

Hollanda

Klompen

Gurme olan ya da farklı lezzetleri tatmaktan hoşlanan sevdikleriniz varsa Hollanda’dan dönerken onlar için getirebileceğiniz en güzel hediye farklı lezzetlere sahip peynirler olacaktır.  Hollanda’da bu tür değişik lezzetlere sahip şarküteri mağazaları bulabilirsiniz ancak bunlar içerisinde en bilineni “Reypenaer Cheese Tasting Room” olarak bilinmektedir. Burada evinize dönmeden önce birbirinden değişik peynirleri tatma şansı bulabilirsiniz. Ayrıca Hollanda’dan dönerken meşhur tahta terliklerinden de bir çift almayı ihmâl etmeyin.

Norveç

Troll

Giyime düşkün biri için hediye almayı düşünüyorsanız, ülkenize dönerken Norveç’in meşhur dağ kazaklarından götüreceğiniz kişinin zevkine de uygun olan bir tanesini seçebilirsiniz. Evinde ya da iş yerinde masasının üzerine koyması ve o hediyeye baktıkça sizi hatırlaması için Norveç’in meşhur “Troll” bebeklerinden götürebilirsiniz. Ayrıca “Viking” şapkalarını da hediye olarak götürmeyi tercih edebilirsiniz.

İtalya

Venedik-Maskesi

İtalya’dan dönerken sevdikleriniz için getirebileceğiniz en güzel hediyelerden biri de “Venedik Maskesi”… Bu tür maskeler özellikle her yıl düzenlenen karnavallarda kullanılıyor. Hepsi birbirinden güzel ve değişik desenlere sahip… Bu tür maskeler camdan, deriden ya da porselenden yapılıyor. Ca’Macana bu maskelerin yapıldığı en eski yer olarak bilinir. Ayrıca burada maskelerin nasıl yapıldığını anlatan uygulamalı derslere de katılabilme şansını bulabilirsiniz.  Bir de ülkenize dönerken İtalya’dan sevdikleriniz için özel yapılmış not defterlerinden de getirebilirsiniz. Sade ve yavan bir hediye gibi gelebilir ancak İtalya’nın Floransa şehrindeki kâğıtların bir özelliği el yapımı olması… Ülkenize dönerken mutlaka bir tane götürün.

Japonya

Daruma-Bebek

Japonya’ya gittiğiniz zaman aklınıza ilk gelenler karate ve sushi olabilir ancak “Daruma Bebeği” de meşhurdur. İyi şans sembolü olarak adlandırılan bu bebek, hediye götürmeyi düşündüğünüz sevdiğiniz için güzel bir seçenek olabilir. Ev ya da iş yeri için dekorasyon amaçlı olarak kullanılabileceği gibi iyi şans getirmesi açısından da evinizde veya iş yerinizde sizde bulundurabilirsiniz. Japonya’ya gelip de hediye olarak götürülen yegâne nesnedir.

Portekiz

Portekiz-Cini

Portekiz çinilerinin ülkenin kültürüne etkisi oldukça büyük… Portekiz’in her köşesinde -kilise, ev, restoran, bar ve metro duvarlarında- görebileceğiniz birbirinden farklı desenlere sahip çinileri ülkenize dönerken, bu tür eşyaları evinde ya da iş yerinde dekoratif amaçlı kullanmaktan hoşlanan sevdikleriniz için satın almayı düşünebilirsiniz. Hediye amaçlı çini satın almayı düşündüğünüz zaman bulmanız hiç de zor değil. Çünkü Portekiz’de birçok hediyelik eşya dükkânında bu çinilerden dilediğiniz kadar çeşidi bir arada bulabilmeniz mümkün…

Polonya

Kehribar

Polonya’dan gelirken yanınızda getirebileceğiniz en güzel hediye kehribar taşından yapılmış herhangi bir mücevher olabilir. Bu taşa sahip kaliteli bir mücevheri ülkenin her yerinde bulunan hediyelik eşya dükkânlarından satın alabilirsiniz. Polonya dilinde 80’den fazla isimle tarif edilen kehribar taşı, alev ve baldan yapılma, bulanık ve net olmayan kelimelerinden türüyor. Hediye edilen kişiye iyi şans getirdiğine inanılan bu taştan satın almadan ülkenize dönmeyin.

Biletall.com’dan En Ucuz Polonya Uçak Biletini Bul »

1 Comment

  1. BiletallBlog

    @biletall hayran kaldım ne hediye alınabileceğini bile yayınlamışsınız süpersiniz

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.