Yurtdışında Karşılaşabileceğiniz En İlginç Yemekler

Yurt dışına seyahate çıktığınız zaman çok şaşıracağınız, sıra dışı ve ilginç yemekleri sizler için derledik. Bazı ülkelerin çok enteresan yemek kültürü var. Hazırlamış olduğumuz ilginç yemekler listemizi gördükten sonra yurt dışında yemek yerken bir kez daha düşüneceksiniz. Akrep, canlı ahtapot, kurtlu peynir gibi birbirinden ilginç dünya mutfakları listemize göz atalım.

Endonezya’da çok fazla olan yarasaları, Endonezyalılar mutfaklarında değerlendirmiş. Ağaçlarda meyve yiyen yarasaları yakalayıp, çorba yapmak oldukça enteresan. Hindistan cevizi ve bazı sebze çeşitleriyle hazırlanan bu çorba oldukça doyurucu!

  • Kuş Yuvası Çorbası – Asya

İsmi oldukça masum görünen bu çorbanın içeriğini öğrenince çok şaşıracaksınız. İçenlerin iddiasına göre kuş yuvası çorbası, insanları gençleştiriyor ve daha uzun süre yaşamalarını sağlıyormuş. Bu çorba belirli bir tür kuşun salyasından yapılıyor. İşin ilginç yanı, yapılan araştırmalara göre gerçekten de yararlıymış.

  • Ton Balığı Gözü – Japonya

Japonya’da oldukça popüler besinler arasında yer alıyor ton balığı gözü. İlk görünüşte mide bulandırsa da faydalı olduğu söyleniyor. Oldukça yağlı olan bu göz, kolay kolay çiğnenmiyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Japonya Uçak Biletini Bul »

  • Eşek Arısı Kurabiyesi – Japonya

Japon mutfağının sıra dışı bir ürünü olarak karşımıza eşek arılı kurabiye çıkıyor. Bu kültür yeni yeni yayılmaya başlamış. Bu kurabiyenin yapılışı; ilk olarak eşek arıları suda haşlanıyor. Ardından pirinç kurabiyesi malzemesinin içerisine ekleniyor. Kulağa pek hoş gelmese de eşek arıları, protein bakımından oldukça zengindirler.

 

  • Kızarmış Akrep – Çin

Çin sokaklarında bu türden yemekleri görmeye alışın. Çünkü Çin mutfağında böcek ve sürüngenler oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Çubuklara art arda takılmış akrepler kızartılarak servis edilir. Daha çok atıştırmalık olarak gün içinde yeniliyor. Oldukça ilginç yemek kültürü olan Çin’de yemek yerken bir kez daha düşünün.

  • Kurutulmuş Kertenkele – Çin

Çin’de en sık tüketilen yiyecekler arasında kurutulmuş kertenkele gelir. Çin sokaklarında hemen hemen her köşe başında satılan bu kurutulmuş kertenkeleleri bulabilirsiniz. Enerji verdiği ve gribi geçirdiği söylenir. Çorbaların içinde de kurutulmuş kertenkeleleri görmek mümkün. Farklı lezzet arayanlar için denenebilir bir yiyecek.

  • Canlı Ahtapot – Güney Kore

Asya mutfağı kendini aşmış diyebiliriz artık. Asya ülkelerinde canlı ahtapot yemek oldukça yaygın. Özellikle cadde üzerindeki restoranların hemen hemen hepsinde kolaylıkla bulabileceğiniz bir yiyecek. Ahtapot yerken dikkatli olmakta fayda var. Çünkü yumuşak dokusu sebebiyle boğazınıza yapışabilir. Ahtapot, yanında susam yağıyla birlikte servis edilir.

  • Karınca Yumurtası – Meksika

Meksika’da bu yumurtalara böcek havyarı ismi veriliyor. Oldukça saldırgan bir tür olan Liometopum karıncalarının yumurtaları özenli bir çalışmayla servis ediliyor. Önce karınca yumurtaları kızartılır daha sonra da dürüm yapılıp müşteriye sunulur. Oldukça yağlı bir besin olduğunu da belirtmeden geçmemek lazım.

Biletall.com’dan En Ucuz Meksika Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.