15 Temmuz Tatil Mi? 15 Temmuz Kaç Gün Tatil?

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik gününün bu yıl 5. senesi, 15 Temmuz 2016 tarihinde şehit olan vatandaşları, polisleri ve askerleri anmak için ve demokrasi zaferini kutlamak için öncelikle darbe girişiminin yoğun yaşandığı yerler olan İstanbul ve Ankara olmak üzere tüm Türkiye genelinde anma etkinlikleri düzenlenecek.

Peki 15 Temmuz tatil mi? 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Tatil Mi? 15 Temmuz Resmi Tatil Mi?  15 Temmuz hangi güne denk geliyor? 15 Temmuz tatili nasıl değerlendirilir?

15 Temmuz Hangi Güne Denk Geliyor?

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin yaşandığı ve halkın muazzam direnişiyle karşılaşan darbecilerin bozguna uğratıldığı gün olarak hafızalara kazınmıştır. Geçtiğimiz senelerde hafta sonlarına denk gelen 15 Temmuz 2022 yılında Cuma gününe denk gelmektedir.

15 Temmuz Tatil Mi?

15 Temmuz tatili hafta sonu ile birleşince 3 günlük bir tatil çalışanları bekliyor olacak. Halkın tankların önüne canları pahasına durduğu 2016 yılında yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi ardından TBMM’nin aldığı kararla 15 Temmuz gününü Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak resmî tatiller ile ilgili kanuna eklemesinden bu yana resmî tatildir.

TBMM’de 15 Temmuz tarihinin resmî tatil olarak ilan edilmesiyle ilgili aldığı karar;

MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı “Kazan İlçesi’’nin adı “Kahramankazan” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2’nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ve 1 Mayıs günü” ibareleri “1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir.”

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Kaç Gün Tatil?

2022’de cuma gününe gelmekte olan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü resmi olarak 1 gün tatildir. Fakat 2 günlük hafta sonuyla birleştirilerek 3 günlük kısa bir tatil yapılabilir. 3 günlük bu tatil yoğun çalışma saatleri olanlara biraz olsun nefes aldıracaktır.

15 Temmuz Tatili Nasıl Değerlendirilebilir?

15 Temmuz tatili hafta sonu tatiliyle birleşince 3 günlük fazla uzun olmayan fakat ufak tatiller için yeterli bir süre ortaya çıkıyor. ‘’15 Temmuz tatil mi’’ sorusunun cevabını verdikten sonra bu 3 günlük tatilde neler yapabileceğinizle ilgili sizlere fikir verebiliriz.

Siz de Biletall.com’dan otobüs bileti ve uçak biletinizi erkenden alıp, 15 Temmuz’da 3 günlük tatil fırsatını kaçırmadan ailenizle, arkadaşlarınızla veya tek başınıza şehirden uzak sakin bir yerlere gidebilirsiniz. Bir başka seçeneğiniz ise hafta sonuyla birleşen bu tatili evinizde geçirerek yoğun iş hayatının yorgunluğunu atabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.